Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden den, kdy se vlivem zvláštní změny atmosféry ze všech zvířat stanou nelítostní zabijáci. Ten den, kdy se z vašich domácích miláčků stanou zákeřní agresoři, z roztomilých atrakcí nejhorší noční můra... A právě tento den se vydává skupinka turistů po jednom z největších safari-parků na světě. (matestlust)

Recenze (31)

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek pravidelnému striedaniu všetkých možných zvierat (pokus o ultimátny nature amok á la o 7 rokov mladšia talianska Divoká zver) poskytuje bohužiaľ Deň zvierat zúboženému divákovi monotónny a zbytočne dlhý dej, príliš jednoduché a nie veľmi sympatické postavy (nakoniec najpozitívnejší dojem zanechá asi Leslie Nielsen v brutálne nekomediálnej úlohe) a nezaujímavé útoky zvierat (čo je pozoruhodné, keď uvážime, koľko živočíšnych druhov sa tu stretlo). Plusy? Páčilo sa mi, že sa film odohráva vo vysokých horách, kde je skupinka turistov a sprievodcov napadnutá polovicou existujúcej živočíšnej ríše. Pozdávala sa mi aj nepredvídateľnosť ohľadom likvidácie postáv, o ktorých som si myslel, že na 99% prežijú. Niečo do seba mala tiež samotná živočíšna ríša, jej scény sú však v samotnej snímke dosť nešťastne nakrútené a zostrihané. Síce oceňujem, že ide o reálne zvieratá, dnes by sa to zrejme riešilo formou CGI, no možno by to tak bolo lepšie. Počítačom vytvorené zvieratá by v útočiacich scénach pôsobili realistickejšie a nie iba ako vycvičené krotké zvery, majúce strach zo svojho prísneho cvičiteľa, stojaceho meter za kamerou. Svojrázne pôsobí aj priebeh útoku – hoci sú zvieratá v presile, iba raz za čas vyskočia z tmy, zaútočia na osobu X, plno revu a kriku a zrazu zviera bezdôvodne útok ukončí a stratí sa v tme, pričom oblečenie osoby vôbec nie je roztrhané a na tvári má dva škrabance. A scénu s „lietajúcimi“ krysami radšej nechám bez komentára. Režisér rok dozadu natočil predsa len o dosť lepšieho Grizzlyho (tiež s Christopherom Georgeom v titulnej úlohe). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Abych tu uvedl na pravou míru to rozdávání s medvědem. To znamená, že se s ním začne Leslie prát, nic jinýho. A vlivem toho záření se ty instinkty neprobudí jen v lidech, ale taky ve zvířatech, který jsou potom hodně agresivní, pokud se nepletu, tak hlavně zvířata typu jedovatí hadi a vlci a psi. No a ten medvěd, se kterým si to Leslie rozdával. A hádejte, kdo vyhrál? Problém tohoto filmu byl, že jsem tehdy ještě nevěděl, že Leslie hrál někdy i vážný role, takže jsem pořád čekal, kdy konečně udělá nějakou srandu. Jinak je to standardní horrorový béčko, přirovnal bych to k Piraním. A to jak zábavností, tak stylem vyprávění. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento zvířecí "horor" mě v první polovině málem unudil k smrti, ale přečet jsem si tady, že si to ve filmu rozdá Leslie Nielsen s medvědem, takže jsem to nevypnul. Ze začátku sledujete pouze skupinku výletníků, která chodí lesem a do toho melou nějaký kraviny. Později se občas přidá i nějakej ten zvířecí útok, ale je to všechno natočený nějak bez nápadu - řev, zběsilej střih, zvířata se daj na útěk a člověk má z toho nakonec jenom krvavej škrábanec na xichtě a je úplně jedno, jestli ho napad vlk, pes, krysa nebo sova (jako pták, né doktor Sova). Aby to nebyla úplná nuda, tak občas nějaká postava i chcípne (dokonce i postavy, o kterejch jsem si myslel, že to určitě přežijou), ale opravdu jediný, co tady stojí za zmínku, je část filmu, kdy poněkud rupne v bedně Lesliemu Nielsenovi a ten se svlíkne do půl těla a následně začne mlátit ostatní výletníky klackem. Jeho postava v tomto filmu mě snad pobavila víc, než postava Franka Drebina v Bláznivý střele, i když to asi nebyl úmysl. Pokud by se později Leslie Nielsen neproslavil jako vyloženě komediální herec, asi bych to hodil rovnou do odpadu. Jo a ještě jedna věc stojí za zmínku... V jedný scéně chlápek otevře dveře od náklaďáku a na silnici vypadne mrtvola se zohavenym xichtem. George Miller zřejmě tenhle film musel vidět, protože úplně stejná scéna se odehraje na začátku Šílenýho Maxe 2. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Blbý, levný a amatérský (útok ptáků) pokus o ultimátní sedmdesátkový zvířecí horor, který se snaží podchytit co nejvíce živočišných druhů. Od režiséra zvířecích hororů GRIZZLY a MANITOU. PředZAZovský Leslie Nielsen ještě ve vážné, ale nechtěně komické roli. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už neraz som napísal, že mám rád filmy o zvieratách, ktoré agresívne napádajú a zabíjajú ľudí. Zvieratá zabijaci! Páčia sa mi naturálne animal horrory. Som priaznivcom tohto špecifického horrorového subžánru. Samozrejme, že som už videl vraždiacich psov, vlkov, mačkovité šelmy, medveďa, krysy, dravé vtáky, hady a aj všelijaku ďalšiu háveď. Videl som ich však útočiť a zabíjať vo filmoch, ktoré boli zamerané na jeden konkrétny druh. Mnoho druhový zvierací atack som prvý krát zhliadol až teraz, keď som si pozrel starší americký snímok "Deň zvierat" (Day of the Animals). V roku 1977 ho natočil režisér William Girdler. Ako dlhoročný priaznivec animal horrorových titulov som bol príjemne prekvapený. Výlet skupinky turistov do divokej prírody sa zmenil na boj o holý život. Nastal totiž vražedný "Deň zvierat". *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow! Já jsem nadšenej takovej nářez jsem nečekal. Můžete opět jít a nacpat si svoje debilní hodnocení do řiti. Říkal jsem si, že by to nemuselo bejt špatný, ale nečekal jsem, že to bude až takhle hustý. Jo jo těžkotonážní béčkovej oldschol horůrek s perfektním námětem, atmosférou a fakt drásavou hudbou od Schifrina. Ozonová díra je svinstvo a ultrafialový záření není žádná prdel. Nejdřív zmagoří zvířata potom lidi. Jo přiznávám jsem asi neobjektivní mám totiž rád faunu obzvlášť když zabíjí lidi. Navíc je to další ukázka poctivý starý filmařiny. Dneska by každej debil šel a udělal ty zvířata digitální zatím co v roce 1977 bylo všechno real a cvičitelé dokázali se zvířaty neskutečný věci. Nečekejte nějakej velkej krvák nebo masakr spíš strhující nervák, kterej vás chytne od první minuty a nepustí až do konce. Jo a vypsychovanej Leslie Nielsen stojí fakt za to a jeho souboj z medvědem je fakt krutohustej. Doporučuju a udílím zcela neobjektivních 95% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fluorocarbonové plyny z aerosolových sprejů pronikají do atmosféry a ničí ozónovou vrstvu. Na Zemi tak dopadá silné UV záření, které mění chování zvířat, ale i lidí. Zde šli tvůrci ještě dál a se zářením spojili virus vyvolávající agresi. V jednom plánu sledujeme skupinu turistů vydávající se pod vedením instruktora Steva do hor, ve druhém pak osudy obyvatel horského městečka a celkové dění v zemi spojené s ničivými účinky slunce. Na lidi postupně útočí draví ptáci, vlci, medvědi, pumy, chřestýši, ale třeba i psi. Jednu ženu napadne v noci vlk, jiná je brutálně přepadena dravými ptáky. Svoji daň si vyberou zdivočelí psi i medvěd. Jak už to bývá, možná nebezpečnější se však nakonec ukážou samotní lidé. Přidanou hodnotou je krásná příroda, scény se zvířaty mají napětí. Několik postav bez milosti zemře. Dnes asi spíše pro žánrové fanoušky a sběratele, já jsem ale po letech jednu hvězdu ještě přidal. Milovníci strhující akce a brutálních efektů by ovšem měli zvolit něco jiného. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Díky změnám v atmosféře a UV záření se ze všech zvířat stanou nebezpeční zabijáci a z tohohle filmu se tak stává celkem solidní Animal Attack kterej už v dnešní předigitalizovaný době asi moc lidí neocení. Já ale nejsem fandou digitálních(CGI) efektů a vždy se raději kouknu na živá zvířata a práci s nimi. V tomhle směru film nabídne pestrou škálu záběrů na nádhernou faunu a flóru čehož si cením a za což ty 3hvězdy filmu rád udělím. Další film z mýho seznamu chci vidět kterej můžu vyškrtnout. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle staré kousky prostě rád... To byly ještě doby, kdy se na každý záběr nepoužívaly digitální, ale opravdová zvířata... Neříkám, že Day of the Animals je nějak přehnaně originální, napínavý nebo krvavý a částečně souhlasím i se zdejšími názory, že je docela nudný a nechtěně komický, ale na druhou stranu se mu nedá upřít určité kouzlo... Prostě slušný kousek, lehce zaostávající za svým předchůdcem Grizzlym, na který nebudu mít problém se znovu v budoucnu podívat... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem jako malej žral ale zároven jsem nesnášel scény s Nielsenem, snad chápete že já ho jako malej bral jako komedianta. Nicméně film i po letech má co nabídnout a poměrně rychle i uteče. Je tu sice moře chyb a naprosto hluchejch míst a zároven zápletka je spíše k smíchu ale na film se dost dobře kouká a má takovou slušnou atmosféru a neustále se tu i něco děje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento starší zvířecí horor nám kromě pěkného prostředí, v němž se odehrává, nabídne i celou škálu zvířecích útoků (z nichž některé jsou velice rozmanité). Tvůrci se tu nesoustředili pouze na jeden druh, jak tomu obvykle bývá a tak si snad všichni kromě ochránců zvířat přijdou na své. Je sice pravda, že žádná nezapomenutelná podívaná to není, nicméně se zde dá nalézt několik velice zajímavých momentů. Musí se ovšem překousnout lehce zdlouhavý a trošku nudnější začátek, který sloužil hlavně k seznámení diváka se všemi ústředními postavami, nicméně to chtělo trochu prokrvit nějakou akčnější scénkou. Neustálé poletování dravce totiž přestane po chvíli bavit. Naštěstí se to postupem času zlepšilo a zvířata se začala činit, to ne že ne. Bohužel mi však přišlo, že to bylo celé takové jalové. Žádné pořádné napětí jsem necítil (snad kromě střetu se psy) a někdy mi celý ten souboj (útok) přišel poněkud komický (viz krysy). Tvůrci vědomi si toho, že scénář není žádný zázrak, se snažili alespoň odvést divákovu pozornost od nedostatků tím, že postavy rozdělili na několik skupin, z nichž každá bojuje o přežití jinak. Díky tomu jsem jim odpustil i všechny ty nelogické situace, kterými se to tu jen hemžilo a film jsem nezatratil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět ukázka toho jak se dá šance na horor zahodit námět na zvířata super příroda jak dělaná ale ten zbytek ten vás prostě uspáva jeto škoda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Žeby prvý film riešiaci ekológiu a ozónovú vrstvu? Aj keď dosť zvláštne, keď kvôli zníženej vrstve ozónu sa začnú zvieratá chovať ako keby mali besnotu. Ešte čudnejšie je, že aj keď to pôsobí na všetky druhy zvierat, tak na ľudí nie, s výnimkou Leslieho. Scenár je proste blbý, treba to povedať tak ako to je. Scény so zvieratami sú rozporuplné, občas pôsobia celkom realisticky a vzápätí ako z paródie. Keby aspoň do titulnej úlohy sprievodcu vybrali niekoho schopúnejšieho a sympatickejšieho, komu by sa dalo fandiť. Nielsen je otravný od začiatku, tak som si vybral, že budem fandiť Andrew Stevensovi, no v polovici filmu som svoju voľbu oľutoval a už som to len dopozeral. Typické lacné B-čko, na ktoré si už zajtra nespomeniem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetko dobré, je na niečo zlé. Každý veľký filmový fenomén, napr. HVIEZDNE VOJNY, EXORCISTA, MAD MAX, ÚSVIT MŔTVYCH 78, či v tomto prípade ČEĽUSTE, udal cestu a ovplyvnil všetkých svojich nasledovníkov. Väčšinou však, nešlo o napodobovateľov kvalitných. Vlna, ktorá sa spustila po poslednom menovanom snímku, priniesla viac menej braky. A DEŇ ZVIERAT je rozhodne jedným z nich. Nuda, minimum napätia, a zvery, ktoré nemajú možnosť vyvolať takú hrôzu, ako ľudožrútsky žralok. Pozitíva za dobre zvládnutý tréning tých zvieracích miláčikov. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

William Girdler za svojej krátkej kariéry natočil deväť filmov, ale ja okrem priemerného Grizzlyho som videl teraz práve tento natural horor a oproti už spomínanom Grizzlym, sa mi tento film páčil o niečo viac. Rozhodne tu boli hluché miesta a aj je tu niekoľko chybičiek a to hlavne v chovaní postav a aj herecké prejavy za veľa nestali, okrem ukážkového Leslie Nielsena, ktorého majú podaktorí zafixovaného ako komika, ale ja som ho už zažil aj vo vážnejších rolách a tu tiež ukázal svoju osobnosť. Presne takýto druh filmu som potreboval vidieť, kde nie sú žiadne prehnané triky a hnusné zvieracie napodobeniny, ale reálne znázornene zvieratá, ktoré útočia na bezbranne obete. Fascinovalo ma hlavne to, že je tu veľmi veľa druhou zvierat od Grizzlyho cez orla skalného až po štrkáče. Taký celkom prijemný lesný pobyt v horách, kde nie je žiadny nabuchanec, len človek, ktorý bojuje o život. Ukážka toho, že aj skúsený dobrodruh môže byt v koncoch a sám nechápe, čo sa to s tou prírodou porobilo. Krvavosť mierna a aj tá je hlavne v náznakoch, ale filmu o to nešlo, nechcel ukázať surovosť, ale to, že ako sa mi správame k prírode, ona nám to môže kedykoľvek vrátiť. Pocitovo je to za slabé 4* , ale myseľ má inú mienku a tou sa budem teraz držať, tak za 5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podla mna akesi volne pokracovanie Grizzlyho z roku 1976. Trosku slabsi rozjazd, ale potom fauna zacne utocit na ludi. Jo a mimochodom, je to film zo 70. rokov, takze fauna bola realna, dnes by to kadejaky reziser odflaknul digitalnymi zvieratami. 68 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný globální horor o následcích ozonové díry. Ono stejně jednou něco takového nastane, že nám to příroda ukáže a tady nám to ukázala zvířátka. Solidní atmosféra, postavy se chovají sice blbě ,ale vlastně tak jak se asi chovat mají. Nejvíc určitě zaujme záporná role Leslie Nielsena, to je pro něj dost nezvyklé či spíš pro nás kde ho máme všichni zaškatulkovaného jako komika. Zahrál to skvěle. ()

Reklama

Reklama