Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I kdyby Ethan a jeho malá sestra Hallie dostali pod stromeček všechny hračky z jejich vánočního seznamu, pořád tam bude chybět to, co si přejí nejvíc. Přejí si, aby se stal zázrak, který by k sobě vrátil jejich rozvedené rodiče! Se spoustou humoru, dojemnými a komickými situacemi je film Šťastné a veselé tím pravým filmem pro vaši rodinnou pohodu. Ethan Embry (Dutch) a Thora Birch (Vysoká hra patriotů) hrají sourozence, kteří přijdou na bláznivý plán, jak usmířit své rozvedené rodiče (Harley Jane Kozak a Jamey Sheridan). Sympatickou babičku si zde zahrála filmová legenda Lauren Bacall. A samozřejmě nechybí ani Santa Claus ve skvělém podání Leslie Nielsena (Bláznivé střely). Takže, jaký je plán? Ho-ho-ho! Nechte se překvapit! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (14)

freddy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční film. Co více dodat? Děti chtějí dostat zpátky k sobě své rozvedené rodiče, a tak udělají všechno možné pro to, aby se tak skutečně stalo, a samozřejmě jim to vyjde. Tenhle film je velmi průhledný, ale zachraňuje ho to, že se odehrává ve vánoční atmosféře, a tak mu člověk leccos odpustí. Rozhodně se jedná o oddechovou a příjemnou podívanou, ideální jako podkres ke zdobení vánočního stromku tak, jako jsem to měl já. Takže jsem vnímal jen tak napůl a byl jsem spokojený. Takže dávám tři hvězdičky, protože film má co nabídnout, ale nesmíte ho brát moc vážně, ale opravdu je třeba ho brát jen jako tu oddechovku, která vás má odreagovat a možná i pobavit. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Na tenhle rodinný film se docela příjemně kouká, ale musíte mu odpustit některé nedostatky. Třeba to, že scénář je poměrně průhledný, zápletka nepříliš komplikovaná a rafinovanost sedmileté dívenky a zhruba o čtyři roky staršího bratra (a také to, jak už rozumějí mezilidským vztahům) je ve srovnání s naivitou v jednání dospělých stěží uvěřitelná. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Tak nesympaticke hlavni postavy se jen tak nevidi. A hlavni hrdina, chlačecek s účesem jak z 50.let me drazdil od první minuty. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Naozaj typicka sablonovita rodinno-romanticka komedia zasadena do vianocneho obdobia. Film bohuzial nevinika absolutne v nicom a preto je rychlo zabudnutelny. Cameo rolicka Nielsena potesila, aj ked na Santu sa zrovna nehodi. Pocas roka absolutne neodporucam, ale pokial sa blizia Vianoce a neviete co si pozriet aj Stastne a vesele padnu celkom dobre. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho druhého další Nielsen. Tentokrát už jen jako kulisa. Jinak vcelku ucházející film, ale totálně zabitý slovenskou hatmatilkou. 2-* ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Lajdácky príbeh o deťoch snažiacich sa dať dokopy rozvedených rodičov aspoň cez vianoce. Je to dobrosrdečný film, ktorého emócie sú asi tak autentické ako plastický vianočný stromček. Strata času pre všetkých zúčastnených (vrátane Lauren Bacall v úlohe starej matky). Všetko, čo chcem na Vianoce je nikdy viac nevidieť "Všetko, čo chcem na Vianoce". Je to proste vykalkulovaný príbeh, ktorý znie umelo vo všetkých aspektoch - syntetický, ilogický, manipulatívny a stupídny. Je to jeden z tých filmov, ktoré inzultujú Vašu inteligenciu predpokladom, že nemáte pamäť, zdravý úsudok a nemáte vedomosti o tom, ako sa správajú ľudia, keď nie sú v zovretí idiotského scenára. Dovoľte mi uviesť jeden príklad intelektuálnej úrovne tohto filmu. Stará mama má slúžku, ktorá je v deviatom mesiaci tehotenstva. Vo vianočné ráno každý pobehuje v panike po dome, keďže deti akosi zmizli. Zrazu slúžka cíti kontrakcie a je privolaná polícia a ambulancia. Je nám oznámené, že žena bude rodiť na kuchynskej dlážke a zatiaľ Hallie, Ethan a Ethanova priateľka dorazia domov, pred ktorým stoja dva zaparkované automobily so zapnutými majákmi. Deti idú do domu a vôbec sa nepýtajú, prečo ambulancia parkuje pred domom, ani im o tom nikto nepovie. Namiesto toho je tu veľké zvítanie, prerušené znudeným maminým priateľom, ktorý vrazí dnu (nikto na Manhattane nezamyká dvere) a taktiež sa neunúva opýtať, prečo dva automobily urgentnej služby stoja pred domom a ihneď sa osopí na deti. Samozrejme, že nikdy sa nevysvetlí, prečo je taký nahnevaný (pretože ho zamkli v zmrzlinárskom aute), aj keď to by vysvetlilo jeho správanie. Mama sa s ním rozíde a on odíde z domu. Ethan uskutoční prehlásenie o tom, ako veľmi si praje, aby jeho rodičia boli opäť spolu a tu sa vo dverách objaví Santa so snehovou guľou - Hallieovou mačkou, ktorá medzitým zmrzla vonku. Hudba hrá a Ethan s priateľkou vychádzajú pred prah domu, kde si ani nevšimnú, že automobily pomoci sú už preč. Ďalej už niet ani zmienky o tom, či žena porodila. Ale vďakabohu našli snehovú guľu. Toto nebola chvíľa, ktorej by som uveril, ani motivávcia myslieť si, že to bolo zábavné. Takéto filmy dávajú slovíčku "milý" zlé meno. ()

Reklama

Reklama