Reklama

Reklama

Obviněný z únosu a vraždy 8-leté holčičky na jihu Francie, je 23-letý Christian Ranucci souzen a usvědčen na základě neprůkazného svědectví. Osamělá, navzdory národní hysterii, Heloise Ranucci odvážně bojuje za záchranu života svého jediného syna, kterému by obětovala cokoliv. Navzdory jejím snahám, Christian je popraven. Ale Heloisin boj není marný. O několik měsíců později, při dalším soudu vraha dítěte, veřejně kritizuje trest smrti v otevřeném dopise soudu, který zachrání další matku od utrpení, které ona sama dobře zná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek z lidského, společenského a kariérního pohledu. Zatímco matka bojuje o záchranu života svého syna, obviněného z vraždy, společnost lační po pomstě a s ubývající racionalitou roste nejen radikální návrhy řešení, ale roste také tlak na policii a státního zástupce, kteří si chtějí udržet své posty. Přestože v případu mnoho faktů nesedí, padne rozsudek, který se vzpírá zdravému rozumu. Díky tomu není zcela zřejmé, zda Christian Ranucci zrůdný čin spáchal nebo ne. Tyto otevřené dveře mi připomněly, jak křehká je spravedlnost a jak snadno může být využita nebo zneužita. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Hodně emotivní snímek, který zavání až vyděračstvím ohledně boje za zrušení trestu smrti po celém světě. Trest smrti bude mít stále spousty zastánců i odpůrců, ale obdobné snímky jsou úderem pod pás. Trest smrti by měl následovat vždy za předem promyšlenou a připravenou vraždu, která byla prokázána beze vších pochybností. Na druhé straně taky existuje přijatelné řešení pro odpůrce trestu smrti. V případě jakýchkoli pochybností, i sebemenších o vině, by trest smrti nesměl být udělen a vykonán. ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mi vadila matka (ne)vraha, nebo mi vadilo to prostředí anebo ten strašně ------ strašně -------- pomalý ------- děj --------- filmu, ale musela jsem se opravdu přemáhat, abych neusnu...... chrrrrr! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný příběh se odehrál ve Francii roku 1976. Díky značnému úsilí matky odsouzeného Ranucciho došlo ve Francii ke zrušení trestu smrti. (Gogen)
  • Příběh byl poprvé zfilmován již v roce 1979, kdy režisér Michael Drach adaptoval novelu „Pull-over rouge, Le“ od francouzského spisovatele Gillese Perraulta. (Gogen)
  • Christian Ranucci (6.4.1954 Avignon - 28. 7.1976 Marseille) byl jedním z posledních lidí popravených ve Francii, který byl usvědčen z únosu a vraždy mladé dívky, Marie-Dollores Rambla. (Gogen)

Reklama

Reklama