Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivost je dobrá, chamtivost je zdravá... Hollywoodský režisér Oliver Stone se vrátil ke kultovní postavě charismatického finančníka Gordona Gekka v podání Michaela Douglase z filmu Wall Street po 23 letech a natočil pokračování s příznačným podtitulem Peníze nikdy nespí. Děj se tentokrát odehrává v roce 2008 na pozadí příběhu největší bubliny v dějinách, která vyústila v globální ekonomickou krizi. Bývalý elitní makléř Gordon Gekko představuje padlou legendu a ikonu Wall Street. Ve vězení si odpykal trest za nelegální spekulace a nyní se věnuje ekonomickým přednáškám, které předjímají nástup globální ekonomické krize. Zdá se, že se z něj stal jiný člověk. Aspoň by tomu rád věřil mladý makléř Jake Moore (Shia LaBeouf), který zrovna řeší pracovní problémy po sebevraždě svého mentora a investičního správce Louise Zabela (Frank Langella). Ambiciózní Jake randí s Gordonovou dcerou Winnie (Carey Mulliganová), která před lety přerušila s otcem kontakt a odmítá uvěřit, že by se mohl změnit. Jake a Gordon se vídají za jejími zády, společně řeší svět byznysu a financí, zároveň se snaží pracovat na urovnání křehkých rodinných vztahů. Minulost sice člověk napravit nedokáže, ale může se snažit pomoct. Otázkou zůstává, zda to platí i v případě Gordona Gekka, který v hloubi duše touží po návratu do světa velkých financí. (Česká televize)

(více)

Recenze (687)

tufr 

všechny recenze uživatele

Tento film už sem od začátku sledoval s tím, že moc dalších filmů s mým oblíbencem Michaelem Douglasem vzhledem k jeho zdravotnímu stavu neuvidím. Jsem rád že se Wall Street 2ka natočila. Jednička patří mezi moje oblíbené filmy a po dlouhý době je to zas film od Stona, kterej se dá zkouknout víckrát než jednou. Shia mě baví už od Tranďáků a Indiana Jonese, takže s nim sem taky problém neměl. Vcelku pobavil i Eli Wallach a jeho ptáčkové :-) no Josh Brolin.... Bože to je grázl :-) viděno !doporučuji 80% ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone nám zde moc hezky ukázal současnou tvrdou realitu našeho života .. jenže mnozí z nás to tak vůbec neberou (nechápou) a myslí si, že nám jen ukazuje své filmařské umění, talent a ne skutečný život/realitu a to, jaký/á doopravdy je .. mnohým z nás to vůbec nedojde o co tu vlastně kráčí – je to zobrazení dnešní doby (rozuměj : banky/bankovnictví + finance/světový finanční trh a věčně nenažraný kapitál) = hrůzy, které jsme všichni vydáni bez milosti napospas .. těm jednodušším to nikdy ani nedokápne (podívej se na ta místní hodnocení a komentáře) .. ale takhle nějak dnešní svět (finanční) opravdu funguje : "chamtivost je dobrá .. proto jsme všichni v prdeli" říká Gordon Gekko (a nejen on) … jen to někteří z nás ještě neví, někteří to prostě jen nechápou, někteří to ani nikdy nepochopí … každopádně .. podle odhadu odborníků to už takhle moc dlouho nevydrží – nejpozději do 10/15 let (to je ten nejzazší odhad, ale ono to bude mnohem dřív) se celý svět ekonomicky zcela sesype (díky: mocný/Dollar) .. a posere .. jestli bude potom (nebo preventivně ještě předtím) následovat třetí světová válka či jiná podobná hrůza/katastrofa, nikdo zatím neví .. ale něco přijde … věřte mi … ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Úžasné, o hodně vysoku než-li první díl. Nečekal jsem, že mě toto pokračování tolik nadchne, ale jak vidím, opravdu se tomu tak stalo. Znovu mě usvědčil LaBeouf, že je to herec, který má veliký talent a vedle starého pardála Douglase se znovu o něco víc rozzářil. Pokračujeme v příběhu už né přímo Gekka, který se v roce 1988 dostal do vězení za zpronevěru, ale spíše v novém začátku slibného života, který jak se ukáže, není tak sladký jak divák v průběhu očekává. Musím uznat, že se zde začíná řešit otázka citová, která mi do peněz moc nehraje, ale i tak se zde Stone předvedl. Byl jsem mile překvapen a opravdu i potěšen, že v dnešní době se dočkáme i pokračování, které přelstí na pevné čáře první (základní) díl tohoto velkého, finančního příběhu. Nezapomenutelné okamžiky ve snímku s likvidací Goya's Saturn Devouring His Son obrazu a face to face scénkou na motorkách. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy jsou pro mě stejně nepochopitelné jako třeba pyramidy nebo londýnské metro. Zvláštní přirovnání může se někomu zdát, ale pro mě naprosto přesné. Nechápu, že může existovat někdo, kdo má v hlavě tolik, aby dokázal takové věci vymyslet navrhnout a postavit, ať už to bylo před pěti tisíci nebo stopadesáti lety. Stejně tak nechápu lidi, kteří dokáží z ničeho udělat milióny, lidi, kteří v číslech něco vidí. Nechápu je, ale naprosto mě fascinují. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Já jsem to Gekkovi...tedy Stoneovi sežrala i s navijákem. A koho by nedojala Carey Mulligan s nakrčeným nosíkem a prstenem od Bulgari? ()

Meridius 

všechny recenze uživatele

První půlka mě velmi bavila, postupem času mi to ale začalo připadat příliš dlouhé. Shia a Douglas jsou skvělí, Carey Mulligan se mi nelíbila - být Shiou, vyberu si tu ruskou pičmundu, co po něm mrkala v klubu. Ve srovnání s původním WS mi vychází remíza, užil sem si oba dva filmy, ale ani jeden z nich mě nestrhl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

řemeslně velmi dobře zvládnutá záležitost v old-schoolovém hávu,s výborným Douglasem a bohužl po hříchu nevýrazným zbytkem.Carey Mulligan i Shia LaBouf umí zhrát lépe,takže vše nakonec zachraňují vedlejší role (Brolin,Langella,...).Škoda,že WS:MNS začne ve druhé půlce docházet dech a trošku si tak kazí dojem z výborné první půlky.Plusem naopak budiž fakt,že druhá WS funguje i bez znalosti prvního dílu.Ta sice může být výhodou,niklov však podmínkou,jako v případě jiných pokračování...70% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nejstupidnější konec filmu, co sem viděl, aneb Stone dokázal, že kopat kapitalismus do kulí lze i dnes neotřele a vkusně. Režisérsky mě naposledy takhle bavil s U-Turn. Btw Michael Douglas by v Stoneově vlastním zájmu měl hrát mnohem míň charismaticky, protože stejně jako u jedničky ho budou mít diváci nejradši a kritizovat peklo nejde, budou-li se fandové ztotožňovat se satanem. ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Olivera Stona a první Wall Street uznávám jako alfu a omegu něčeho specifického. Navíc zbožňuju Michaela Douglase. Je to dost možná proto, že vypadá jako můj táta a jsou i stejně staří a Douglas většinou hraje postavy, které jsou mému tátovi charakterově blízko. Každopádně Michael Douglas je skvělý herec. Já ho zbožňuju už léta a v pokračování Wall Street dokázal, že je stále ve skvělé formě. Gordon Gekko je dokonalý chamtivec a já už jsem tak čekala, že bude hodný! Vážně! Jsem asi trubka, ale já si myslela, že to dopadne dobře, že se s ním Winnie usmíří atd. Ha ha! On je prostě.... zrozený pro Wall Street. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Velice zručně napsaný a odrežírovaný film. Stoneovi se to povedlo, akorát mám problém s tímhle byznysem. Je to o penězích, obchodování s nimi, podrazy kvůli nim a to mě nebaví. Nemám rád tenhle obor(ekonomika a bankovnictví) a nikdy mít nebudu. Proto mě Wall Street odpuzoval i přitahoval zároveň. Na jedničku se určitě kouknu, ale prostě to není můj šálek kávy. Mulligan ale byla. Ta, když byla na scéně, tak jsem se rozplýval. 65% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Oliver Nahrobny Kamen /Salvador, Takovi normalni zabijaci/ je dost kontroverzny- a aj u mna. Niektore jeho filmy /The Doors/ milujem, a niektore na oplatku otvorene nenavidim a pohrdam nimi /Takovi Normalni zabijaci/. Tentokrat vsak uz ide o lepsi nadpriemer. prostredie Manhattanu fascinujuce, a vsetku pozornost strhne na seba Michael Douglas /Lovci Lvu/, ktory si tuto rolu doslova uziva. Reziser Oliver Kamen vie rezirovat, takze divak bude aj tuna spokojny. Ma to vsak niekolko ale. Dejova linia nestrhne dostatzocne, filmari vybrali za sexicu Kery Chuligan, ktora ma az tak neoslovila. Cize chybala druha sexica, a namiesto Chuligana mohli vybrat lepsiu samicu. Shia LaBeouf je tuna uplne zbytocny, prazdna postava, ktora vo filme len zavadzia a nema tam co hladat. Donald Trump ako znama postava - miliardar a biznismen. A ako som spominal, Manhattan je fascinujuci. 77 % ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování legendy. Michael Douglas je stále sympaťák a tak trochu zmrd. Shia LaBeouf hraje výborně, ale za to jeho žena je protivná jak noc. Potěšilo mě že se tam mihnul i Bud Fox. Jediné co bych vytkl je možná moc komplikovaný děj a dlouhá stopáž. Také mi přišlo občas rozhodování hlavních postav dost unáhlené. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Možná je o tím, že jsem neviděl první díl, ale možná je to taky podstatou celého filmu, že tomu více než tři hvězdičky nedám. Celý film je sice postavený na skvělých hereckých výkonech, ale ty to nezachrání. Scénář jako takový je bohužel docela obyčejný, a pořád se jen tlachá, a tlachá o pěnězích, bez jakéhokoliv koření. No a k tomu Carey Mulligan, na kterou jsem se nedíval zrovna rád. Zatím stanovuji tři hvězdičky, přičemž rozhodně shlédnu první díl. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Okleštěný bratr scénaristicky výživnější jedničky. Samotná zápletka je hodně zjednodušená a přikořeněná zbytečnou rodinnou telenovelou. Alespoň že Oliver Stone je zpátky se svým režisérským umem. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl - vizuálně i hudebně a Michael Douglas vráskami dostal ještě lepší výraz. Je stejně mazaný jako před tím a vůbec se nezměnil. Několik desítek lidí na světě určuje celosvětovou ekonomiku. Ovlivňují svými rozhodnutími osudy miliony lidských životů. Díky jejich chamtivosti může kdykoliv nastat ekonomický konec světa, pokud nadhodnotí svými spekulacemi ceny za akcie. Carey Mulligan nejlepší ve vedlejší roli ! ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Stone se snaží a snaží natočit pořádný film. Bohužel na jeho staré kousky navázat nedokázal. A přiznávám se Wall Street 2 dopadl podobně jako první Wall Street. Ty filmy nedokázaly udržet mou pozornost. U tohohle druhého dílu jsem byl schopen i vařit kafe a to aniž bych ten film stopnul. Chce to jiné téma a stejnou zarputilost a věřím tomu, že se Stone vrátí na výsluní slávy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohodle filmu sem si vzpomněl na první Wall street,film na vhs od distribuční spol.Guild,jo to byla doba,stopadesát novejch filmů měsíčně.Nový Wall street je povedený pokračování.Perfektní obsazení,pravdivej obrázek prostředí,kde hlavní slovo maj zasraný prachy,a docela obstojnej příběh.60%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Filmy o Wall Street a akciích, penězích mě nikdy moc nebrali. A i když tohle slibuje vážně skvělou podívanou, hlavně kvůli hereckému obsazení, tak to není tak dokonalé, jak jsem čekala. ()

Související novinky

Stoneova divočina

Stoneova divočina

07.03.2010

Oliver Stone se rozhodl bavit. Soudě podle trailerů na Wall Street 2: Peníze nikdy nespí, jde mu to docela od ruky. Jeho následujícím filmem bude podle všeho akční thriller Savages. Adaptace románu… (více)

Reklama

Reklama