Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Recenze (385)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemusíš před schůzkou uškrtit kuře, že ne? Nemusíš před každým rande umlátit živou opici? Pane Bože, snad vždycky před schůzkou nezbičuješ delfína?" Já si dokonce před rande ani nečistím trubky, ale vraťme se k Mary. Na tý skutečně něco je. Je totiž hodná, bohatá, krásná a sluší jí sperma ve vlasech. Taková se nepotkává každý den, ale já respektuju, že na ni Ted vycenil svoje tesáky dřív a má právo ztrapnit se jako první. V tom je evidentní jednička, ale mě ty trapasy moc nebavily, takže jsem se věnoval spíše poučení. Třeba o tom, že odpočívadla jsou plná souložících gayů. Jenže nejdůležitější je myšlenka, že mám právo vědět, co jsou moji sousedi zač a proto je mohu odposlouchávat. To je skutečně revoluční pohled na věc. Ale vraťme se k Mary, skřípněme si koule do zipu kalhot a pokusme se ji zaujmout. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Něco na tom filmu je, ale najít to dá někdy opravdovou práci. Zde se gagy dělí jenom na ty správně ujeté a trapné. Naštěstí je poměr takový fórků značně vyvážený. Ale jednou za čas tato komedie rakovinu rozhodně nezpůsobí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná, že na té Mary i něco je... ale asi toho není dost. Vznikla příjemná komedie, které se moc nedaří zbavit dojmu tuctovosti. Asi záleží především na divácké oblibě herců. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie od bratří Farrellyů. Od začátku do konce jsem se perfektně bavil a nepřetržitě smál. 90% času se něco děje a nikdy to ani na chvilku nenudí a i když se může zdát že je tahle komedie tak nacpaná vtipnými scénami, že to na konci už omrzí, tak mi věřte, že ani náhodou. A velkou zásluhu na tom mají hlavní herci Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans a Chris Elliot, tahle pětice nemá prostě chybu a i když je pravda, že některý z nich mají ve filmu menší roli, tak pro mě je každá postava která tady je jedinečná a nenahraditelná a proto si myslim, že bez nich by ty větší role neměly takovou sílu jakou mají a nápady typu, kdy Tuckerovi upadnou klíče a on se pro ně snaží ohnout a když se mu to konečně s malou pomocí podaří, tak mu zase upadnou jsou úžasný, stejně tak získávání Mary Patem Healym je perfektní. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. "Něco na té Mary je" je pro mě jedna z těch nejlepších komedií ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komediální verze Osudové přitažlivosti. Zajímavě postavená zápletka o milostné posedlosti, kdy Stillerově postavě ukradne značnou část filmu Dillonova postava, a dál to, co od farellyovky čekáte - pohodový casting (Dillon je velmi vtipná karikatura slizouna) a soundtrack a řada pamětihodných brutálních gagů (zip, výslech, vězení, vlasy...). A Diaz je perfektní jako Mary. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Cameron Diazová je sexy. Až na scénu se spermatem samozřejmě. Ben Stiller se komediantem už narodil, zde problém také není. Prolbém je ve vysokém očekávání. Všichni film vychvalovali až do nebes, jaké pak bylo nenaplnění představ... Alespoň průměr si film zaslouží za suprovou scénu Stillerova breku, ta je fakt úžasná. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Fajn film na oddech. Jedná se spíše o klasiku dané doby s Benem Stillerem a přestože mám k herci značný odpor, tak dílo rozhodně neurazí a často vykouzlí i úsměv na tváři. Zážitek tak kazí jen dlouhé záběry na doprovodnou kapelu skřehotalů v průběhu celého filmu. 55-60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že Farrellyovci nejsou zcela psychicky zdrávi není nejmenších pochyb, ovšem s Mary udělali docela dobrý tah a tudíž vznikla poměrně slušná komedie, co nestojí jen na úchylárnách a hnusárnách všecho druhu. Scénář sám o sobě je snadno čitelný, prakticky už scénu před nějakým zlomem tušíte, že se to za chvilku zlomí. Místy se pak stává film až nudný nebo nezáživný, ale naštěstí je pak následná vtipná scéna natolik dobrá, že tu nudu před ní dokáže umazat. Ben Stiller je skvělý, dokonce si zachovává svou "vážnost" i s tím zařízením tam dole přiskřípnutým v poklopci. I když scéna s tím zařízením tam nahoře na uchu už je zas typicky úchylně přebytečná. Cameron Diaz je ovšem jako vždy kouzelně krásná, navíc se dokáže smát tak příjemně, že mi až uvadly tulipány ve váze. Něco na té Mary opravdu bude, no a za těch skoro 120 minut se dá zjistit že to je víc než jen hromada chlapů, ale taky kupa zábavy. Solidní počin úchylných bratrů. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie hodně divoce a účelově přepíná mezi člověčími silnějšími (čistá láska) a slabšími (naschvály, onanie, exkrementy) chvilkami. Jsou-li silné situační nápady a smysl pro "nerdovské" miniatury - koncept zlomyslného invalidy shledávám geniálním - Farrellyových Jekyllem, výsledný dojem jim hyzdí impulzivní zlo v podobě nadměrné dějovosti, gagové nezřízenosti (čti absence smyslu pro míru) a přehnaných metráží. Přesto životní dílko bratří Farellyů, komediálních auteurů, kteří vyhasli dřív, než stihli natočit opravdu dobrý film. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stejný případ jako s filmem "Maska". V době natočení naprostý hit, před kterým se netrhly dveře žádného kina a velká zábava. Po létech výrazně slabší, ale přesto koukatelné a vtipné. 55%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na Mary jsem byl kdysi ještě jako zastydlý puberťák v kině a bezmezně jsem si ji zamiloval, pamatuju se, že jsem se smál jako blázen a dlouho jsem ji potom na potkání každému doporučoval. Cameron Diaz se navíc stala mojí první filmovou láskou (kteréž to místo dnes přísluší Kate Winslet), rozhodně na ní něco bylo... (a je). Dneska se sice můžu kvůli nostalgii povznést nad mnoho přízemních gagů a uznat, že herci si svoje úchylné roličky opravdu užili, ale nic naplat, není to žádné terno. Čili - je-li vám do patnácti, jděte do toho, vy ostatní klidně vyzkoušejte taky, třeba se vám to trefí do vkusu. P.S.: Slyšel jsem, že sám mistr David Lynch o tom prohlásil, že je to nejvtipnější film, jaký kdy viděl... Tak nevím :-) 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnozí recenzenti tehdy skřípali zuby, netušíc, že vzniká jeden velký komediální kult. Bratři Farrellyové přes všechna škobrtnutí dokázali balancovat na hranici situační komiky a dobrého vkusu. Pohrdající leckterými tabu se nebáli ničeho, ostatně podobně nevybíraví nebyli ani u svého asi nejslavnějšího kousku Blbý a blbější (mimochodem na rok 2014 chystají ve své značně uvadlé kariéře pokračování). Sestrojili sled komických situací, které fungují i po letech a divák si u nich rád připomene, jak rovnátko Ted (Ben Stiller konečně prorazil) zachraňuje mrkvičku a fazolky, jak si od něho Mary (sladká Cameron Diaz) bere trochu toho tělního gelu do vlasů, jak dopadne jeho souboj se psem nebo jeho oživování Healym (výborný Matt Dillon)!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Něco na tom Benu Stillerovi je, protože nebýt jeho, Mary by mě ani zdaleka tak nepobavila. Právě díky Stillerovu nepopiratelnému komediálnímu talentu jsou ty nejlepší scény filmu (první pokus obdarovat Warrena baseballovým míčkem, pasáž se stopařem, zatčením a výslechem, a také souboj s psíkem) těmi nejlepšími. Ano, já vím, že on je (nejspíš) nenapsal, ale nedokážu si představit, že by s kýmkoliv jiným tak fungovaly. A ačkoliv bych jinak dal možná o hvězdu méně, protože se mi velká část věcí, které jiným zřejmě připadaly supervtipné, nelíbila (cokoliv s Magdou, pak samozřejmě gel na vlasy, pitomí písničkáři, Tucker sbírající klíče), díky Stillerovi nejenže přidávám třetí hvězdu, ale dokonce si kvůli jeho scénám film jistě pustím znovu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Peter Farrelly a Bobby Farrelly v roku 1998 spoločne zrežírovali snímok "There´s Something About Mary". Hlavné úlohy v ňom stvárnili Cameron Diazová, Ben Stiller a Matt Dillon. Je to celkom príjemná, pohodová, romantická komédia. Nie že by som sa pri nej váľal od smiechu alebo že by som ju musel pravideľne, raz za čas púšťať znovu, ale musím uznať, že "Niečo na tej Mary je". Bez rozpakov a s kľudným svedomím môžem tomuto titulu prideliť tri hviezdičky. *** ()

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama