Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Recenze (385)

Cival 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná komedie, která boduje hlavně svojí romantickou linií. Když Farrely Bros. nasadí vulgární humor, je to o poznání slabší váha, která místy slibuje spíš kyblík pro žaludeční šťávy než bohulibý úsměv. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci se pohybují kdesi mezi oplzlými nechutnostmi a pohodovou romantickou komedií, nicméně především díky výjimečnému komediálnímu talentu Cameron Diazové vznikla neobvyklá, ale povedená dvouhodinovka s několika kultovními scénkami. 3 1/2 * ;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Stačilo, aby si Cameron Diaz vetřela do vlasů tělní výměšek Bena Stillera pohupující se bezprizorně na uchu svého původce a vznikl kult. A zbytek filmu je taky celkem sranda. 80% Zajímavé komentáře: betelgeuse, tron ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se dlouho hlasitě a od plic nesmál. Řekl bych, že je to nejlepší film bří Farrellyových, jaký jsem zatím viděl. Romantická část byla víc než romantická komediální a fekální vložky nebyly tak fekální, jak jsem si myslel, že budou. Nejvíce se mi líbilo, že film nešel hned na romantiku, ale vypomáhal si dalšími linkami (Tedova jízda atd.), než nastalo to, co nastat muselo. Začátek přijemných komediálních rolí Bena Stillera. Něco na tom filmu je. 90%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se dozvěděl od některých uživatelů ČSFD, jsem zabedněný ignorant, a nesmím je tedy ve svém ignoranství zklamat - této komedii dávám 4 hvězdičky! Je to docela legrace, humor je sice místy z kategorie "blééé", ale jinak to je solidní oddechovka. V té době byla Cameron Diaz ještě dost kočka, dnes už je to trochu slabší, ale dá se na ni pořád koukat. Stillerova skoro nejlepší role, Matt Dillon je dokonale přirozený, zbytek herců nestojí zas tak moc za řeč. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $176,484,651Tržby Celosvetovo $369,884,651║ Bratia Farrellyovi a 90.roky, kedy proste valili na plné obrátky a na čo siahli sa stal komický nárez ako hrom a v tomto prípade sa jedná o jeden z ich klenotov spolu s Blbým a blbším, i kde občas zachádzajú aj za hranice únosnosti ale v tomto filme sa to dalo pekne všetko stráviť. /videl v kine: 95%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cameron Diaz jako krásná Mary je perfektní a genialita některých vtípků je neuvěřitelná. Vtípky se sp... :) a nebo flashback do mládí prožitého s rovnátky v puse to nemá chybu. Stiller je skvělý! Možná je tato komedie jedna z těch, které musí v člověku dozrát, protože svým způsobem nemusí okouzlit na poprvé a rozhodně vám nemusí pohladit přesně váš smysl pro humor. Je to velmi subjektivní, ale některé vtípky jsou nepopiratelně vtipné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stupidní, debilní, vulgární a neskonale fekální. Přesto, světe div se, opravdu vtipné. A to i navzdory několika slabším momentům. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jonathan Richman: 1. There's Something About Mary - Jonathan Richman ,2. How To Survive A Broken Heart - Ben Lee ,3. Every Day Should be a Holiday" - The Dandy Warhols ,4. Everything Shines - The Push Stars ,5. This Is the Day" - Ivy ,6. Is She Really Going Out With Him?" - Joe Jackson ,7. True Love Is Not Nice" - Jonathan Richman ,8. History Repeating (featuring Miss Shirley Bassey" - Propellerheads ,9. If I Could Talk I'd Tell You" - Lemonheads ,10. Mary's Prayer" - Danny Wilson ,11. Margo's Waltz" - Lloyd Cole ,12. Speed Queen" - Zuba ,13. Let Her Go Into the Darkness" - Jonathan Richman ,14. Build Me Up Buttercup" - The Foundations , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s krásnou Cameron Diaz a nesmělým Benem Stillerem, který mi párkrát slušně vyvolal záchvat smíchu. Jsou zde scény na posrání, které jsem snad ještě nikde neviděl a byť má stopáž blízko k dvou hodinám, film nenudí, naopak spolehlivě baví a polechtá bránici. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„12 detí zahynulo pri dopravnej nehode. Koľko to bude stáť daňových poplatníkov?!“ Ísť v roku 1998 na tento film do kina znamenalo byť husto in. Bratia Farrellyovci strhli divácku pozornosť už svojim geniálne primitívnym debutom BLBÝ A BLBŠÍ, no už ich druhým spoločným filmom boli biedni KRÁLI BOWLINGU. NIEČO NA TEJ MARY JE je ich tretím a znova výborným počinom a na rozdiel od dua Jeff Daniels/Jim Carrey odo mňa získavajú bod k dobru navyše, lebo táto bláznivá komédia je ako keby akousi nepretržitou sériou „reálne trápnych okamihov“. Predsa len, keď mal minule Jeff Daniels problémy s upchaným WC, bola to strašná sranda. Ale taká... troška... komiksová. Keď si ale tentoraz hneď v úvode mladý Ben Stiller „privrie párok s fazuľkami“, mnohí z nás si na jeho mieste (na rozdiel od Jeffa Danielsa) vedia predstaviť samých seba. Snímka ponúka pestrú galériu vynikajúcich postavičiek (Lee Evans ako zdravotne VEĽMI ťažko postihnutý muž, W. Earl Brown ako "brácha s míčkem“, Keith David ako "trocha afroamerický otec“ a skvele slizký Matt Dillon ako súkromné očko), sympatické ústredné duo (Stiller, Diaz) a nezabudnuteľné okamihy (vypočúvanie na policajnej stanici, vlasový gél). Neodporúčam: psíčkarom, alergikom, zrelým ženám, dievčatám, chlapcom, mužom, dôchodcom, zdravotne postihnutým, stopárom a tým, ktorí radi cikajú v moteloch. Brutálny dialóg alebo drastická hláška každú minútu ("On tam asi masturbuje.", Ty si sa posral alebo čo?", "Neboj sa, je to zubná hygienička, určite ti s tým pomôže.", "Ako je možné, že máš guľky nad pipíkom, to už je trochu moc.", "Dobre, urobím to, ale ak tá buchta skončí v márnici, tak si to s vami vybavím."). Kino Považan NMnV 1998 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici romanticka komedie a jeden ze dvou nejlepsich filmu od Farrellyů (spolu s Blby a blbejsi). Vsichni herci hrajou dobre, ale nejvic me zaujal Matt Dillon a samozrejme Stiller, kterej je jako vzdy skvelej. Mozna je trosku lepsi Dillon, kterej je v roli "detektiva" vopravdu hustej, ale na druhou stranu Stilleruv flashback do mladi je genialni, s rovnatkama vypada vostre a hned ze zacatku je zde jeden z nejlepsich forku. Co se tyka ostatnich postav tak sou vsichni hodne dobry: Warren je suprovej retard, Tucker a jeho scenka s berlema nema chybu, Woogie je spravne nechutnej s koprivkou a Magda je v pohode. Cameron Diaz se taky snazi, v klidu ji verite jeji roli, je roztomila a docela ji to sekne. Hodne dobre udelanej je i pes Puffy, frajeri z ILM se fakt vytahli a nepoznate, ze neni pravej, ale ze je delanej na pocitaci. Scena kdy se Stiller rve s Puffym dokonce vyhrala nejakou cenu za nejlepsi souboj ve filmu. Doporucuju se podivat na rozsirenou verzi filmu, ktera je asi o deset minut delsi a ma nekolik dobrejch scen, bez kterejch byste se celkem obesli - az na jednu, a to je prave rozsirena verze bitky s Puffym a ta je fakt kruta. Behem celeho filmu hraje prijemna muzika a misty je zde originalne udelana a to tak, ze slysite hudbu a za chvilku je zaber na dva zpevaky, kteri ji zpivaj. A ti se obcas obevujii behem celeho filmu. Farrellyovi udelali zabavnou romantickou komedii se spoustou nezapomenutelnejch dialogu, forku a scenek a presto, ze trva 2 hodiny tak se nebudete ani na chvily nudit a zadne vtipky se neopakujou, takze jsem se celou dobu vyborne bavil. A hlavne nezapomente - na odpocivadlech jsou teplousove. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle a BLBÝ A BLBĚJŠÍ jsou jediné dvě komedie od Farrellyů, u kterých se mohu zasmát, aniž bych se za to musel stydět! ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama