Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický snímek zachycující život fašistického gangu. Film je zasazen do ponurého centra Moskvy, kde je natáčen jedním ze členů organizace "Russia 88" jako několik propagačních videií "Rusko pro Rusy". Ovšem kamerou je zachycován i postupný vývoj gangu, a to především jednoho z hlavních členů - "Blade", který zjistí, že jeho sestra se schází s mužem z Kavkazu.
Příběh je smyšlený, avšak vychází z některých faktických událostí odehrávajících se v dněšním hlavním městě Ruska. (Anton1991)

(více)

Recenze (25)

Drom 

všechny recenze uživatele

Oi! Oi! Oi! Velmi příjemné překvapení k nám dorazilo z Ruska. Ač tohle točení na handycam zrovna nemusím, protože to nedopadá dobře, smekám. V tomto filmu se podařilo navodit dokumentární pocit autenticity, aniž by se to odrazilo na akci a spádu. Ponurost příběhu je přizpůsobena a podpořena právě tou kamerou. Jasně, i já jsem po prvních pár záběrech poznal, že to je film, fikce, ne video moskevských nácků. Ale i tak byl pocit reálnosti velmi dobrý, zejména proto, že některé scény byly velmi precizně natočeny a režisér měl buď sakra štěstí s improvizací nebo je perfekcionista. Pokud se vám líbil film Romper Stomper, Россия 88 vám nabídne to samé ve zpracování à la Cloverfield (aliens included). Velmi pěkně (ač trochu předvídatelně) ubíhající stopáž si především díky detailům scén zasloužila čtyři hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy přišel do kontaktu s autentickými záběry, které ruští neonacisté věší na různé weby, ocení v tomto případě takřka absolutní věrnost. Jednotlivě mohou tyto skeč"bavit", ale pokud jedou hodinu v kuse, začíná to být dost jednotvárné. A to se tady dělo i přes snahu dát "dokumentu" nějaký příběhový rámec. Druhý dech film chytil až v závěrečné půl hodině, která pak spěla k drsnému konci. Škoda, že to tvůrci trochu nezkrátili, protože forma, jakkoliv nemám H8 filmy rád, se mi tady líbila. 60% ()

Reklama

SICK_BREED 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jeden z mála filmů točený stylem found-footage který se mi nelíbil. Taky jeden z mála filmů se skinhead/neonazi tématikou, který mě ničím nezaujal. Na počátku se minimálně nápad může zdát zajímavý, ale náplň, nebo spíš nenáplň filmu, jakýkoli potenciál zabije. Na drama je to příliš nedramatické a jako falešný dokument to působí příliš falešně. Absentuje děj a pointa působí tak našroubovaně a předvídatelně, že člověka nepřekvapí a ani nijak nezasáhne. Rossija by šla klidně sestřihat z propagačních videí Klektákovi skupiny Vombat 18 - rozdíl by byl pouze v hercích, kteří by byli lepší. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

No, mě teda přijde film dobrý a syrový. Akorát nechápu to hajlování a volání při tom "Sláva Rusku", to je vážně ujetina. Jinak, docela dobrý pohled do světa politického hnutí s jakoby "amatérskou" kamerou, včetně takových lahůdek, jako jsou záběry z výcvikových táborů či záběry z koncertů. A scénou močení v pozadí ohňostroje, která mě pobavila. Co se týče sympatizováním s postavami, je to těžší. V mládí člověk vyvádí různé hlouposti, třeba se jako ruský vlastenec přihlásí k NS (hloupost a protimluv). Každopádně, vlastenectví je důležité a můžeme být rádi, že bydlíme v ČR a máme tady "pouze" cikány. Být Rus, Švéd nebo Angličan, taky bych asi s dodávkou přejížděl barevné. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sice stále nadávám na rozklepané ruční kamery, ale v tomhle případě (fiktivní dokument) se tahle metoda natáčení dá samozřejmě pochopit. Bylo to syrové, zajímavé a řekl bych že i celkem realistické, protože pár skinheadů jsem kdysi dávno znal. Dokážu také samozřejmě pochopit i spoustu důvodů k averzi vůči nepřizpůsobivým a rozpínavým přistěhovalcům, ale jeden z těch prezentovaných důvodů - že "nám berou práci" - byl hodně komický, protože lidé inklinující k pouličním bojůvkám žádnou touhu po chození do práce necítí. Komické bylo i vzhlížení se ruských "skinchedů" v němčině a v symbolice německého nazismu. Do hlav jim sice nevidím, ale přijde mi to jen o málo méně uhozené, než kdyby nosili na rukávech pásky s hakenkreuzem Židé. Němečtí nazisté sice naoko tvrdili, že Rusové jsou čistí Árijci a je jen třeba je očistit od bolševiků, ale není žádné tajemství, co si ve skutečnosti o Slovanech mysleli. Na druhou stranu - každý ví, že mezi skinheady je spousta blbců, ale spousta blbců se najde v každé sociální skupině, tedy i mezi punkery, anarchisty, humanisty, demokraty, intelektuály i voliči Karla Schwarzenberga. Jo a ze všeho nejhorší jsou Tádžici! Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Texty, které čte Blade v kukle před kamerou, jsou převzaty z ultrapravicových ruských fór, kde jsou pravidelně umísťovány například také pokyny pro boj v ulicích. (Anton1991)
  • Nacistické oblečení včetně triček s nápisy "Jsem Rus" a citace "14 slov" pochází ze skutečného obchodu v Moskvě. (Anton1991)

Reklama

Reklama