Reklama

Reklama

Wheelman

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Řidič (Frank Grillo), který se specializuje na odvážení bankovních lupičů z místa činu, si v průběhu loupeže uvědomí, že jej podrazili a místo tučného balíku peněz ho po téhle práci čeká jen kulka do hlavy. A tak začíná závod s časem, kde v sázce je nejen jeho vlastní život, ale i jeho rodiny. (h0n24)

Recenze (109)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem a byl jsem mile překvapen. Film me bavil svým napětím od začátku do konce. Grillo to zahrál top. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Frank Grillo tady hraje neskutečného kreténa a s tím se divák musí vyrovnat už během prvních deseti minut, buď prostě překousnete to, že scénář je složený jen ze slov motherfucker, fuck, bitch a vět I kill you, you die, you fucker a you mother fucker....fakt, na 82 minut děje sem nikdy neslyšel tak debilní dialogový výměny a Grillova postava je tady nesympatický blbec, co do nebezpečné a vlastně skoro jasně smrtící akce zatáhne vlastní dceru i bejvalou ženu....mno a když tohle hodíte za hlavu, tak to akční béčko docela uteče. Ale hlavní hrdina je fakt neskutečný debil.60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní kombinace Telefonní budky a Kurýra. Nečekejte nijak velkolepou akci a film nejvíce připomíná nedávného Toma Hardyho, který 90 minut řešil rodinné a pracovní potíže. V tomto případě je naštěstí zápletka o málo zajímavější a film má větší spád. Škoda, že film po celou dobu jede ve stejném tempu a nepřináší nějaké nové nápady, které by diváka udržely v napětí až do konce. Takhle se film docela rychle okouká a konec vyloženě vyzní do prázdna. Grillo perfektní a konečně dostal nějakou sólovku. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Klasické drama újezdového řidiče, které se stačil režisér statečně povýšit z 90 minut béčkové noirové nudy. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Netflix zase siahol po kvalitnom matroši. Frank Grillo len šoféruje, telefonuje a rieši... a je to sakra dobré, napínavé, krátke a dynamické. Parádna jednohubka! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Z neznámého outsidera je nečekaně obrovský hit a já slintám blahem. Wheelman je takový Baby Driver v drsnějším, zvučnějším a daleko akčnějším kabátu v čele s výborným Frankem Grillem, kterého zbožňuju. Je to herec, který budí respekt a měl by být hvězda áčkových akčňáren, protože jeho herectví, mimika a vše okolo je jednoduše dokonalé. Na 82 minutách to doslova ani chvíli nenudí, od druhé minuty to šlape v neuvěřitelném tempu až do konce, přestřelek, honiček a akce je dostatek a nechybí ani pěkně zamotaný příběh, kdy se v honbě za prachama sejdou 3 strany a navzájem si začnou vyřizovat účty. Nakonec musím pochválit i kameru, protože boční úhel na řidiče a kamery zvenku jeho auta jsou efektivní a dodávají pocit, jako by divák seděl vedle něj, stejně tak zvuk, který je vytuněný tak, že se mi o hluku auta bude snad i zdát. Jeremy Rush ve svém debutu ukázal, že umí, a do budoucna bych se určitě nebránil ani dalším jeho snímkům. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že za málo peněz se pořád dá natočit mnoho kvalitní muziky. Wheelman je skvěle střiženou a minimalistickou jednohubkou, která se primárně odehrává v autě, kde za doprovodu solidního soundtracku a kreativní kamery sledujeme Franka Grilla na jeho cestě k vykoupení jak sebe sama, tak i jeho rodiny. Snímek mi místy evokoval filmy "Drive" a "Locke" spletené dohromady, jelikož Wheelman si bere to nejlepší z obou, což nám servíruje na vkusném akčním, místy téměř artovém podnose. Skvělá práce! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Locke ve mě zanechal hlubší dojem, ale i tohle byla pecka. Frank Grillo coby řidič, který se do bankovní loupeže zaplete více, než by chtěl, byl fantastický a charisma měl na rozdávání. Díky tomu, že se hlavní hrdina prakticky nezastavil, měl děj neskutečné tempo, které ještě šponovaly telefonáty od zúčastněných gangsterů. Za málo peněz hodně muziky a pro Rushe parádní debut. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zase koncept filmu odohravajuci sa v jednom mieste. Pre zmenu zase v aute. Scenaristicky to nie je zle vymyslene. Hlavny hrdina obcas sice vyjde vonku, ale kameraman sa drzi stale v aute. Asi to mi na tom vadilo najviac. Obcas dôjde na zaujimavu akciu, ale je neustale zaberana z auta a tym padom prilis neohuri. To co malo byt najväcsim kladom sa tak stalo najväcsou slabinou filmu. Asi sa uz nabuduce vykaslem na tieto experimenty. Jedine ak by niekto prisiel s filmom, ktory by sa cely odohraval na zachode. To by bol napinak. 4/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie je to ani preceňovaný Drive, ani cool jazda pre stredoškolákov Baby Driver. Tu sa odohráva drama zatvorené do auta, kde drtivú väčšinu času sledujete len jedného herca (výborný Frank Grillo nešetriaci slovom fuck). Jeho komunikácia s ostatnými prebieha hlavne cez telefón. "Rutinná" zakázka sa zvrhne a podraz strieda podraz. Bez zbytočných odbočiek, dostatočne zaujímavé, atraktívne podané, uveriteľné dialógy. Užijete si jednu veľmi stresujúcu jazdu. Z kategórie neáčkové, ale kvalitné. ()

Ouwen

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem asi 40 minut, pak jsem to přepínal. Nebavilo mě to vůbec, táhne se to neuvěřitelným způsobem. Grillo není tak atraktivní herec, jako Tom Hardy, kterej zvládl podobnou roli i bez akčních scén. Navíc proč bych měl fandit týpkovi, kterej s vědomím, že má doma dceru a ženu, dělá takovou práci? Bylo mi to úplně volný. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Odjakživa mám slabost pro taťky, kteří ochraňují své dcery. Ráda sedím za volantem a sešlapuji plyn. K tomu tedy zvýšený adrenalin vnímám pozitivně, zejména v situacích, kdy se Frank snažil zvládnout svůj genetický přenos po telefonu, přitom se zoufale chtěl dopátrat jádra pudla vzniklého maléru. A nejde nezmínit neobvyklé záběry kamery a zajímavý střih. Jo, tenhle kolista mi sedl. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době doopravdy jede na plné pecky, solí nám divákům jeden film za druhým. Člověk by řekl, že když vypouští do oběhu takovou kvantitu filmů, tak kvalita nebude bůhvíjaká, ale opak je pravdou. Jeremy Rush dokázal s jedním kvalitním hercem, jednou kvalitní mašinou (samozřejmě nadupané BMW) a úctyhodně gradujícím příběhem natočit film, který se sice nebude uvádět v nějakých kronikách jako nej, ale člověk u filmu vydrží, protože má nefalšovaný náboj, a divák prostě chce vědět, jako to dopadne. Frank Grillo zazářil, je těžké hrát hlavní roli, notabene ve filmu, kde jsou oči diváků po celou stopáž upřeny jen na vás, protože tam skoro nikdo jiný není. Příběh se nedá považovat za nikterak originální, ale film sází na jednu věc, a to kameru. Dlouho jsem neviděl tak zajímavou kameru, která svým neobvyklým stylem filmu dodává dynamičnost a šťávu navíc. Je pravda, že film ke konci začal ztrácet, protože scénář je spíše průměrnější, ale samotný závěr, kdy se na řadu dostavilo nostalgické Porsche, to vybalancoval zpět na u mě červené hodnocení. Když se dotaví něco originálního a kvalitního, umím to ocenit. Za mě filmu dávám 73 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná akční jízda, která ukazuje, že Ntflixu jde dost o to, aby svoje diváky bavil, někdy i jednoduššími kousky, které ale mají docela dobrou formu. V tomhle filmu jsme v podstatě pořád v autě nebo jeho blízkém okolí. A díky tomu to má ten správný drive. Dějově to asi nepřekvapí, ale vyloženě nudit to nebude. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nenápadná jednohubka od Netflixu, co strká do kapsy řadu žánrově spřízněných celovečeráků z letošní kinodistribuce. Časem si to dám znova, je to nálož. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Takovej komornější Baby Driver. Typek (Frank Grillo) si jezdí v noci po městě, řeší fušky pro mafiány, telefonuje s dcerou a bývalou ženou, svačí a mrmlá. To je vlastně celá náplň filmu. Děj se odehrává prakticky jen v autech, minimálně se vychází na ulici a nijak se neřeší nějaká hloubka něčeho. Sympaťák se dostane do průseru při jedné akci, sbalí ukradený lovky, jezdí po městě a snaží se to přes telefon vyřešit. Sem tam po něm někdo jde, unesou mu bývalou ženu atd. Nejedná se o nic extra a svátečního diváka to asi nezaujme. Jenže já nejsem svatej a ani divák, tak jsem si užil film jednoho muže, kterej roupama neví, jak by situaci vyřešil, hereckým umem je to nabitý, Grillo umí dobře a klidné jezdecké sekvence střídají akční jezdecké sekvence. Normální divoch ať se tomu vyhne a počítám, že i nevědomky vyhne. Ti náročnější, směle do toho. 4* a.k.a 70% ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Netflix dal zase na prdel všem akčním filmům tohohle roku. Wheelman je děsně našlápnutá intenzivní jízda, která vás připoutá na sedadlo vedle Franka Grillo a nedovolí vám vystoupit až do konce. Kamera totiž skoro celou dobu neopustí auto a vy všechny honičky a přestřelky prožíváte očima spolujezdce. Je to sice trochu kratší, ale stačí to, protože zadržovat dech 80 minut je dost dlouhá doba … 8,5/10 ()

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama