Reklama

Reklama

Město žen

(seriál)
  • USA Cougar Town (více)
USA, (2009–2015), 37 h 24 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Courteney Cox, Christa Miller, Busy Philipps, Dan Byrd, Josh Hopkins, Ian Gomez, Brian Van Holt, Bob Clendenin, Carolyn Hennesy, Briga Heelan, Spencer Locke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(102)

Americký komediální seriál, v němž nechybí jistý druh provokace, potřebný komediální nadhled a pochopení pro známá i skrytá zakoutí duše „slabšího pohlaví" – to je Město žen. Jeho hlavní hrdinka Jules Cobbová (hraje ji Courteney Coxová – představitelka Moniky ze seriálu Přátelé), rozvedená je stále velmi atraktivní čtyřicátnice, která si našla nového životního partnera. Tím se stal o něco mladší soused Grayson Ellis. Z jejich „nepatrných" věkových rozdílů vznikají nečekané komické situace. Ale jejím největším problémem zůstává nejspíše skutečnost, že bez rozmýšlení ihned vysloví, co ji právě napadne. A tak není vůbec divu, že se pak často ocitá v stále trapnějších a složitějších situacích, které celému okolí někdy ztrpčují život... (Česká televize)

(více)

Recenze (208)

KarelR

všechny recenze uživatele

Lawrence zahodil "scrubsovské vztahy" a namísto toho Cougar Town postavil na rychlopalných hláškovacích výměnách v podání pečlivě vybraného ansáblu. Srdcovka se z toho tak asi nevylíhne, ale jako oddechový sitcom funguje Cougar Town na jedničku, protože Courteney Cox nebo Christa Miller v podobných rolích vedle prostě nešlapou. A Brian Van Holt je už po dvou dílech geniální. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

První dojem? Co nového seriál přináší, co tu ještě nebylo? Nic. Víš, jak těžké je být rozvedenou ženou po čtyřicítce? No, to asi tušíme...Mám v domě chlapa, volá radostně Courteney své sousedce a ta jí odpovídá: mám volat policii? A o tom to je. Hmmm...Ale uvidíme, už jsem se tolikrát u prvních dílů spletla...(no jo, tak jsem přece jen lehce propadla a sleduji pravidelně). ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

Obsazení seriálu je naprosto perfektní, funguje to a díky tomu tu máme fantastickou partu přátel, kterou by si každý přál mít. Já tedy ano. Courteney Cox exceluje po boků skvělé Christy Miller a Busy Phillips - obě tyto dámy v seriálu excelují a člověk jim víc jak jen věří jejich postavy. Nemohu jinak než pět hvězd protože seriál na své kvalitě neztrácí už pátou sérií. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tenhle sitcom v porovnání s HIMYM (pouze žánrem) je jako když večeříte pravidelně losos a někdo vám dá místo toho topinky s česnekem. Je to vtipné, někdy teda. Courtney je fakt hot a hláškující nevlastní manžel boží, ale hodí se to fakt jen na vyplnění časového rozmezí mezi romantickou sračkou od Rosamundy Pilcher a zprávama, jak to funguje na Primě :-) ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická záležitost. Možná nejsem žena kolem čtyřicítky, ale stejně mě zdejší štiplavý humor baví. Obsazení považuji za dobře zvolené a gagy v drtivé většině sice ne na úrovni "upadnou ti varlata smíchy", ale určitě mě dobře pobaví. Není to naprostá špička žánru, ale určitě budu sledovat dál. Dodatek: Druhá série je o poznání lepší, od tématu "zralá ženština loví mladíčky" se přesouváme ke stylu, který připomíná Přátele po 20-ti letech. Zatímco jiné série s následujícími řadami kvalitativně pokulhávají, Cougar Town zraje jako víno. Edit: Kvalita se udržela (nebo ještě stoupala) i ve zbývajících řadách a závěrečná vtipně-melancholická epizoda byla fajn tečkou za skvěle uvolněným a zábavným sitcomem. ()

Galerie (847)

Zajímavosti (20)

  • Originální název Cougar Town, volně přeloženo jako "Město pumy", vychází ze slangového označení „Cougar“, česky "pums", kterým se v okolí Vancouveru označovaly starší ženy lovící po nocích v barech. Časem se označení vžilo pro finančně zajištěné ženy od třiceti let výše, které hledají milostná dobrodružství s mladšími muži. (Olík)
  • Seriál se po třetí sérii přesunul ze stanice ABC na stanici TGS. Není to poprvé, co se něco podobného se seriálem Billa Lawrence událo. Přesun na jinou stanici zažil i hit Scrubs: Doktůrci (od r. 2001). (Pajky3)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama