Reklama

Reklama

V režijním debutu známého herce Václava Postráneckého se ocitneme na jednom krásném, ale opuštěném venkovském sídle. Přijíždí sem zástupce pojišťovny Jeremy Heartley, aby zde uspořádal pozůstalost po zemřelém Simonu de la Mere. O nebožtíkovi toho moc neví a místní starousedlíci Mapleovi jako by před ním něco tajili. Zdá se, že starý dům nebude tak úplně opuštěný. V každém případě se tu dějí podivné věci a vládne tady tajemná, hororová atmosféra. Heartley se setkává s malým chlapcem jménem Travis, který ho stále pronásleduje. Travis je přízračným duchem tohoto domu, přinášející neštěstí a zkázu. Postupně Heartley odkrývá záhady kolem starého domu. Především však skládá mozaiku osudů a vztahů jeho dřívějších obyvatel… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V duchu nejlepších (a zároveň tedy nejklišovitějších, ale co už) žánrových tradic napsaný i natočený snímek s opět výbornými pány Němcem a Somrem. Na divadle to Travisovi muselo moc slušet, a kdyby se ho někdo (se stejným obsazením hlavních rolí) rozhodl převést také do rozhlasové hry, nebyl bych vůbec proti. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sympaticky tajemný příběh, kterému bych ale neříkal horror, s příjemným Františkem Němcem a v režii Václava Postráneckého, který se poněkud překvapivě neobsadil. Moc hezká ústřední píseň. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná vykrádačka klasické Woman in Black i přes tento fakt fanouška žánru potěší. Atmosféra je vynikající (i když bych raději děj umístil do 19. století), příběh, až na hloupý závěr, skvěle šlape a do nadprůměru film vytahují předevěím skvělí herci. Nerudný Josef Somr a předevěím Němec, který jako by právě vylezl z libovolného hororu studia Hammer, jsou sázkou na jistotu. Jo a mimochodem, jde o jeden z mála českých horrorů, který je místy opravdu strašidelný. BTW Za kolik asi Susan Hill poskytla práva? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že i v našich luzích a hájích lze vytvořit kvalitní horor anglického typu. Opuštěný starý dům, děsivé tajemství, mrazivá hudba (píseň) a vynikající František Němec. Václav Postránecký obstál i jako režisér na výbornou. Chudší výprava se sice přehlídnout nedá, ale to je to poslední, co bych filmu tohoto druhu vytýkal. 85%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hele, kdo by to byl řekl, že někdo v čechách dokáže natočit pravověrný horor a že ten někdo na režisérské židli bude Václáv Postránecký (!), obvlášť když ten horo není vůbec špatný! Ovšem hlavní mínus je že totálně neoriginální a na mnoha místech je to téměř doslovná předělávka původní ženy v černém (no dobře, sice tady žádná žena v černém není, ale to je to nejmenší. A já ji stejně jednou dokoukám, fakt). Vlastně je to docela povedený film, vypadá dobře a má krásně dobové propriety (drožka, oděvy) které ovšem zcela nesmyslně zabíjí detaily jako plastová rychlovarná konvice, nebo plastový tlačítkový telefon, což dokáže solidně zatočit s jakoukoliv atmosférou a působí to asi stejně esteticky, jako kopa chcíplých krys, kterým někdo na hřbety připevnil malé sedla.´zaokrouhleno dolu hlavně za nepřiznané vykrádání. " že já idiot si tu whisku nepřivez už ráno... " PS: divadelní hra, jež byla předlohou vůbec nemusí být špatná ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, zajímavý tvůrce snímku, leč průměrem se rovnající. Výkony pana Němce a Somra jsou klasicky kvalitní. A ten konec...?!! :-( ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní romantické (v původním slova smyslu) drama. Přidat více mlhy a bouři, byl by z toho čistý gotický horor. Výborná kamera, která je jen místy televizní, více mi připomíná se svými nájezdy a filtry snímky Juraje Herze. Báječný F. Němec podává svůj standardní výkon, nepříjemný J. Somr je rovněž skvělý. Starobylý dům uprostřed blat je obklopený mořem, a tak se vždy na několik hodin stává ono místo ostrovem, hřbitov na zanedbané zahradě a dveře, které nejdou otevřít. Telefon, gramofon, rádio a fotoaparát jakoby do snímku vůbec nepatřily. Bez nich by měl člověk pocit, že sleduje příběh z devatenáctého, možná i osmnáctého století. Ale ona technika je pro snímek důležitá. Příjemný duchařský horor dýchá atmosférou starých příběhů. Nebál jsem se, ale neklidný náboj z filmu zlověstně čišel téměř po celou dobu. 3,5* ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad a asi i pěkně napsaný scénář. Pak už je ale všeho moc. Hudby, která bije jako kladivo, abych si všiml, že přijde tajemno, křiku a přepjatých emocí, ke kterým zřejmě nutí jinak uměřené herce režisér, rozbitých a rozházených věcí, které asi mají zdůraznit děs a nepochopitelnost, ale proces jejich destrukce je k nepřečkání. Prostě: méně by bylo bývalo více. Hrajeme-li si na anglické drama, nemůžeme si po italsku utírat nos židlí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem chtěl dát čtyřhvězdí, protože se jedná o velmi povedený a napínavý (ne-li dokonce strašidelný) film, ale konec to zabil, takže jen slušné tři. 69% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající F. Němec je to jediné, co bylo dotaženo do zdárného konce. Perfektně nastartovaná atmosféra děsivého, starého domu a jeho tajemné historie postupně ztrácí sílu. Místo očekávaného, silného rozuzlení, je zde jednoduchá česká duchařina s bíle osvíceným hošíkem. Skvělý potenciál měl raději vzít do ruky režisér, ne herec. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Jen několik otázek: 1) Proč se nezkušený režisér rozhodl v jinak ucházejícím pokusu předvést nejhloupější závěr filmu ever? 2) Nebylo by lepší rozhodnout se už před natočením, do které poloviny 20. století chceme děj situovat? 3) Je Blanarovičová ten správný typ laciné zpěvačky? 4) Kdo to Hartleymu pořád volal? ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Travis byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry, která se očividně silně inspirovala hororovou klasikou Woman in Black (dá se říct, že je to neoficiální český remake)... Byl jsem docela překvapen, atmosféra byla výborná, herci přímo dokonalí (zejména František Němec), proto škoda toho velmi nepovedeného závěru, který film shazuje do čistého průměru... Ale i tak tenhle film musím každopádně na to jedno shlédnutí doporučit... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ultra levne natoceny horor (a nemyslim tim jen nulove finance, ale celkove dilo), v kterem se ponizuje jinak vyborny František Němec na uroven prehravani pornofilmu. Scenar pak ma napad, sice neoriginalni ale je, jenze ten je vystaven z tech nejjednodusejsich ideii a za nekolik scen jsem se stydel za autory... Postranecky neni reziser a neco jako nacasovani a dobra mira mu nic nerika. Vsechny myslitelne chyby tak ve stopazi postupne najdou sve misto a obcasny povedeny moment spis vypada jako shoda nahod. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Anglicky střižený light horor, jehož výjimečnost spočívá především ve vhodně zvolených exteriérech i interiérech a ve vynikajícím obsazení Františka Němce do role notáře Jeremy Hartleyho, nemajícího nejmenší tušení o podivných záhadách starého venkovského domu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výborně použité prvky žánru, vynikajíc kamera, herecký výkon Františka Němce, dokonale zvolené prostředí, práce se světlem i napětím, herec Václav Postránecký se ukázal jako dobrý režisér. Příjemně se na to kouká, úplné potěšení z dobré filmařské práce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vykradená Woman in black. Scénář je sice mírně pozměněn, doba je taky jiná, stejně jako identita strašidla, ale vesměs se jedná o to samé. Ovšem na to, že se jedná o českou televizní tvorbu, hodnotím Travise jako nadprůměr a to především díky Němcovi, který si svou roli střihl s velkou chutí. Ani atmosféra nebyla k zahození. Je škoda, že podobných duchařin z produkce ČT není víc. 60% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V rámci české a televizní tvorby jedna z nejlepších věcí 90. let. Hlas mrtvého dítěte: "Pusť mi ještě písničku!" mi zněl v uších ještě dlouho. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, pan Postránecký se ukázal jako český mistr hororu. Škoda, že to je zatím jeho jediný režijní kousek. Nádherná atmosféra, napětí, člověk se může bát, aniž by tekla krev a bafala na nás strašidla. Pan Němec opravdu vynikající výkon. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Sympatický horůrek s docela poctivou atmosférou, ale žádné zvraty, lekačky ani ohrožení života se nekoná (možná jen když v závěru zapůsobí kletba). Překvapila Tvrzníková nejen kvůli návratu na obrazovky. ()

Reklama

Reklama