Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po zranění na paži se Colin vrací domů ke spolubydlícímu Damienovi, bohužel ale najde byt prázdný. Během toho co si v kuchyni čistí ránu na ruce je však napaden Damienem, který se mezitím proměnil v zombie. Colin ho sice zabije, ale také se změní na zombie. A tady právě začíná hlavní děj filmu, který nám ukazuje zombie apokalypsu z pohledu nakažených. Colin bezcílně bloudí ulicemi Londýna, má stejné vlastnosti a chutě jako ostatní zombie, ale snaží se konfliktům vyhýbat. Postupně sledujeme Colinovo putování a vzpomínání si na minulý život. (topr harley)

(více)

Recenze (11)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Za takových podmínek se prostě nic kvalitního, srovnatelného s komerčními filmy udělat nedá. Kamera je na mě moc rozklepaná, nepřehledná. Některé grimasy Colina až moc přehrávané. A navíc mi strašně vadily ty přepaly v každé druhé scéně! Ale musím pochválit několik záběrů a hudební doprovod. Jestli si hudbu autoři dělali taky sami, tak klobouk dolů, ta se mi líbila. 40% ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že mnoho nedorozumění vychází z toho, že divák špatně Colina klasifikuje. Takže zaprvé: nejde o amatérský film (ať už ho definujeme po stránce produkční, estetické či ideologické). Colin je britský nezávislý film a spolupracovalo na něm hodně lidí, kteří se kolem profesionálního natáčení motají. Film je natáčen přístupem "DIY" (Do It Yourself = udělej si sám), který se následně projevuje jak v produkční a postprodukční fázi, tak i celkové estetice filmu. Schválně tudíž nejde na ruku tradičnímu filmařskému řemeslu, ale naopak se snaží zaběhané postupy narušovat a ozvláštňovat. Je tedy zcestné kritizovat "chyby" filmu, protože často jde o záměrné postupy, v nichž je vlastně schovaná většina z hodnoty filmu. Marc Price tudíž kašle na přehledný střih, který je například u mainstreamového filmu naprosto zásadní, totálně ignoruje současné technofilní trendy a tak místo HD záznamu natáčí na obyčejnou DV kameru, která navíc nabízí obraz pouze v "zastaralém" televizním poměru 4:3, nikoli trendy 16:9. Často rozmazaný obraz ja navíc na mnoha místech totálně přeexponován. Jenže tohle všechno je prostě smysl DIY estetiky, tohle je manifest svobodného filmu, který není omezen konvencemi a zavádějícími pravidly jak má vypadat "dobrý film". Ať se lidem tenhle přístup líbí, či ne, jde prostě o zásadní přehodnocení "koukání se" na film (nejde samozřejmě o nic nového, tyhle tendence dlouhodobě prosakují již několik desítek let). Colin z mého pohledu naprosto funguje a celou dobu mě fascinoval a v mnoha detailech těšil. Škoda, že něco takového nevzniká i u nás... ()

Reklama

MissJaded 

všechny recenze uživatele

Jsem teď sama proti sobě, když hodnotím, aniž bych se dodívala. Užitečněji bych těch 40 minut, co jsem to vydržela, strávila hraním The Sims Social na Facebooku. Colin je retard, já mám retardy ráda, ale ocaď pocaď. Nevadí mi, že je roztřesená kamera, že tam nejsou žádné efekty a za film dali čtrnáct stovek. Vadí mi herci - hlavně Colin. Asi už jsem naučená na "americké komerční zombie", proto ocením krvelačné zombie a ne ty ustrašené. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle by se dalo ohodnotit úplně jakkoliv. V prvních chvíli jsem byl u vytržení, jak (relativně) dobře film za 43 liber vypadá, jak pěknou to má atmosféru a masky a podobně. Jenže pak se to začne neuvěřitelně táhnout a ke konci už jsem nějaké pasáže i přeskakoval. Prostě počáteční nadšení ze mě celkem rychle opadlo, většinu času jsem se nudil (100 minut je někdy hodně i pro profesionální zombie horor). ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Podľa zdrojov stál tento film len 45 libier,preto je okolo neho taký humbuk.Ale ja tomu neverím,je to reklamný ťah.Aj keď je to študentský amatérsky film.Predsa len,film má cca 100 minút.Vo filme je len veľmi málo dialógov,takže je to dobrá správa pre toho,kto by chcel k tomuto filmu urobiť titulky.Hudby je tam tiež pomenej,a aj to len temný,pochmúrny a depresívny klávesový ambient.Film je zaujímavý tým,že je úplne iný ako zombie horrory,na ktoré sme zvyknutý.Praktický celý film je o zombíkovi,ktorý sa volá Colin.Ale je tam samozrejme viac zombíkov.A ešte jedná zaujímavosť,celé je to robené tak,aby divák mal oveľa viac súcitu so zombíkmi ako s normálnymi ľuďmi.Po technickej stránke strašne veľa chýb,ale je to amatérsky film,tak to tak treba aj brať.Niekedy sa film aj dosť vlečie,čo je na škodu.Možno by mu pomohlo,ak by bol kratší.No za pozretie určite stojí,ak pre nič iné tak preto,že je to pokus o úplne inú variantu zombie horrorov.Tak ako napr.film Pontypool,ktorý je robený tiež ináč ako klasický zombie horror. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Hlavní postava, Colin, je pojmenovaná po otci režiséra. (Zik.M)
  • Kniha v Colinově domu je „In Dubioes Battle“ od Johna Steinbecka. Kniha vypráví o jedincích kteří se shlukují do skupin a jsou hnáni jednotným cílem či duševní příčinou. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama