Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (733)

choze 

všechny recenze uživatele

V polovině devadesátek byl Jim Carrey Bůh a Ace Ventura a Blbý a blbější kulty. Carrey tu řádí, Daniels ho solidně doplňuje, má to pár farellyovsky brutálních fórů (slepý kluk a bezhlavý papoušek, chcánky ve flaškách od piva, sestřelení sovy, ucpaný záchod...) a pohodový soundtrack. A Lauren Holly tu je zcela pochopitelný důvod, proč jet přes půl Ameriky. "DROZD!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Máte ráda velký ptáky?" Taky umím zahájit hovor s neznámou slečnou nezávaznou konverzací o ornitologii jako Lloyd a kupodivu i stejnými výsledky. To je mi ale záhada. No nic, tahle dvojice enteligentů mě při zastavení pohybu mozkových závitů, v čemž patřím ke světové špičce, dokázala pobavit od prvního okamžiku. K tomu musím přičíst, že policejní kontrola, jízda na minibikeu a koulování Harryho s Mary jsou ještě debilnější než zbytek filmu a to fakt nechci jenom chválit. Takže pokud se při tomhle někdo nebaví, tak si při úvodních titulcích zapomněl vydělit IQ dvěma, zderivovat ho a dosadit místo neznámé X psa - takže je to jeho chyba. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zboznujem Jima Carreyho, ale Blbý a blbší ma z jeho hviezdnych zaciatkov bavili najmenej a preto som doteraz tento film videl len parkrat. A po rokoch ma tento typ humoru uz skoro vôbec nebavi. Na plnu hubu som sa zasmial asi tak trikrat. Na druhej strane to sracka ani nuda rozhodne nie. Napriek tomu, ze su hlavni hrdinovia totalni debili, tak to ma zmysluplnu zapletku, ktora blba nie je. Takisto ocenujem, ze tu absentuju nechutne vtipy. Teda par ich tu je pouzitych, ale nechutnosti neuvidime, lebo sa odohravaju mimo kamery. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje tiez na jednotku a pre mna bolo vzdy zahadou, ze Daniels dokaze drzat krok s Carreym. Vlastne mna na celom filme najviac stve, ze tu Carrey malo predvadza svoj neskutocne vtipny gumovy xicht a väcsina vtipov je postavenych len na absurdnostiach, ktore mna az tak nebavia. Holt radsej si po milionty prvy krat pustim Ace Venturu alebo Masku. 6/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Plácala nesmysly o tom, že ji neposlouchám, ale nevím, moc jsem nedával pozor." Ultimátní nářez. Pořád, i po těch dvaceti letech. I po třech různých zvukových verzích (originál v kině, dva různé české dabingy). Pete, masakrální Daniels, který to Carreymu nandává svou bezprostředností (jestli někomu z těch dvou to blbství sežerete, tak Danielsovi, Carrey je přeci jenom trochu afektovaný, což neznamená špatný), sukýnka Lauren Holly, psí dodávka. "A co kdyby tě střelil do hlavy?" ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem se u tohohle filmu zasmál asi jednou. Čím to, že po letech se směju stejné "kravině" jako blázen? Každopádně je to nejvtipnější film od Farrelyů. Jima Carreyho mám sice ještě radši jako charakterního herce (Truman show, Věčný svit neposkvrněné mysli), ale on prostě je klaun. A že s ním skoro drží krok Jeff Daniels, to je fakt neuvěřitelné... ()

Galerie (129)

Zajímavosti (65)

  • Scéna so Sea Bassom (Cam Neely) v reštaurácii bola natočená vo Ft. Morgan v štáte Colorado. Filmári pôvodne chceli natočiť túto scénu v reštaurácii v meste Wiggins (približne 15 kilometrov západne od Ft. Morgan), ale majiteľ po prečítaní scenára odmietol. (WalterIK7)

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama