Reklama

Reklama

Interview s masovým vrahem

(TV film)
  • Velká Británie Interview with a Serial Killer
Velká Británie, 2008, 48 min

Střih:

Jules Cornell

Zvuk:

Dennis Hrbek

Obsahy(1)

Arthur Shawcross byl shledán vinným z vraždy dvou dětí a jedenácti prostitutek. Díky příběhům o jeho kanibalismu a zohavování se stal jedním z nejproslulejších amerických masových vrahů. V tomto neuvěřitelném dokumentu si vyslechneme, jak ospravedlňuje své vraždy, popíše, jak byl v dětství zneužíván a vylíčí i své bizarní kanibalistické fantazie, aby se vykreslil jako oběť. Zveličil své sklony ke kanibalismu, aby získal mediální publicitu? Vymyslel si zneužívání v dětství a negativní zkušenosti z války, aby získal sympatie? Nebo je to jednoduše muž, který ani teď navzdory mnoha letům strávených ve vězení není schopen přijmout zodpovědnost za své hrůzné zločiny? Zdá se, že jediným člověkem, který je ochotný odhlédnout od jeho zvěrstev, je jeho dcera Margaret Demingová. O tom, že je Shawcross jejím otcem, se dozvěděla teprve v roce 2000, ale přijala jejich vztah a dokonce mu dovoluje být dědečkem jejích sedmi dětí. Tvůrci pořadu pokládají otázky Shawcrossovi i jeho dceři ve snaze odhalit pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Slušný dokument, který vypráví o Arthurovi na dvě strany. Za to lidé co udělali tento dokument určitě nemohou, naopak si dali velkou práci se zjišťováním všech věcí okolo Arthura. Člověk se na to může dívat ze dvou pohledů. Buďto je Arthur on sám oběť a nebo je tak neskutečně psychicky zdatný, že dokáže manipulovat s psychology a veřejností. Mně samotnému jdou tvrzení na obě strany, na jednu stranu si říkám, že na něj byly nějaké vlivy zvenčí a naopak jak nechtěl mluvit o těch 2. dětech tak si říkám, že si většinu vymyslel aby se ospravedlnil a nebo trochu nakrmil veřejnost. Také je škoda, že jeho dcera, která věděla detaily o vraždě obou dětí řekla při rozhovoru, že je to mezi ním a pánem, jedna z nejpodstatnějších věcí na tomhle dokumentu a nám se bohužel dostane takové sračkovské odpovědi, jakoby to už nebylo jedno když stráví celý zbytek života ve vězení. ()

Palvinie 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujala část se Shawcrossovou dcerou. Mám pocit, že ta ženská je ještě více vadná než její otec. - Mám otce sériového vraha! Práda, musím si s ním zajet pokecat... Páni, on vraždil i děti, to je tak fascinující. Musím svým dětem představit jejich dědečka! - To jako fakt? ... -_- Lidé jsou zvláštní. ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument o seriovém vrahu Arthuru Shawcrossovi, který se ve své podstatě ani nevyniká od většiny mu jiných podobných. Nejvíce šokujicí má být asi skutečnost kolik lidí se mu podařilo zavraždit a s jakým klidem vše páchal, aniž by ho dokázali chytit. Jeho smrtící praktiky nebo životní příběh mě zase až tak nezaujal a ani dokument na všechny nejasné položené otázky nedokáže odpovědět, takže tři hvězdy za statečnost. ()

dris 

všechny recenze uživatele

Velké zklámání. Arthur John Shawcross nebyl dobrá volba pro rozhovor a už vůbec ne pro dokument. Čekal jsem někoho mnohem více sofistikovanějšího než Shawcrosse. Představoval bych si někoho kdo své vraždy propracoval věřil tomu a dal jim nějakou jeho zvrácenou myšlenku. Shawcross je "jenom" úchyl jehož falus si v dětství matka spletla s chupa chupsem. Je to zneužívané dítě ze kterého se stala zrůda. Rozhovor je nemastný neslaný Arthur odpovída stroze a nezajímavě navíc se nedokáže vyjádřit k roku 1972 což je asi nejzajmavější kapitola jeho života. Poslední část filmu s jeho dcerou a vnoučaty je spíše smutná a k pláči než zajímavá taktéž je smutný a k pláči fakt že ho v roce 1987 pustí ven na podmínku. Závěr: Dokumentární jednohubka na chmurný nedělní podvečer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Arthur John Shawcross (6.6.1945 – 10.11.2008) bol jedným z najznámejších masových vrahov v USA. Svoju vražednú karieru odštartoval v roku 1972, keď v meste Watertown zabil dve malé deti. Za tento príšerný zločin bol odsúdený na 25 rokov odňatia slobody. No už po 15 rokoch bol prepustený. Len pár mesiacov potom začal znova zabíjať. Tento krát sa zameral na prostitútky. Behom dvoch rokov stihol brutálnym spôsobom vziať život jedenástim ženám. Za túto sériu vráž bol odsúdený na 250 rokov. Arthur Shawcross alias Riečný vrah z Genesee zomrel v roku 2008, vo veku 63 rokov, vo väzení vo Fallsburgu na srdečnú zástavu. Tento dokumentárny film mu dáva priestor, aby sa ku svojim činom verejne vyjadril. Počúvať s akým kľudom a ľahostajosťou hovorí o svojich obetiach je až mrazivo zarážajúce. **** ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Arthur Shawcross zomrel 10. novembra 2008 na zástavu srdca. (Game90)

Reklama

Reklama