Reklama

Reklama

Koška, kotoraja guljala sama po sebe

  • Sovětský svaz Кошка, которая гуляла сама по себе (více)
Sovětský svaz, 1988, 70 min

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak se domácí zvířata stala domácími a proč si kočka chodí kam a kdy se jí zlíbí a vrací se, kdy se jí zachce. (Alexandrovna)

Recenze (4)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nepřišel na to, proč se například tento filmek dosud neobjevil v televizi. Protože je ruský? Já vím, že se mnozí z nás k Rusům chovají jako k nakaženým leprou, ale já osobně nevidím důvod upřednostňovat americkou kulturu, když jiní dokáží také vyrobit také kvalitní díla. Je to tak trochu příběh o vzniku světa (lehce podobný biblickému) a o tom, jak si člověk domestikoval psa, koně a krávu. A nakonec i ta kočka si k lidem prostřednictvím mléka cestu našla. Je to sice lehce feministické - žena si ochočí jak muže, tak i zvířata, ale i tak moudré a poučné. Vřele doporučuji - kdybych měl děti, hned bych jim to pustil. 100% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Na počátku byla příroda plná záhad a temných stínů, v nichž žila divoká zvířata. Žena postupně divokou zvěř - muže, psa, koně, krávu a nakonec i kočku - ochočila a učinila svět příjemným místem k životu. Pro ochočení divokých zvířat, bez výjimky, platí jednoduché pravidlo: Krmte tu bestii! ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Film osvětlující, proč se vaše kočka důrazně ohradí vždy, když ji chytíte za ocas. Zároveň též nahlédnutí – trochu sarkastické, trochu poučné – do doby utváření prvních vztahů mezi mužem a ženou a lidmi a zvířaty. Jako u jiných Garaniných filmů, jež jsem viděl, střídá se kresba vcelku prostá a civilní s magicky snovou, často doplněnou nádherným ruským přednesem / zpěvem a v tomto případě i pečlivě rozpohybovanou kočkou. Zejména „překročení horizontu“ je úchvatné. Film je vhodný pro: milovníky koček, environmentalisty, feministky. :-) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama