Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický snímek zachycující život fašistického gangu. Film je zasazen do ponurého centra Moskvy, kde je natáčen jedním ze členů organizace "Russia 88" jako několik propagačních videií "Rusko pro Rusy". Ovšem kamerou je zachycován i postupný vývoj gangu, a to především jednoho z hlavních členů - "Blade", který zjistí, že jeho sestra se schází s mužem z Kavkazu.
Příběh je smyšlený, avšak vychází z některých faktických událostí odehrávajících se v dněšním hlavním městě Ruska. (Anton1991)

(více)

Recenze (25)

latvar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled mezi ruské nacionalisty, kteří mají ve světě nejlepší jméno, co se fanatičnosti a aktivit týče. Příběh do jisté míry dle mě inspirovaný Tesakem a jeho skupinou Format18. Dlouho jsem čekal až někdo k filmu udělá titulky a když se to konečně stalo, tak musím říct, že to dlouhé čekání nestálo za to. Čekal jsem od toho víc. 55% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Pokud máte pravačku výrazně delší než levačku, trpíte častými výpadky pravopysu a s vyděšeným křikem se budíte z hrůzného snu o kadeřích, jste jasnými adepty ke vstupu do klubu. Překvapivě zábavný film o moskevských náccích, kteří prokazují, že chytrost nejsou žádné čáry a mezi jednotlivými kopanci sepisují svůj fundovaný seznam podlidí ze všech Kazachstánů, Turkmenistánů, Tádžikistánů a ostatních Tataristánů, kteří jim berou vysněnou práci metařů, kopáčů a drogových dealerů. Nepochybuji, že pro diváky, co denně netrpělivě čekají, až odejde maminka do práce, aby mohli zuřivě bušit baseballovou pálkou do sklenice cikánské omáčky a za nepřetržitého hajlování bodat pěstní dýkou do plátku cikánské pečeně, bude toto skorodokudrama inspirací. Pro nás osvícené xenofoby se stává Russia 88 detektorem neomylně reagujícím na sračky v hlavách těch milých, holohlavých chlapců. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sice stále nadávám na rozklepané ruční kamery, ale v tomhle případě (fiktivní dokument) se tahle metoda natáčení dá samozřejmě pochopit. Bylo to syrové, zajímavé a řekl bych že i celkem realistické, protože pár skinheadů jsem kdysi dávno znal. Dokážu také samozřejmě pochopit i spoustu důvodů k averzi vůči nepřizpůsobivým a rozpínavým přistěhovalcům, ale jeden z těch prezentovaných důvodů - že "nám berou práci" - byl hodně komický, protože lidé inklinující k pouličním bojůvkám žádnou touhu po chození do práce necítí. Komické bylo i vzhlížení se ruských "skinchedů" v němčině a v symbolice německého nazismu. Do hlav jim sice nevidím, ale přijde mi to jen o málo méně uhozené, než kdyby nosili na rukávech pásky s hakenkreuzem Židé. Němečtí nazisté sice naoko tvrdili, že Rusové jsou čistí Árijci a je jen třeba je očistit od bolševiků, ale není žádné tajemství, co si ve skutečnosti o Slovanech mysleli. Na druhou stranu - každý ví, že mezi skinheady je spousta blbců, ale spousta blbců se najde v každé sociální skupině, tedy i mezi punkery, anarchisty, humanisty, demokraty, intelektuály i voliči Karla Schwarzenberga. Jo a ze všeho nejhorší jsou Tádžici! Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Oi! Oi! Oi! Velmi příjemné překvapení k nám dorazilo z Ruska. Ač tohle točení na handycam zrovna nemusím, protože to nedopadá dobře, smekám. V tomto filmu se podařilo navodit dokumentární pocit autenticity, aniž by se to odrazilo na akci a spádu. Ponurost příběhu je přizpůsobena a podpořena právě tou kamerou. Jasně, i já jsem po prvních pár záběrech poznal, že to je film, fikce, ne video moskevských nácků. Ale i tak byl pocit reálnosti velmi dobrý, zejména proto, že některé scény byly velmi precizně natočeny a režisér měl buď sakra štěstí s improvizací nebo je perfekcionista. Pokud se vám líbil film Romper Stomper, Россия 88 vám nabídne to samé ve zpracování à la Cloverfield (aliens included). Velmi pěkně (ač trochu předvídatelně) ubíhající stopáž si především díky detailům scén zasloužila čtyři hvězdičky. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Riadny masaker, mapujúci subkultúrny mládežnícky trend s názvom neonacizmus. Výstižne zachytáva fungovanie jednej z ruských mestských grúp. Velebia Adolfa Hitlera, nemecký jazyk, nenávidia Tadžikov, čiernych, Židov, šikmookých a dredáčov. Zmapovanie zaznamenáva hľadáčik kamery jedného z jej členov. Záver nie tak celkom zapadol do zvolenej koncepcie. Opustil totiž kolektívne jednanie skupiny a posunul tak vyznenie príbehu do osobného vyrovnávania si účtov v rodine, následnej špirály krvi a prijatia zodpovednosti za jej preliatie. Zoznam vyše 120 zavraždených ľudí v Rusku z rasových dôvodov za rok 2008 na konci filmu namiesto titulkov ale ukazuje vážnosť situácie. Zmena je v nedohľadne. Pretože ako Rusko 88 ukazuje, neonacisti sú cieľavedomo grupovaní do útočných cvičených bánd. Tie slúžia prevažne konkurenčnému boju v prospech firiem vlastnených policajtmi a politikmi, prípadne ako vykonávač špinavých prác záujmom politických strán. Na oplátku ich policajti/ politici priamo riadia, podporujú a trochu financujú. Členovia úderiek sú masívne živení nacistickou symbolikou a ideológiou druhej svetovej vojny, presviedčaní trénermi (vyplachovačmi mozgov)- často veteránmi z Afganu či Čečny - že ich akcie slúžia výlučne ideológii Rusko Rusom! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V snímke je spomenutý film Romper Stomper (1992), ktorý taktiež opisuje skinheadov a ich boj s prisťahovalcami. (ShortyIC)
  • Nacistické oblečení včetně triček s nápisy "Jsem Rus" a citace "14 slov" pochází ze skutečného obchodu v Moskvě. (Anton1991)

Reklama

Reklama