Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philipp je od svých osmi let sirotek. Po dvaceti letech se znovu vrací do své rodné vísky, aby převzal a prodal dědictví po svém nenáviděném předkovi. Jakmile se však ocitne v místech svého dětství, začnou se dít podivné věci… Philipp zjišťuje, že jeho dávní přátelé jsou zapleteni do strašlivé kletby! (oficiální text distributora)

Recenze (27)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Duch před kterým se zachráníte tak, že dveře zablokujete židlí? No kurva drát, to je echt deutsche original kunst. Stejně tak mě dost prudily objevující se mokré stopy chodidel, když duch chodil v botách a hlavně fakt, že film postrádal jakékoliv odhalování tajemství, když podstatu Gongera vykecal již v prvních minutách. A tak z filmu zbyl jen podprůměrný mix všech možných klišé a neoriginálních postupů viděných v takřka každé duchařině a ten ultraklišovitý závěrečný zvrat vás už jen dorazí poslední ranou z nemilosti. Ale árijské Němky jsou docela šťavnaté kůstky :-). ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Já se jenom divím, že tohle dokázala stvořit německá produkce. Film rozhodně nepřekvapí ani příliš nevyděsí, ale dobrý soundtrack vás udrží v napětí, sem tam na odlehčení pár vtipných scén a na závěr překvapivý konec, který není ohraným klišé - tzv. horor s dobrým, nedobrým koncem. Rozhodně je tohle lehce nadprůměrný horor. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako jedna epizoda z Midsomeru, fantastično tomu dalo nový rozměr. Synové pykají za hříchy svých dědů, aniž by tušili, proč byl onen zločin spáchán. Pověst o gongerovi, mstivém duchovi zavražděného, je sice s tímto Bohem zapomenutým krajem spjata, avšak ne všichni jsou ochotni jí věřit. Starobylé sídlo, mlha, tajemné moře a noční můra, která se umí zhmotnit. Naštěstí žádný prvoplánový bubufilm, kde mají diváka vylekat padající puklice. Ano, příběh originální není, ale je solidně odvyprávěný a závěr si zaslouží hvězdu navíc. Pěkný vizuál, slušná hudba. Na televizní film povedené... ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvé slová o legende, že ľudia, ktorí prišli o život krutým spôsobom sa vracajú ako duchovia a pomstia sa na potomkoch svojich vrahov. Už to mi dávalo signál, že film bude kopírka iných filmov a aj oveľa lepšie spracovaných. Dialógy boli hrozné a herci toporný. Je tu atmosféra, ale poskromne. Príbeh je predvídateľný, scenár nemá čim zaujať a je strašne nezáživný. Ale čo je Najsmutnejšie, film sa ani nesnaží byť iný alebo byť niečím výnimočný. Totálny Nemecký brak, ktorý je tak fádny a tak prehnane debilný, až mi ho je ľúto. Za koncový pohlaď mladého satana dávam 2*, ale nič viac. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Další snímek, ke kterému mě dohnal lákavý obal a neodradil mě ani fakt, že se jedná o německý televizní film, se kterými mám spíše špatné zkušenosti. Konkrétně Gonger do škatulky odstrašujících filmů neřadím. Je to sice ohraná varianta potulujícího se ducha, nicméně určitě disponuje párem originálních momentů, jež výsledek posouvají o nějaký ten stupínek výše. Hlavní problém ale navycházel z kapsy originality, nýbrž z obrovské dávky přeplácanosti. Známého pravidla všeho s mírou, které v tomto případě platí dvojnásobek, se měli páni tvůrci držet především. Ono nacpat film k prasknutí tím, co někdy nebo někde perfektně fungovalo, není přeci zaručený recept na vítězství. Jinak na německou televizní produkci bych se dalo mluvit o takovém malém zázraku. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama