Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden den, kdy se vlivem zvláštní změny atmosféry ze všech zvířat stanou nelítostní zabijáci. Ten den, kdy se z vašich domácích miláčků stanou zákeřní agresoři, z roztomilých atrakcí nejhorší noční můra... A právě tento den se vydává skupinka turistů po jednom z největších safari-parků na světě. (matestlust)

Recenze (31)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento starší zvířecí horor nám kromě pěkného prostředí, v němž se odehrává, nabídne i celou škálu zvířecích útoků (z nichž některé jsou velice rozmanité). Tvůrci se tu nesoustředili pouze na jeden druh, jak tomu obvykle bývá a tak si snad všichni kromě ochránců zvířat přijdou na své. Je sice pravda, že žádná nezapomenutelná podívaná to není, nicméně se zde dá nalézt několik velice zajímavých momentů. Musí se ovšem překousnout lehce zdlouhavý a trošku nudnější začátek, který sloužil hlavně k seznámení diváka se všemi ústředními postavami, nicméně to chtělo trochu prokrvit nějakou akčnější scénkou. Neustálé poletování dravce totiž přestane po chvíli bavit. Naštěstí se to postupem času zlepšilo a zvířata se začala činit, to ne že ne. Bohužel mi však přišlo, že to bylo celé takové jalové. Žádné pořádné napětí jsem necítil (snad kromě střetu se psy) a někdy mi celý ten souboj (útok) přišel poněkud komický (viz krysy). Tvůrci vědomi si toho, že scénář není žádný zázrak, se snažili alespoň odvést divákovu pozornost od nedostatků tím, že postavy rozdělili na několik skupin, z nichž každá bojuje o přežití jinak. Díky tomu jsem jim odpustil i všechny ty nelogické situace, kterými se to tu jen hemžilo a film jsem nezatratil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wow! Já jsem nadšenej takovej nářez jsem nečekal. Můžete opět jít a nacpat si svoje debilní hodnocení do řiti. Říkal jsem si, že by to nemuselo bejt špatný, ale nečekal jsem, že to bude až takhle hustý. Jo jo těžkotonážní béčkovej oldschol horůrek s perfektním námětem, atmosférou a fakt drásavou hudbou od Schifrina. Ozonová díra je svinstvo a ultrafialový záření není žádná prdel. Nejdřív zmagoří zvířata potom lidi. Jo přiznávám jsem asi neobjektivní mám totiž rád faunu obzvlášť když zabíjí lidi. Navíc je to další ukázka poctivý starý filmařiny. Dneska by každej debil šel a udělal ty zvířata digitální zatím co v roce 1977 bylo všechno real a cvičitelé dokázali se zvířaty neskutečný věci. Nečekejte nějakej velkej krvák nebo masakr spíš strhující nervák, kterej vás chytne od první minuty a nepustí až do konce. Jo a vypsychovanej Leslie Nielsen stojí fakt za to a jeho souboj z medvědem je fakt krutohustej. Doporučuju a udílím zcela neobjektivních 95% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento zvířecí "horor" mě v první polovině málem unudil k smrti, ale přečet jsem si tady, že si to ve filmu rozdá Leslie Nielsen s medvědem, takže jsem to nevypnul. Ze začátku sledujete pouze skupinku výletníků, která chodí lesem a do toho melou nějaký kraviny. Později se občas přidá i nějakej ten zvířecí útok, ale je to všechno natočený nějak bez nápadu - řev, zběsilej střih, zvířata se daj na útěk a člověk má z toho nakonec jenom krvavej škrábanec na xichtě a je úplně jedno, jestli ho napad vlk, pes, krysa nebo sova (jako pták, né doktor Sova). Aby to nebyla úplná nuda, tak občas nějaká postava i chcípne (dokonce i postavy, o kterejch jsem si myslel, že to určitě přežijou), ale opravdu jediný, co tady stojí za zmínku, je část filmu, kdy poněkud rupne v bedně Lesliemu Nielsenovi a ten se svlíkne do půl těla a následně začne mlátit ostatní výletníky klackem. Jeho postava v tomto filmu mě snad pobavila víc, než postava Franka Drebina v Bláznivý střele, i když to asi nebyl úmysl. Pokud by se později Leslie Nielsen neproslavil jako vyloženě komediální herec, asi bych to hodil rovnou do odpadu. Jo a ještě jedna věc stojí za zmínku... V jedný scéně chlápek otevře dveře od náklaďáku a na silnici vypadne mrtvola se zohavenym xichtem. George Miller zřejmě tenhle film musel vidět, protože úplně stejná scéna se odehraje na začátku Šílenýho Maxe 2. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Abych tu uvedl na pravou míru to rozdávání s medvědem. To znamená, že se s ním začne Leslie prát, nic jinýho. A vlivem toho záření se ty instinkty neprobudí jen v lidech, ale taky ve zvířatech, který jsou potom hodně agresivní, pokud se nepletu, tak hlavně zvířata typu jedovatí hadi a vlci a psi. No a ten medvěd, se kterým si to Leslie rozdával. A hádejte, kdo vyhrál? Problém tohoto filmu byl, že jsem tehdy ještě nevěděl, že Leslie hrál někdy i vážný role, takže jsem pořád čekal, kdy konečně udělá nějakou srandu. Jinak je to standardní horrorový béčko, přirovnal bych to k Piraním. A to jak zábavností, tak stylem vyprávění. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle staré kousky prostě rád... To byly ještě doby, kdy se na každý záběr nepoužívaly digitální, ale opravdová zvířata... Neříkám, že Day of the Animals je nějak přehnaně originální, napínavý nebo krvavý a částečně souhlasím i se zdejšími názory, že je docela nudný a nechtěně komický, ale na druhou stranu se mu nedá upřít určité kouzlo... Prostě slušný kousek, lehce zaostávající za svým předchůdcem Grizzlym, na který nebudu mít problém se znovu v budoucnu podívat... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama