Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V montrealské čtvrti Mile End se židovský teenager Adam Levy zamiluje do libanonské dívky Jasmine Gibranové. Adam se bojí, že se jeho dědeček - ortodoxní rabín - nezastaví před ničím, aby jeho vztah „s tou arabskou holkou" ukončil. Obnovení konfliktu na Středním východě je mezitím stále více cítit i doma - Jasminin život se závratně změní ve chvíli, kdy se dozví, že její matka je po bombardování v Bejrútu nezvěstná. Když se Adam a Jasmine vydají na cestu, která jejich lásku podrobí zkoušce, odhalí mnoho pravd… Dokáží strhnout zeď, která je odděluje? [Film Festival Zlín 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aky 

všechny recenze uživatele

Opomíjený, neznámý film s neznámými herci, přitom pěkná podívaná. Samozřejmě je to jedno z řady dramat o etnické netoleranci, zde ovšem je záběr přece jen hlubší. Nic nezůstává na povrchu jen u popisu nesmyslností vzájemných animozit. Poučné je, že lidé, kteří odcházejí ze svých zemí kvůli neustálému napětí a obavám o život, v novém, bezpečném prostředí konsolidovaného světa, si přes vnějšková prohlášení (kvůli těmhle náboženským nesmyslům jsme odtud odešli!) své předsudky přinášejí s sebou a ve své netoleranci jen modifikovaně pokračují. Řešení zřetelně předpokládá mnohem delší trať, než se zdá. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

LOVE STORY z najkrajších. Čistá romantika s klasickým vývojom - náhodne stretnutie, hanblivé pohľady, zopár nenápadných náznakov, letmé dotyky, bezsenná noc...NÁDHERA, čistých 5 /aj za kongeniálnu hudobnú zložku/. A príde nutná ???!!! multietnická línia a moja divácka bolesť. Tichá to bolesť. Vykúpená geniálnym posledným záberom. Jeden pohľad. Stačí. Jeden tón. NÁDHERA. A je koniec. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Upřímný film o první něžné lásce, která se nebála vstoupit do rozbouřených vod náboženských a kulturních rozdílů. Adam´s Wall se nesnaží zbavit svět rasových předsudků, lidé i nadále budou po sobě házet bomby, ale film skromně naznačuje, jak by se dalo alespoň malým krůčkem našlápnout směrem porozumění a tolerance. Nádherné, poetické záběry zimního Montrealu. ()

Reklama

Reklama