Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philipp je od svých osmi let sirotek. Po dvaceti letech se znovu vrací do své rodné vísky, aby převzal a prodal dědictví po svém nenáviděném předkovi. Jakmile se však ocitne v místech svého dětství, začnou se dít podivné věci… Philipp zjišťuje, že jeho dávní přátelé jsou zapleteni do strašlivé kletby! (oficiální text distributora)

Recenze (27)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Duch před kterým se zachráníte tak, že dveře zablokujete židlí? No kurva drát, to je echt deutsche original kunst. Stejně tak mě dost prudily objevující se mokré stopy chodidel, když duch chodil v botách a hlavně fakt, že film postrádal jakékoliv odhalování tajemství, když podstatu Gongera vykecal již v prvních minutách. A tak z filmu zbyl jen podprůměrný mix všech možných klišé a neoriginálních postupů viděných v takřka každé duchařině a ten ultraklišovitý závěrečný zvrat vás už jen dorazí poslední ranou z nemilosti. Ale árijské Němky jsou docela šťavnaté kůstky :-). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo jako jedna epizoda z Midsomeru, fantastično tomu dalo nový rozměr. Synové pykají za hříchy svých dědů, aniž by tušili, proč byl onen zločin spáchán. Pověst o gongerovi, mstivém duchovi zavražděného, je sice s tímto Bohem zapomenutým krajem spjata, avšak ne všichni jsou ochotni jí věřit. Starobylé sídlo, mlha, tajemné moře a noční můra, která se umí zhmotnit. Naštěstí žádný prvoplánový bubufilm, kde mají diváka vylekat padající puklice. Ano, příběh originální není, ale je solidně odvyprávěný a závěr si zaslouží hvězdu navíc. Pěkný vizuál, slušná hudba. Na televizní film povedené... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek nabízí zajímavé, neotřelé prostředí i celkem obstojnou atmosféru, ale děj byl docela snadno odhadnutelný a co hůř - v mém případě veškeré strašení neslavilo pražádný úspěch a to je u hororu docela nemilé. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď prvé slová o legende, že ľudia, ktorí prišli o život krutým spôsobom sa vracajú ako duchovia a pomstia sa na potomkoch svojich vrahov. Už to mi dávalo signál, že film bude kopírka iných filmov a aj oveľa lepšie spracovaných. Dialógy boli hrozné a herci toporný. Je tu atmosféra, ale poskromne. Príbeh je predvídateľný, scenár nemá čim zaujať a je strašne nezáživný. Ale čo je Najsmutnejšie, film sa ani nesnaží byť iný alebo byť niečím výnimočný. Totálny Nemecký brak, ktorý je tak fádny a tak prehnane debilný, až mi ho je ľúto. Za koncový pohlaď mladého satana dávam 2*, ale nič viac. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Němci přijemně překvapili. Duchařina, o tom, když se vrací maldík po letech domů , tak se začnou dít divné věci a jeho kamarádi mají divné sny a vidí kluka se zavázanýma očma. Postupně zjištují, že zatím stojí jejich prarodiče a duch se ted mstí přes dvě generace na nich. Jeden kamarád umírá za druhým a jim nezbývá než přijít tomu celému na kloub. Kdysi dávno právě ty prarodiče ještě jako děti zavinili smrt jiného kluka. Jenže né každý z těch staříků se chce přiznat k činu. A nakonec je v tom ještě něco mnohem horšího než se zdá. Zajimavý horor, a přijemnou atmosférou. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na nemecké pomery veľmi dobrý mysteriózny triller.....ktorý najmä záverom uspokojí......je pravda že podobných filmov tu už bolo a na mnohé variácie, ale...... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Nemám rád německé filmy, ale tenhle se povedl. Napínavé s pár lekačkama. A ten kluk "syn ďábla" se opravdu povedl. Na ten jeho pohled nezapomenu. Šel jsem do toho bez jakýhkoli informací o filmu a velmi mile mě překvapil. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Velice napínavý horor, napětí doprovází po celý film, atmosféra je bezchybná. Napětí mohli šetřit a nechat si nějakou rezervu. Celkově povedené. 75% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Téměř nekoukatelná zhovadilost s idiotsky napsanými postavami a nudnými herci. Dialogy jsou odporné a vyjma pár atmosférických scén režisérsky naprosto nezvládnuté. Hrozný zážitek. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Já se jenom divím, že tohle dokázala stvořit německá produkce. Film rozhodně nepřekvapí ani příliš nevyděsí, ale dobrý soundtrack vás udrží v napětí, sem tam na odlehčení pár vtipných scén a na závěr překvapivý konec, který není ohraným klišé - tzv. horor s dobrým, nedobrým koncem. Rozhodně je tohle lehce nadprůměrný horor. ()

4everMan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od tohoto (německého!) hororu nějakou stupiditu. A hle, jak milé překvapení, když jsem zjistil, že to stupidita není. Vyzdvihávám technické zpracování, kameru a (opravdu) výbornou hudbu. K ději, ze začátku to vypadalo velice slušně, až jsem uvažoval o 4*. Jenže přibližně od dvou třetin se film začal zbytečně šroubovaně komplikovat. Nápad byl asi dobrý, ale zbytečně se to zamotalo. Hlavní představitelka Helmy mi byla velice sympatická:) Je to něco jako 3+*. 60%. ()

punk_zero 

všechny recenze uživatele

[60 percent] Ku koncu sa to čim ďalej, tým viac zamotáva. Až mi je ľúto celý priebeh deja pred koncom. Ale ako býva zvykom pri hororoch zlý koniec - dobrý koniec. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Další snímek, ke kterému mě dohnal lákavý obal a neodradil mě ani fakt, že se jedná o německý televizní film, se kterými mám spíše špatné zkušenosti. Konkrétně Gonger do škatulky odstrašujících filmů neřadím. Je to sice ohraná varianta potulujícího se ducha, nicméně určitě disponuje párem originálních momentů, jež výsledek posouvají o nějaký ten stupínek výše. Hlavní problém ale navycházel z kapsy originality, nýbrž z obrovské dávky přeplácanosti. Známého pravidla všeho s mírou, které v tomto případě platí dvojnásobek, se měli páni tvůrci držet především. Ono nacpat film k prasknutí tím, co někdy nebo někde perfektně fungovalo, není přeci zaručený recept na vítězství. Jinak na německou televizní produkci bych se dalo mluvit o takovém malém zázraku. ()

ViktorEl 

všechny recenze uživatele

Nemecká produkcia (TV film) = celkom dobrý béčkový horor, ktorý neposkytne divákovi nič nové, ale na druhej strane ani neurazí. Jednorázová záležitosť. 50% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný "Omen" s debilním twistem v závěru ... na zabití času ok ... když u toho usnete, o nic nepřijdete ... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Přijemné překvapení to je naprosto jasné. Opravdu solidní duchařina s dobrou atmosférou a dobrým nápadem. Všechno šlape jak má a film plyně běží dál až k překvapivému závěru, který jsem rozhodně nečekal. Uvažoval jsem nejdříve, že dám hvězdičky čtyři, ale na konec dávám tři i když se rozhodně jedná o nadprůměr. ()

Allka 

všechny recenze uživatele

Mňo, jsem z toho taková nějaká rozpačitá... Asi za to může ten konec, kterej nás měl zřejmě posadit na zadek, ale způsobil spíš to, že zbytek filmu vyznívá dost nelogicky. Ovšem když si úplnej závěr odmyslim, tak můžu brát Gongera jako docela příjemnou záležitost s pár dobrýma scénama. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Jsem skeptický vůči filmům pocházejících z Německa. Hlavně akční filmy jsou neskutečně špatné. Pomstě ze záhrobí jsem moc nevěřil, přesto jsem se rozhodl to s ní "risknout" a dát našim západním sousedům šanci na vylepšení reputace. A to se jim povedlo. Zčásti. Film je celou dobu napínavý, drží vás přikované k židli, sedačce či jiné části nábytku, na kterém obvykle zanecháváte otisk vaší zadnice. Dobrý pocit z filmu zkazí nemastný-neslaný závěr. Jakoby se tvůrci nedokázali rozhodnout, jak to vlastně skončí. Tak mi to přišlo. Vypadá to na happy-end, ale u dobrých thrillerů je ve zvyku zasadit na konec nějakou rozhodující ránu, která zapříčiní, že si na film vzpomenete i po nějaké delší době. Vzpomeňme třeba na Saw. Tady mi to přišlo bohužel jaksi na sílu. Celkové hodnocení 3,5*. ()

Reklama

Reklama