Reklama

Reklama

Televizní noviny

(pořad)
Publicistický
Česko, 1994, 30 min

Režie:

Václav Svoboda

Účinkují:

Lucie Borhyová, Mirka Čejková, Pavla Charvátová, Renáta Czadernová, Jan Antonín Duchoslav, Pavel Zuna, Pavel Dumbrovský, Markéta Fialová, Eva Jurinová (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Televizní noviny na TV Nova jsou dlouhodobě nejsledovanější zpravodajskou relací. Každý den je shlédne více než dva miliony lidí. Moderuje je vždy dvojice moderátorů (vždy muž a žena). Ucelené zpravodajství doplňuje web tn.cz, který se za krátkou dobu stal jedním z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Diky tomu může divák získat ten nejúpnější přehled o domácím i světovém dění. (TV Nova)

(více)

Recenze (687)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní noviny na Nově jsou dokonalou ukázkou toho jak by zpravodajství NIKDY NEMĚLO VYPADAT! To, co dokážou udělat kolem některých zpráv za omáčku, to je vážně na poblití... Ubohé, trapné a odporné! ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem nikdy neměl v úmyslu tuto píčovinu hodnotit, poněvadž se mírně řečeno štítím bandy bezmozků, kteří si představují seriózní novinařinu tak, že na úvod dají reportáž o maličké Eržice, které bílý kurvy rozdupaly čórovanej ajfoun napadrť a během srdceryvný písničky vám přes třičtvrtě obrazovky vylepí číslo účtu, uprostřed vyzkouší dotovanej experiment o tom, co nečekaného se stane s vodou v minusových mrazech a nakonec vám pustí radostnou zprávu typu "zraněnému jezevčíkovi se narodilo dvaadvacet štěňátek, o které se stará slepá panda". Jaké ale bylo moje překvapení, když jsem nedávno prolézal web o prudkých jedech a narazil jsem na reportáž Ládi Hrušky a jeho novou rubriku Levně a chutně, kde tento debil s grácií sobě vlastní brilantně konkuruje mistrovi ve výrobě chemických zbraní, Jiříkovi Babicemu, kterého z prdele vysrala stejná televizní stanice! Když jsem viděl, jak Láďa připravoval chipsy z odporných kuřecích kůžiček a pak tuto sračku, kterou bych se styděl otrávit i krysy, prezentoval jako své kulinářské veledílo, poblil jsem nemilosrdně všechno v okruhu dvou metrů, což byl laptop, stůl s večeří a nicnetušící dítě. A jelikož není možné, aby se výše IQ pohybovala v záporných hodnotách, jsem přesvědčený, že pan Hruška nám vědomě dělá z nesvéprávných vrahy a pomaličku připravuje genocidu v přímém přenosu. Někdo by měl zakročit! ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Mediální manipulace překračující všechny myslitelné meze, absolutní hodnotová negace nastaveným rastrem zločinů, nehod, neštěstí atd., zkoncentrovaných do cca dvaceti minut, mediální hyenismus, publicistika sloužící lobbingu a maximalizování sledovanosti, přibarvování zpráv, novácký plíživý bulvár sofistikovaně rámovaný aluzí v názvu k předlistopadovým smutně proslulým Televizním novinám, výkladní skříni komunistické státní propagandy... Horší než odpad... ()

dO_od odpad!

všechny recenze uživatele

// Myslím, že horší obrázek o tom jak dnes (ne)fungují média, už bych díky "nováckým" televizním novinám mít nemohl. Škoda jen, že tento smutný fakt nevidí i drtivá většina mých spoluobčanů. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Poměr "informační hodnota/emoce" je signifikantně nižší než jedna, ale přecejen se člověk dozví, co se doma a ve světě děje. Akorát bych převrátil přístup ke sdělovaným informacím. O blbostech bych místo pěti minut mluvil 20 sekund nebo o nich nemluvil vůbec. A naopak, tomu podstatnému bych se věnoval déle než 20 sekund. Trochu mě vyděsilo, když se ČT začala stylu nováckých televizních novin blížit. Naštěstí jsem si velmi oddechl s příchodem programu ČT24. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Sledujete naše-vaše "Televizní chujoviny", na naší-vaší žido(vizi) tedy pardón televizi, dnes s Lucií Borhyovou a Rayem Korantengem, neříkejte a já měl za to, že to byl Meduňka:-)! ()

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Černá kronika na Nově, která dokáže sehnat hromadu neštěstí i ve špatných dnech, kdy nikdo nikoho nezabil, nikdo nic nezpronevěřil a nikdo nikde neraboval. Nicméně nováckým zprávám bezmezně věřím zejména od doby, kdy jsem asistoval u rutinního zákroku hasičů a pak jsem se ve večerní reportáži mezi přidanými plameny a dýmem ani nemohl pořádně najít. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

TV noviny na CSFD jsou prapodivné, není na tom ani tolik co hodnotit, věřím, že moderátoři se snaží a za to, že většina údálostí je negativních nemůžou, přece nebudou dělat reportáž o tom, že někde úspěšně přistálo letadlo a nikdo se nezranil. Prezentace TV Novou je však vlezle komerční a snaží se vyjít vstříc střednímu proudu na úkor objektivity. Za ultimátní vrchol demence však považuji zvířátko na konci... Otravné! 4/10 ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší a nejzkreslenější zprávy na českém trhu. A to jsem až do nedávna nechtěla věřit, že tomu tak je. Bohužel. To i ta prima má ty zprávy lepší... ()

Dragoni odpad!

všechny recenze uživatele

Postupem času se televizní noviny na TV N@VA dopracovaly do mého prestižního žebříčku "Vrcholového odpadu" a "Nekrolog roku". ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Co všechno jsou Televizní noviny. Pořad pro čtenáře blesku, pro hledače senzací, pro občany s nulovou hloubkou emoční roviny normálního života, pro ty, kteří se raději nechají oblbnout senzační lží, než aby získali nějaký seriozní nebo fundovaný pohled na věc. Jedna velká reklama na mediální kolos zvaný NOVA. Půlhodinka s mulatem aneb 30 minut trapasů v přímém přenosu. Pocity jsou smíšené. Nevím, jestli mám u toho nadávat nebo se rezignovaně smát. Pořad, který v sobě skrývá jednu velkou reklamu na NOVU. V poslední době pořad s největšími technickými nedostatky (vypadávající zvuk, špatná koordinace doprovodných videí k reportážím, neexistující spojení, hluchá místa, přežblepty, dezinformace a přemíra videí 240p z YOUTUBE, což na stopalcové televizi prostě vadí). Kýčovitá upřímnost k divákovi - hlupákovi, přemrštěná veselost a taková jako rodinná sehranost moderátorů, co by nejraději diktovali, jak se dělají zprávy v prime time. Časté změny moderátorů z důvodů nějakých personálních čistek nebo bulvárního tlaku, vše na způsob: Enyky, benyky, kliky, hec, chytni negra za palec. A když pouští, nech ho bejt, černá barva nejde smejt. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nosem udělaná díra do obrazovky, jak ho člověk strká do výstřihu Borhyové, běloskvoucí úsměv čokoládového fešáka Reye a na konci jako malý důkaz toho, že svět přeci jen není tak zlý - malé hrošátko dovádějící s opuštěným štěňátkem. Kdyby nebyl zbytek jen černá kronika, dementní zpravodajství o arogantních politicích, šťavnaté pikantnosti a tahání osob z trosek po zemětřesení za doprovodu srdceryvné hudby, dalo by se na to možná i dívat. Komerční televize zkrátka musejí dělat takové zpravodajství, které se umí průměrnému občanu (rozuměj Novákovi) prodat a pak už jen záleží na formě, jakou zvolí. Tato je bohužel populisticky tragikomická.. Vždycky mě fascinoval moment, kdy investigativní reportér položil někomu u pootevřených bytových dveří otázku ve stylu: „Vašeho syna včera znásilnili v parku, můžete se k tomu vyjádřit?“ a dveře se zprudka zavřely. Tohle chce přece český národ vidět a komu se to nelíbí, může přepnout na CNN. No nemám pravdu, Vladimíre..? ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, občas, i když jen zřídkakdy, si přeci jen pustím tento paskvil a pokaždé se nestačím divit co zas vymyslí. Jako příklad uvedu, když připraví 5-ti minutovou reportáž o bábě co se zasekla pod kořenem nebo kráva co spadla u splavu, či kousek dřeva, kapr nebo lochneska na jezeře u Mostu, kdy jako vrchol všeho ještě přizvali i experty na paranormální jevy. Zprávy a informativní hodnota tohoto pořadu je bezpochyby odpad. Avšak kvůli srovnání se zprávami na Barrandově a na Primě   rozdělím i procenty. A to odpovídá 10-ti procentům. ()

Ainy

všechny recenze uživatele

Dívám se hlavně na zpravodajstvi TV Prima a na televizní zprávy na Čt1, jen to tady nikde nemůžu najít ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, někdy se u nich nudím někdy se výborně bavím. Vymyslet každý den půlhodinu zábavných šotů, z nichž každý by měl být nějak originální není zádná legrace. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Zajímavé,jak to tu všichni kritizují,ale přitom je to nejsledovanější zpravodajství,hmm. Možná, že si na Nově ty zprávy mnohdy upravují jak se jim zlíbí, ale alespoň je čemu se smát :)) ()

Reklama

Reklama