Reklama

Reklama

Tygr - špionáž v džungli

(seriál)
  • Česko Tygr: Špion pralesa (více)
Velká Británie, 2008, 3x53 min

Obsahy(1)

Cyklus BBC, ve kterém sofistikované kamery nesené slony a skrytá očka umístěná v přírodě nabízejí intimní příběh tygří rodiny.

1. díl  Sloni nás zavedou k tygrům blíže, než se nim dokázal dostat kdokoliv předtím. Pronikají do života šelem vybaveni sofistikovanými kamerami nesenými na klech. Díky nim se budeme moci stát svědky růstu a vývoje tygřích mláďat od nejútlejšího věku. V Indii byli sloni využíváni k vyhledávání tygrů v džungli po mnoho staletí a dodnes představují nejideálnější způsob, jak se dostat do tajemného světa těchto vzácných zvířat. Těch několik málo tygrů, kteří dosud v Indii žijí, se skrývá hluboko v lesích. Zachycení intimního portrétu velkých koček ve volné přírodě přilákalo i filmaře z BBC.
2. díl  Dostat se do těsné blízkosti tygrů - lze jedině za pomoci slonů. Naši mohutní a poslušní kamarádi jsou vybaveni maskovanými kamerami, jejichž prostřednictvím můžeme dokumentovat život tygrů z bezprostřední blízkosti. V minulém díle se objevila čtyři tygří mláďata. Mohli jsme sledovat, jak je jejich matka chrání před nástrahami okolí, jak jim opatřuje potravu. Nyní uvidíme, jak si tygřata zvolna začínají osvojovat dovednosti potřebné k přežití v džungli. Ale na setkání s osamoceným tygřím samcem, který se objevil u jejich jezírka, zatím ještě připravena nejsou...
3. díl  Kdo chce filmovat tygry, udělá nejlépe, když k tomu využije služeb slonů, kteří na svých klech s klidem nesou chytré kamery. Právě pomocí nich jsme mohli podrobně dokumentovat život čtyř tygřích mláďat od útlého dětství. A sledovat, jak se tygřata postupně zdokonalují v loveckých dovednostech i v boji. Naposledy jsme je zastihli v situaci, kdy jejich matka byla vážně zraněna a v okolí se objevil cizí tygří samec. Pro tygřata to byla prozatím nejtěžší životní zkouška. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na život pětičlenné rodinky tygrů v indické rezervaci, většinou přímo ze hřbetu slonů, kteří je stále doprovázejí nebo pomocí speciálně maskovaných kamer. Do třech dílů je vměstnáno období dvou let. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o tygří rodince,který je velmi originálně natočený a tudíž vyjímečný,prostě paráda. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný, příjemný a zajímavý dokument o čtyřech tygřatech, jejich mámě a dalších obyvatelích úžasného národního parku v Indii. Díky skotačení a blbnutí malých kočičáků nelze dát méně hvězd než plný počet :o) ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

BBC se skrytou kamerou na lovu tygrů, kteří jsou zvyklí na slony a lidi ..... ještě, že to BBC tak dovedně maskuje. Přesto nelze upřít dobře odvedené řemeslo kameramanům a taky střihačům. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Jedinečný přírodopisný dokument sleduje z bezprostřední blizkosti 4 tygřata v indické rezervaci od doby těsně po příchodu na svět až do dospělosti. Unikátní dokument zachycuje období bezstarostného skotačení, první krůčky vedle mámy na lovu i boj o život v bezprostředním ohrožení jinými predátory. Odkaz na popis dokumentu na stránkách BBC: "Tiger - Spy in the Jungle". ()

FortKnox 

všechny recenze uživatele

Určitě dech beroucí záběry, které nikde jinde neuvidíte, za ty musím opravdu pochválit. Autoři se snaží vyprávět příběh 4 tygrů od jejich narození po dospělost. Nevídané záběry mají díky tomu, že filmují v rezervaci na relativně malé ploše 25km čtverečních. Problém vidím, že ty tygři se v té rezervaci mají jako liška v kurníku. Za přirozeného nepřítele tam mají jen levharty, kterých je sice mnohem více než tygru, ale než riskovat potyčku s tygřicí, to si raději najdou snadnější oběť v podobě sambara, kteří tam slouží vyloženě jako hostina pro tygry a levharty. ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

Tygříci jsou moc hezké šelmičky a tenhle dokument o nich, je naprosto parádní! Dokonce v mém žebříčku dokumentárních filmů dosahuje stejných příček jako lední medvědi, což je naprostý TOP!! ()

blare 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější dokument o nejkrásnějším zvířeti planety. Unikátní záběry díky vychytralým technikám obstaraly opravdu užasnou podívanou na dospívání tygří rodiny. Škoda jen, že za nedlouho bude tento a další dokumenty věnované této šelmě jedinou vzpomínkou a možností vidět tyto krále divočiny. 10/10 ()

Reklama

Reklama