Reklama

Reklama

Wheelman

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Řidič (Frank Grillo), který se specializuje na odvážení bankovních lupičů z místa činu, si v průběhu loupeže uvědomí, že jej podrazili a místo tučného balíku peněz ho po téhle práci čeká jen kulka do hlavy. A tak začíná závod s časem, kde v sázce je nejen jeho vlastní život, ale i jeho rodiny. (h0n24)

Recenze (109)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní adrenalinovka s robustným zvukem zuřících mašin BMW a Porsche, ostrou střelbou a bandou grázlů, které moc není vidět, ale hlavnímu (hodnému) grázlovi zavaří na zdatně stresující noční projížďku. Jednodušší a přímočarejší než psychologický Locke nebo artový Drive, ale na akčňák odehrávající se téměř výhradně v autě pořád výživně strhující. Vizuální osobitost a lepší vnoření do situace hlavní postavy podpořuje snímaní kamer výhradně uvnitř auta nebo počas jízdy z míst na jeho kapotě. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa tvrdej muziky. Skvelý Frank Grillo skoro celý film nevylezie z auta a kamera a diváci sú tam stále s ním. So šoférom, ktorý sa dostal do problémov kvôli prachom z prepadnutej banky a teraz sa z toho musí dostať a zároveň zachrániť svoju rozpadnutú rodinu. Niečo ako Kuriér meets "ten film s Hardym, čo tam celý čas kecá v aute". Dobre napísané, dobre natočené, ostré, napínavé. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná pecka. A je fuk, že jde o variaci na Drivera s Telefonnní budkou a že jsem ovlivněn formou snímku. One-man show, při které z 95% nevylezete z auta a přitom dostanete plnohodnotně odvyprávěný příběh, kterému nechybí napětí, spousta parádních nápadů a originálně nasnímaná akce. Dialogy jsou hrozně příjemný (skoro vše přes telefon!), Grillo velice solidní a Jeremy Rush by měl okamžitě točit něco nového. Takhle si představuju nízkorozpočtové žánrovky! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo si utrhnul na seba slušné sústo, na to že hráva vedľajšie postavy je v tomto prípade nonstop pred kamerou a dobre, zvláda to, utiahne to. Dejovo to má slušné grády, určite stojí za pozretie, na záver tu riadne hustne atmosféra, zaujme aj kamera, rýchle jazdy na autách. /65%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Locke meets vydařenou variaci na Getaway (2013) aneb zemitější (Baby) Driver, ve kterém forma neválcuje obsah. A to ani ta forma není k zahození. Vystačí si totiž s jednou nocí, vyprázdněnými ulicemi, interiéry dvou aut, do mrtě využitou handsfree sadou a zarputilým Grillem. Koncept je to tedy natolik minimalistický, až papírově zavání po čase možným přejedením se. Rush si tohoto rizika však naštěstí je vědom a tak zvolil více než rozumnou stopáž i tempo čili žádné omrzení nehrozí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a fanoušci Franka Grilla zbystřit, z kamery nesejde ani na sekundu. Wheelman je hodně minimalistický film odehrávající se z 90% v autě, ale že to funguje dokázal už Tom Hardy v Locke. Frank Grillo je správný drsňák a jeho roli jsem mu sežral i s navijákem. Líbilo se mi, kolik napětí a zvratů se dalo vydolovat z pouhých telefonátů, ale dojde samozřejmě i na naháněčky a pár mrtvol padne také. Za mě spokojenost, od debutujícího Jeremy Rushe se očekávat více snad ani nedalo. Malý, napínavý, velmi sprostý, slušný film. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sľúb mi, že nikdy neurobíš nič len preto, že to od teba niekto bude chcieť. Ak budeš mať pocit, že to nesmieš urobiť, nerob to.“ Nočná jazda s Tomom Hardym z roku 2013 ma príliš nebavila a tak som si skúsil napraviť chuť o 4 roky mladším Wheelmanom. A podarilo sa. Nie je to žiadny zázrak, ale Franka Grilla pokladám za jedného z najnenápadnejších sympaťákov Hollywoodu a zápletka je oveľa akčnejšia. Vlastne je to akčné béčko, čo mi sadlo viac, než zadumaná dráma s nachladnutým Tomom Hardym. Ku koncu ma to prekvapilo aktívnym zapojením istej postavy do deja, čím to hneď získalo o 20% navyše. Produkcia: Frank Grillo a Joe Carnahan. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak fuckovní film jsem dlouho neviděla, myslím, že ani titulků nebylo třeba. Franka mám ráda a nechápu, co ho přimělo tuhle roli vzít. Neustálé hovory byly za chvíli únavné, chvílemi jsem už v tom už měla hokej než mně to předložil na lopatě tak jako Clayovi. 82 minut je akorát, víc bych nedala. Takže je to spíš jen za Franka...... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po BABY DRIVER druhý letošní drajverský film. Zápletka s loupeží, úkolujícím hlasem v telefonu a unesenou manželkou vypůjčená z GETAWAY s Hawkem, absencí akce, uzavřením se v autě a obtelefonováváním blízkých zase připomínající LOCKE, plus to s oběma filmy spojuje i to, že se to celé odehrává během jediné noci. Sympatický koncept, kdy se skoro nehneme z auta, fajn atmosféra vyprázdněného nočního města a přesný Grillo. Ale scénář, který postrádá jakékoli překvapení a každá druhá věta se v něm zařve aspoň třikrát, bohužel moc nápaditý ani zábavný není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zase noc, zase BMW, zase rodinné vztahy. Akorát se nyní řidič nevěnuje managementu betonování, ale přežití a auto kromě rekvizity plní i funkci užitečného nástroje.. Ostrá jízda, noha, co nesleze z plynu a skoro plná nádrž za málo peněz, tak to mám rád. Při hodnocení zařazuji čtverku na truc Zdeňku Pohlreichovi, který tvrdí, že nejde grillovat v autě. Frank je borec a je mi záhadou, proč se mu zatím vyhýbá nějaká zásadnější role.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínavá žánrovka, která téměř neopouští blízké okolí auta, se skvělým Grillem v hlavní roli. Místy svou nekompromisní atmosférou připomene Spielbergův Duel. Navíc je to výborně napsané a dej působí uvěřitelně, to už se dnes v těchhle filmech moc nevidí. Nečekaná pecka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedený thriller, který zaujme nejen fandy skvělých automobilových honiček, ale i hutnou atmosférou a nezpochybnitelným charismatem řidiče Franka Grilla. Někomu možná může vadit přílišná komornost, jejíž podstatou je kamera, která nikdy nevystoupí z auta, ovšem možná i právě kvůli tomu jsem celkem rychle dostal do příběhu a rychle mi to uteklo. Pro majitele Netflixu povinná výbava při oddchedu na další seriály. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Díky za doporučení. Nyní tedy jezdila i s jeho přibližovadlem přeposílám dále - dejte si to, zjistíte, že ta tlama nad volantem zahraje více, než celé pluky komparsu a triliády digitriků. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát "jenom" tři s tím, že jsem něco velmi podobného viděl už několikrát předtím (Buried, Telefonní budka, Locke), ale to charisma Franka Grilla je naprosto neskutečný - takže teda přihazuju! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

2/3 vyborne stylove a napinave b-cko, ktore nici posledny akt, kde sa to zmeni na klasicky blbe a nudne b-cko. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo mě v minulosti zaujal rozhodně více. Těžko říct jak moc velká akční stár z něj vyrostla. Wheelman by občas chtěl být Drive nebo Telefonní budka, ale takovými kvalitami rozhodně nedisponuje. Kamerové orgie také nečekejte. Dost se tady jezdí, u toho se telefonuje a kamera nevyleze z auta. Řidič musí činit rozhodnutí. Možná z toho šlo vykouzlit lepší pecku, nicméně stopáž je tak akorát k tomuhle typu filmu. Tak zas příště Franku. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skutočne ide o malý film, ale to mu nebráni v tom, aby bol štýlový a strhujúci. V hlavnej úlohe tu je Frank Grilllo a jeho auto. Grillo je božský. Okrem hlavnej úlohy sa ujal aj produkcie a do jednej z menších roličiek obsadil svoju manželku a rozbieha totálnu one man show. Okrem asi jednej minúty sa úplne všetko odohráva vo vozidle a kamera je primontovaná vnútri, na mieste spolujazdca, zvonku na kapote alebo zaberá kolesá. A aj keď hrdina musí vyliezť, kamera zostáva vo vnútri. Človek má z toho pocit, ako keby bol hrdinovi permanentne za chrbtom a celý ten prúser prežíval s ním. Režisér Rush jednoducho spolieha na Grilla a dialógy, inak je však Wheelman minimalistická prehliadka. Pre niekoho možno trošku nuda a ja sám priznávam, že ku koncu už sa to trošku ťahalo, ale pomalé naháňanie s motorkárom a snaha nestratiť nervy, keď ide o život niekomu blízkemu, tu fungujú oveľa lepšie ako cool naháňačky strihané na hudbu v Baby Driverovi. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Wheelman (Frank Grillo) dělá únikového řidiče, který dostane aktéry loupežného přepadení bezpečně z místa činu. Při poslední akci nejde vše podle plánu a také musí řešit rodinné problémy se svojí třináctiletou dcerou Katie (Caitlin Carmichael)... V každém případě film neobjevuje Ameriku, protože podobný koncept tady zpracován již byl. Snímek nabízí slušný příběh okořeněný akcí, sympatického hlavního hrdinu a přiměřenou délku. HODNOCENÍ 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) WHEELMAN je takový jednorázový, ale pohodový film, který neurazí a i přijde tak trochu s něčím novým. Většinu scén je nasnímáno z různých pohledů v autě. Děj a zápletka – to vše je jednoduché, ale přesto mě určité scény bavily – některé více, některé méně. Honičky – to vše bylo reálné a mělo to ten správný drive. Spokojen jsem i s technickou stránkou filmu, kamerou apod. Frank Grillo zahrál svojí roli výborně a přesvědčivě. Od filmu se nemůže čekat nic převratného a nečekaného. Ale jako jednohubka mě to zabavilo. Slušný nadprůměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kola se kroutí dál a Frank Grillo za volantem urputně bojuje s minimalismem, s příběhem prošpikovaným klišé i se závislostí na telefonování. To poslední jmenované ve filmu přerostlo do obludných rozměrů, až je to otravné a ubírá to filmu mnohdy na síle. Bohužel, i když to tak mělo fungovat, ty neustálé telefonáty mně asi po čtvrthodině už nepřišly nějak extra napínavé. Film je v podstatě pojat jako celonoční experiment, kdy je kamera z 95% umístěna v jedoucím autě hlavního hrdiny, snímá ho z různých úhlů a za živého Babiše neopustí interiér vozu, to ani když řidič z auta vystoupí a jde si něco/někam/s někým vyřídit. Výjimkou je jen jedna scéna, kdy se s hrdinou vydá na okamžik do nočních ulic za účelem výměny auta. Charismatický Grillo tak prakticky nesejde z obrazu, v jednom kuse telefonuje, hledá tak strůjce podrazu na jeho osobu, mezitím telefonem kontroluje počestnost své nezletilé dcery, případně se snaží akčně zapůsobit, když je mu v patách jiný účastník silničního provozu a je obdivuhodně dobrý ve svém počínání zapůsobit na diváka prostřednictvím příběhu, jehož dominantou je ohraný podraz, kterých v obdobném ražení existují ve filmovém vesmíru stovky. Spolu s hrdinou, co si vydělává (přinucen okolnostmi i dluhy u špatných lidí) pochybnou prací šoféra u pochybných entit, jejichž pohůnky vozí na místa určení, aby prováděli bankovní loupeže, se následně ve smrtelném nebezpečí ocitá i jeho rodina. Maník je nadto hodný bývalý mukl. Na obojím nevidím nic objevného. Mě osobně bavilo o něco víc technické zpracování filmu. Produkčně film zaštítil nejen Grillo, ale také akční specialista Joe Carnahan, což je na výsledku znát. Dostat totiž debutující Jeremy Rush větší rozpočet i akční prostor, bylo by namístě prohlásit i jeho za zdatného režiséra. Film má tempo, Grillo v podstatě nesundá nohu z plynu, na konci mu dělá spolujezdce jeho sličná dcera. Tehdy film opustí svoji dokonalou sevřenost a stísněnost, což se podepsalo na slabém zakončení filmu. Mírně zmatená a nepřehledná závěrečná třetina filmu vůbec v nic nevygradovala, film pokazila, a absolutně mně nekorespondovala s předchozím vypjatým děním. Nic to nemění na tom, že prskající Frank Grillo se zase jednou zaskvěl, ač hrál v příběhu, který nevejde do dějin jako studnice originality. Následné extrovní zpracování už ovšem má proporce předčit filmy, jejichž (Netflix) platforma je poněkud produkčně omezená. 7/10 ()

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama