Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár epizod v úvodu navnadilo, ústřední nápad stojí za to, ale po zhlédnutí celé první (a zřejmě poslední) série můžu říct dvě slova: promrhaný potanciál. To, co začne tak dobře, se postupem času změní v polonudnou nastavovanou kaši. Autoři pořádně neví co a jak, děj začíná čím dál tím víc nudit a přibývá momentů, za který bych autory nejradši odstřelil. Vlastně se sám sobě divím, že jsem to dokázal dokoukat. Čekal jsem aspoň obstojný zakončení, ale toho jsem se taky nedočkal. Konec je vlastně nekonec, pauza, nic... To mě teda dost naštvalo a díky tomu snižuju ještě o hvězdičku, ale co mě během celýho seriálu vytáčelo ještě víc byly ty neskutečně sračkoidní, po americku vyblitý, vedlejší příběhy, který tam byly jednak úplně k hovnu, ale hlavně byly neskutečně otravný (Aaron-Tracy, Bryce-Nicole-Keiko, těhotenství Janis,...). Celkově postavy nestojí za moc, Mark mi ke konci s těma jeho pohledama už lezl krkem (měl radši zůstat se Zajcevem v kašně ve Stalingradu :-)), zbytek osazenstva taky nic moc, nejoblíbenější byl asi "MCBP" Dementri a "Smíšek" Simon. V celkovým pohledu můžu říct, že se z toho nápadu dalo vytřískat mnohem víc, seriál za moc nestojí a nemůžu ho nikomu doporučit. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po prvních pěti dílech dávám zatím lepší 3 hvězdy. Možná půjdu na 4, ale až podle vývoje seriálu, který má zajímavý nápad i potenciál, ale pár indicií mne varuje, že to scenáristi můžou lehce zničit jako zničili Heroes. Efekty jsou úžasné, dokonalá kamera, práce s atmosférou, barevnými odstíny... Zápletka zajímavá. Jen ty postavy tak nějak, mi nesedí. Nesedí mi mladej Fiennes a nevěřím mu jeho roli. Ostatní se hodně snaží, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že to, co se stalo, bude jen atraktivním pozadím pro rodinné problémy - viz naprosto zbytečný díl v řetězci fast foodu s tím dealerem. Jsou tam nelogické věci, kdy třeba agent FBI hned uvěří anonymnímu telefonátu, nebo že letěj do Německa, aby zjistili, že v době výpadku padaly z nebe vrány (to nepadaly i jinde a nikdo si toho nevšiml?) A skutečně mi začíná vadit, že místo mysteriozní cestou se tvůrci vydávají tou cestou rodinných problémů a začíná to vypadat spíš jako Zoufalé manželky na Měsíci. Ostatně, většina 5. dílu byla WTFkoidní... EDIT PO 6. DÍLU: Snižuju na dvě hvězdy. Tohle je fakt o ničem a WTF momentů stále víc. --- EDIT po všech dílech. Nechám tři hvězdy. Na rozdíl od Lost se aspoň tvůrci snažili jednotlivé linie pospojovat, ale těch děr a logických nesmyslů je tak skutečně až moc. Některé věci jsou nahozené, jiné nedovysvětlené, jindy si už člověk ťuká na čelo (SPOILER: Když už na mně míří pistole napojená na mechanismus odpočtu a automatického stisku spouště, je možná jednodušší mezi pistoli a člověka umístit překážku, do níž by se kulka zaryla, než složitě přemýšlet, který drát dřív a jak, a dávat k tomu návod ve formě písničky z Dr. Seusse. Celé se to tváří tak strašně komplikovaně, ale už to neřeší třeba nerovnováhu, kdy lidé, kteří měli žít, spáchali sebevraždu. Stejně tak ti, co nic neviděli - proč hned zavádět sebevražedné a vražedné sdružení, když není jasné, jestli ti lidé nespali nebo mohlo jít o jiný problém? A nakonec mi vadí, jak seriál lavíruje mezi osudem daným a možností svobodné vůle, aby pak se přiklonil spíše k té determinaci, ale zase už dále nerozvíjí téma Božího muže... Zkrátka v mnoha ohledech se seriál posléze stává poněkud nevyváženým a neujasněným, postavy se chovají divně a všelijak, nu a co říci ke konci? Mysleli si tvůrci, že na konci každé sezóny přijdou další vize budoucnosti a zase se budou lidi honit za fantomy? Sorry, ale už v první a jediné sezóně to bylo časem únavné. A btw, kde je v posledním dílu ten nacista, co měl přiletět do Ameriky? Jo, a btw 2, jak to, že když byl v Americe den, byl den i ve všech dalších zemích světa, a ne třeba v Afghanistánu noc? A btw 3 - docela by mne zajímalo vysvětlení klokana - symbol, nebo náznak toho, že jde o sen? ()

Reklama

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí a leží na jediném. Na závěrečném díle, který nás obeznámí se všemi nejasnostmi, záhadami a hlavně vysvětlí proč, že k tomu výpadku vlastně došlo a kdo za ním stojí. Bohužel ani jeden z těchto faktorů nebyl splněn a i přes skvělých 21 dílů seriál upadne v zapomnění. Neskutečně zpackaný závěr a fakt, že nebude objasňující pokračování, kazí celkové hodnocení seriálu. 4*, listopad 2014, pc ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

zatim bych tohle hodnocení nebral moc vážně, i přesto, že bych si mohl dovolit bejt o něco opatrnější.jelikož je děj postaven na "vzpomínkách" s budoucnosti, musejí se autoři potýkat se zajimavejma paradoxama, který neni tak úplně jednoduchý rozlousknout..zatim dějem proplouvají celkem vez problému, ale (spoiler) když je ve druhym díle jednomu z hrdinů řečeno, že ho někdo viděl umřít a on si to přitom nepamatuje, jak je to teda možný?..pamatoval by si svou smrt? nebo během tý vzpomínky umřel a proto si to nepamatuje?jak ale někdo mohl vidět, že ho zavraždí, protože to znamená, že byl před tim naživu-přesto si nic nepamatuje..podobných otázek se může objevit více a to může bejt pro vývoj seriálu celkem osudný..nechci ale v hodnocení zas tolik předbíhat..pořád je postavený na dvou dílech a to je moooc málo ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Aktéři seriálu vidí vizi, co se stane nebo nestane 29. dubna 2010. 29. dubna se narodil autor knižní předlohy Robert J. Sawyer. (ČSFD)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)

Reklama

Reklama