Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že jsem na filmy nějak moc mírný - dávám větší hodnocení než je průměr. Musím to ale udělat i u téhle věci - Něco na té Mary je. Je totiž málo komedií, které jsou opravdu vtipné - a Mary do nich zrovna řadím. Komedie z časů, kdy Cameron Diaz byla ještě neuvěřitelná kočka dokáže v mnoha místech zvednout bránici. Málo kdy se u filmo vyloženě zasměju, ale scéna s naspeedovaným psem mě doslo málem položila... Jasně Mary není žádný chytrý film, místy je až úchylný, ale kupodivu je natočen tak vyváženě, že humor, normálně braný jako záchodový, neznechutí, a snad možná i naopak. Opravdu jsem se od plic nasmál. Pro mě samotného jedna z klíčových komedií 90.let - doporučuju snad na každou příležitost. 75% Who needs him? I've got a vibrator! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že je tenhle film někdy dost přitroublý a nereálný, ale na druhé straně je zase docela mile prdlý... Herce vybrali dobře a tady je v pohodě i Cameron Diaz, dobře se k sobě ti dva hodí. Komedie to je vcelku dobrá, nasmějete se a přitom budete kroutit hlavou nad tím, jak někdo vůbec mohl takovou ptákovinu vymyslet. Taky je ale fakt, že je to typicky americké, a to já moc ráda nemám, u mě to filmu sráží body. A v tomhle žánru tu už asi všechno bylo, pořád se tu něco opakuje... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála prekvapení zaradenia do knihy 1001 filmov, ktoré musíte vidieť predtým, než umriete. Videl som viacero vtipnejších komédií v 90tych rokoch, ale ako jeden z najznámejších zástupcov žánru hrubozrnnej komédie snáď obstojí aj tento film bros Farrellyovcov v zmienenej knihe. Je to hrubozrnné, niekedy trápne, niekedy vtipné a celkovo milé a dokonca aj romantické. Svojim spôsobom. Takže aj pri filme som sa pobavil "svojim spôsobom". ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonalá komedie od bratří Farrellyů. Od začátku do konce jsem se perfektně bavil a nepřetržitě smál. 90% času se něco děje a nikdy to ani na chvilku nenudí a i když se může zdát že je tahle komedie tak nacpaná vtipnými scénami, že to na konci už omrzí, tak mi věřte, že ani náhodou. A velkou zásluhu na tom mají hlavní herci Cameron Diaz, Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans a Chris Elliot, tahle pětice nemá prostě chybu a i když je pravda, že některý z nich mají ve filmu menší roli, tak pro mě je každá postava která tady je jedinečná a nenahraditelná a proto si myslim, že bez nich by ty větší role neměly takovou sílu jakou mají a nápady typu, kdy Tuckerovi upadnou klíče a on se pro ně snaží ohnout a když se mu to konečně s malou pomocí podaří, tak mu zase upadnou jsou úžasný, stejně tak získávání Mary Patem Healym je perfektní. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. "Něco na té Mary je" je pro mě jedna z těch nejlepších komedií ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnozí recenzenti tehdy skřípali zuby, netušíc, že vzniká jeden velký komediální kult. Bratři Farrellyové přes všechna škobrtnutí dokázali balancovat na hranici situační komiky a dobrého vkusu. Pohrdající leckterými tabu se nebáli ničeho, ostatně podobně nevybíraví nebyli ani u svého asi nejslavnějšího kousku Blbý a blbější (mimochodem na rok 2014 chystají ve své značně uvadlé kariéře pokračování). Sestrojili sled komických situací, které fungují i po letech a divák si u nich rád připomene, jak rovnátko Ted (Ben Stiller konečně prorazil) zachraňuje mrkvičku a fazolky, jak si od něho Mary (sladká Cameron Diaz) bere trochu toho tělního gelu do vlasů, jak dopadne jeho souboj se psem nebo jeho oživování Healym (výborný Matt Dillon)!! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Po finančním neúspěchu filmu Kingpin (1996) počítali bratři Peter a Bobby Farrellyovi s tím, že jejich příští film bude s velkou pravděpodobností i tím posledním. Proto se rozhodli odhodit veškeré zábrany a natočit tu nejšílenější černou komedii, jakou si jen dokázali vymyslet. Jejich film Něco na té Mary je se nakonec stal obrovským kasovním trhákem. (Cheeker)
  • První námět k filmu Něco na té Mary je se objevil již v roce 1988. (Trainspotter)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama