Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Recenze (733)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tupé, pokleslé, fekální, vulgární a zvrhlé. Ale v podstatě skvělá zábava. Nezaměnitelná mimika Carreyho a spousta kultovních gagů povyšuje tenhle snímek do komediální extratřídy. Přestože Farrelyovci jako režiséři - nic moc. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které jsem se málem po**al smíchy. Takové dva idioty může člověk vidět volně pobíhat po ulicích jedině ve filmu, protože ve skutečnosti by je asi museli držet někde v ústavu. Ale jejich imbecilita je tak kouzelně zahraná, a to i od Jeffa Danielse, od něhož bych to předtím nečekal, že mě fakt rozesmívala neustále. I tak triviální vtip, jako je hlasitý průjem mi přivodil záchvat smíchu, nebo když v Aspenu na večírku otvírali šampus, nebo jak nacpali tomu banditovi do hamburgeru chilli, nebo ... a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Blbý a Blbější je jedna z těch komedií, která se mnou šla bok po boku celý život. Když nad tím zapřemýšlím, nemůže za to jenom ta komedie, ale hlavně herec Jim Carrey, kterého jsem už od mládí měl rád ve filmech jako Maska, Ace Ventura nebo právě Blbý a Blbější. Určitě to není hvězda na černém koni, ale jelikož na ní mám jen ty nejlepší vzpomínky, nedokážu na ní říct nic špatného. Název podle mě mluví za vše a pochybuju, že by jí ještě někdo neviděl. Jim Carrey tady totiž řádil jak ruka pominutá, jeho gumovej ksicht byl celý film pod vysokým napětím, ale já se bavil. A bavím pokaždé, kdy se na tuhle komedii podívám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $127,175,374Tržby Celosvetovo $247,275,374║ Asi jeden z najbláznivejších komediálnych filmov 90.rokov, za ktorý môže dvojica bratov Farrelly-ovcov. Devízou priamočiarého príbehu o putovaní do Aspenu sa stal Jim Carrey, ten tu je teda riadne pri chuti a sype grimasy na každom kroku, popri tom ho tu slušne dopĺňa Jeff Daniels, čím vzniká jedna z najbláznivejších dvojíc aké si len viete predstaviť. Ich trhlé vtípky nemajú chybu, aj keď občas sú dosť humusárske ale za to sa dajú zniesť a hlavne solídne pobaviť. Pre mňa to je komédia, ktorá ma dokáže pobaviť aj po x-tom pozretí. /95%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neskonale ujetá stupidita na n-tou a jedna z mála komedií, která ustojí i řádnou dávku fekálního humoru a přitom si zachovává glanc vtipné záležitosti, která baví i poněkolikáté. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tohle byla moje první crazy komedie. A tehdy, když mi bylo 11, jsem se bavil vážně královsky. Zapalování metanu, andulka bez hlavy, a dva blbci k sobě přimražení vlastní močí mi tehdy přišlo jako vrchol zábavy. Ovšem ten film byl i něčím víc, a to opravdu dobrou komedií. ALE! tehdy měl film jinej dabing, kterej byl fakt úžasnej, moje hodnocení asi pochopí jen ten, co to viděl s verzí dabingu, kde Vazbičovi říkali Vazbič, a ne Sumec... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Todd Rundgren: 1. The Ballad Of Peter Pumkinhead - Crash Test Dummies ,2. New Age Girl - Deadeye Dick ,3. Insomniac - Echobelly ,4. If You Don't Love Me (I'll Kill Myself) - Pete Droge ,5. Crash - 95 Mix - The Primitives ,6. Whiney, Whiney (What Really Drives Me Crazy) - Willi One Blood ,7. Where I Find My Heaven - Gigolo Aunts ,8. Hurdy Gurdy Man - Butthole Surfers ,9. Too Much Of A Good Thing - The Sons ,10. The Bear Song - Green Jelly ,11. Take - The Lupins ,12. You Sexy Thing - Deee-Lite ,13. Get Ready - The Proclaimers , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prepáčte, ale je už jedenásť hodín?" – „Sú dve, kokot." Chápem, že tomu niekto dal 4*, aj 2*. Bratia Farrellyovci ponúkajú ultimátne nekorektné orgie (vták s vykrúteným krkom, Svalovcov chrcheľ do Harryho hamburgeru, zátka od šampanského, prilepený jazyk), povinnú záchodovú scénu (fakt vám z nej bude zle, ale to je pochvala... asi) a svojím spôsobom geniálne dialógy a hlášky („Vieš, zlato, chcel som sa spýtať, či sa dievča ako ja a chlapec ako ty môžu dať dokopy.“). Šialená road movie do Aspenu (?), ktorý by mal byť kráľovstvom neskutočných veľhôr, ale Harry a Lloyd zistia, že to nie je pravda. K tomu ostrý soundtrack a komika v najlepšej tradícii (= vtip funguje najmä keď je prenesený s vážnou tvárou). Šofér limuzíny, Mike Starr, Mám mravce, "fajnová riťka", soľnička, od moču prilepení dvaja chlapi sa vezú na skútri a iné klenoty vás čakajú vo filme s dvoma hovädami. Dvojka už nie je to pravé orechové, ale inak celkom fajn. Je neuveriteľné, že vznikla tak neskoro, veď jednotka stála 16 miliónov a na celom svete ich trhla neskutočných 247. "To sú lyže?" Kino Považan NMnV 1995 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ultra hyper mega vostra komedie, ktera se radi po boku Masky nebo Ace Ventury. Jeden z nej filmu Farrellyu i Jeffa Danielse, kterej je taky dost dobrej. Ale hlavne tu jde o desne vostryho Carreyho, kterej proste nema chybu. Pribeh je docela promakanej, i kdyz stupidni a skoro kazdou minutu se deje nejaka vtipna scena. Navic vtipy jsou opravdu vtipny a to 99,9% vsech vtipu. Proste nehorazna jizda od zacatku do konce. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější režiséři Peter a Bobby Farrellyovi natočili film (a to jsem velmi shovívavý), v němž dva otlemové z Balíkova (Jim Carrey a Jeff Daniels) prezentují rozmanitost fekálního humoru. Překvapivě to není ani zdaleka to nejhorší, co jsem kdy viděl. 70% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnotím ze dvou odlišných pohledů. Někdy kolem puberty, přiznávám, dobrý, bavil jsem se, kecali jsme o tom ve škole, smáli se vtípkům i jednotlivým scénám. Dnes s odstupem času, se musím přiznat, že jsem se v některých případech doslova styděl. Hodně pokleslý humor (předvádět se za každou cenu, ať to stojí, co to stojí, by uměl každý). Role jak vyšitá pro Carreye, jen si vzpomeňme na stejný případ v bleděmodrém Aceho Ventury...Scénář? Ten snad ani nemusí být, stačí sehnat dva trotly, kteří budou ochotní ze sebe dělat hoďku a půl cvoky! Ujeté, zvrhlé, šílené, blbé, nenáviděníhodné. Vynalézavost tvůrců tenkrát skutečně neznala mezí...2* Jedna za mimiku Jima Carreyho, jako herec hodně rozporuplná osobnost, druhá za konec s autobusem s baywatch girl, ten byl na celém filmu asi nejlepší:-). Tedy ten konec,... jsem si ale oddychl.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte ráda velký ptáky?" Taky umím zahájit hovor s neznámou slečnou nezávaznou konverzací o ornitologii jako Lloyd a kupodivu i stejnými výsledky. To je mi ale záhada. No nic, tahle dvojice enteligentů mě při zastavení pohybu mozkových závitů, v čemž patřím ke světové špičce, dokázala pobavit od prvního okamžiku. K tomu musím přičíst, že policejní kontrola, jízda na minibikeu a koulování Harryho s Mary jsou ještě debilnější než zbytek filmu a to fakt nechci jenom chválit. Takže pokud se při tomhle někdo nebaví, tak si při úvodních titulcích zapomněl vydělit IQ dvěma, zderivovat ho a dosadit místo neznámé X psa - takže je to jeho chyba. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem se u tohohle filmu zasmál asi jednou. Čím to, že po letech se směju stejné "kravině" jako blázen? Každopádně je to nejvtipnější film od Farrelyů. Jima Carreyho mám sice ještě radši jako charakterního herce (Truman show, Věčný svit neposkvrněné mysli), ale on prostě je klaun. A že s ním skoro drží krok Jeff Daniels, to je fakt neuvěřitelné... ()

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama