Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotní epizody. Velmi slušný začátek, vyvolat ve mně zájem o další sledování se rozhodně podařilo. Jenom upřímně doufám, že se seriál nebude přespříliš věnovat té načrtnuté rodinné krizi (a vztahům všeobecně), ale odrazí se spíš od té úplně poslední scény, která ukazuje na (možná) velice zajímavou mytologii... Zatím každopádně spokojenost. Druhá epizoda: Ještě lepší zážitek než minule. Děj vyvážený, několikrát jsem za těch 45 minut byl překvapen nečekanými zvraty, a hlavně se povedlo to, co je u mysteriózního seriálu nejdůležitější - hrozně mě zajímají odpovědi na nastolené záhady. Plné hodnocení je jen otázkou udržení stávající kvality po celou sezónu. Vě třetí a čtvrté epizodě se znatelně ubralo na tempu, a sice se hned nedá říct, co z toho bude do budoucna důležité, ale teď mi přijde většina z těch dvou dílů jako povrchní vata. Což je na začátek seriálu docela divné. Následujících pár dílů se pohybuje v rozmezí významu adjektiv "otravné" a "slušné", avšak epizoda před zimní pauzou už je zase konečně špičková. Po polovině první řady stále čtyři hvězdy. Dvojdíl 11-12 hodně dobrej. Vztahovýho balastu ubylo, začíná se poodhalovat konspirační pozadí, zvrat střídá zvrat ... pokud to scenáristi nepřeženou (už teď je tam tolik postav a motivů, že orientace není úplně jednoduchá), budu spokojenej. Epizoda 13 celkem vatovitá, somálská 14ka povedená a se zajímavým cliffhangerem, stejně tak 15ka. Díl 16 ušel, 17ka vyloženě vynikající. Škoda slabé sledovanosti, kvůli níž bych se nedivil, kdyby seriál po první sérii skončil. Byla by to však škoda - vzhledem k událostem sedmnácté epizody zde je prostor na pěknejch pár sezón... Tak série ukončena obstojně. Určitě bych měl zájem sledovat seriál i nadále, bohužel se potvrdily mé obavy a další série nebyla odklepnuta. 80 % ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriál je u konce, bohužel zvládl jen první sezonu, ale nedá se nic dělat. Vysoká očekávání, vysoké rozpočty a nutnost stát se hitem stála celé osazenstvo místa a velmi potenciálem nabitý příběh je u ledu. Je to škoda? Rozhodně ano, první půlka je plná rozpaků, ale co se odehraje poté, se dneska dá nazvat jen precizně zvládnutou resuscitací. Děj se rozjede na plné obrátky, ani na minutu nenudí, postavy dostávají větší smysl i hloubku a celý kolotoč směřuje k jistému, známému, ale nutnému konci. Tempo i atmosféra příběhu, v kterém jsou někteří napřed ne proto, že scénárista chce, ale protože viděli (ano opravdu viděli) budoucnost, má úplně jinou šťávu a já jen doufám, že třeba jednou, se seriál obnoví a ukáže, jak druhou sezonu udělat nezapomenutelnou, stejně jako druhá část té první. I samotné finále stálo za to. (seriál viděn celý) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Specifičnost Flashforwardu je v jeho „hledání sebe sama“. Tvůrci hned několikrát naprosto zásadně změní styl, koncept, žánr, přístup k postavám, tempo vyprávění... No prostě vše, což má za následek značnou rozháranost celku, která ústí do podoby, kdy vám může sednout začátek, ale už ne zbytek a naopak. To je ostatně i můj případ, opravdu vynikající a strhující to pro mne začíná být až od dvanácté epizody, kdy se to překlopí v adrenalinem nabitou hru kočky (aka osudu) s myší (aka lidmi i lidstvem jako takovým). Navzdory geniální premise se samotný dopad oněch 137 vteřin na lidstvo, víru, vědu, vše co známe vlastně vůbec neřeší. Je to opravdu jen premisa, nečekejte žádné vymazleně promyšlené nadčasové hrátky s časem, tohle není 12 opic, ale "pouze" popcorn pro davy naplňující škatulku „velkorozpočtový spin-off Lostů“. Předčasné utnutí ze strany studia je pro tvůrce taková z nouze ctnost, jelikož se to díky tomu nestačí přejíst ani vyčerpat, na druhou stranu je kvůli tomu závěr samotný sice ucházející, ale rozhodně diváka spolehlivě „nasírající“. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

(pilot) Geniální premisa. Tak geniální, že jdu shánět předlohu odehrávající se v CERNu. Hraje tam prý větší roli kvantová fyzika než alkoholismus nějakého chlápka od FBI. Ale těší mě, že odvěký spor determinismu s teorií volby má důstojnou seriálovou bázi :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

What did you see? Hrátky s časem a osudem jsou tu. V atraktivním balení, s partou výtečných herců a se silným rozpočtem v zádech. Počáteční globální euforie z nové mysteriózní podívané ale vyprchala velmi rychle. U mě se dostavil postup přesně opačný. Solidní thrillerovou náladu s občasnou nevyrovnaností nahrazuje dech beroucí podívaná téměř bez slabého místa. Záhady kolem výpadku utěšeně narůstají, ve vedlejších rolích se objevují nečekané tváře (James Callis válí jako kdysi na Galactice) a čekání na to, co se (ne)vyplní, je občas na hranici infarktu. A proto tolik mrzí fakt, že už se dalších epizod nedočkáme. Potom, co mě úžasné finále dojalo, vyděsilo, napjalo k prasknutí a dalo mi dokonalou finální pětiminitovku, není moc příjemné přemýšlet o tom, že na tolik nových otázek se už odpověď nedozvím. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#32 Velmi dobrý seriál - ve smyslu zajimavá zápletka, kvalitně natočené a + velmi, velmi sympatické obsazení. Bohužel jeden z těch co se nechytly a po kvalitní ale málo profláklé první řadě se už pokračování nedočkal. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozjezd (první čtyři díly) opravdu parádní. Dumání o (ne)možnosti změnit budoucnost je moje oblíbené téma a doufám jen, že tvůrci mají děj opravdu dobře promyšlený až do konce. Jinak budu zlý. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Napínavý děj, skvělé herecké obsazení a geniální nápad. Takhle bych asi definovala FlashForward. Pilotní díl otevřel dveře k něčemu velkému, co si drží kvalitu po celou dobu. Nikde nic zbytečně nepřehrává a všechno do sebe zapadá. Jsem ráda, že se tvůrci spokojili jen s jednou řadou, které se podařilo dotáhnout myšlenku do velkolepého konce. Tím toho bylo tak akorát. Povedené, 4,5*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První dojem je velmi kladný. Přestože sekvence pobíhání hlavního hrdiny po výpadku jasně kopíruje (Nebo vykrádá?) Ztracené, zbytek je celkem originální a zajímavý. Příběh bych přirovnal k 4400. Vývoj seriálu bude zřejmě velmi podobný. Máme prakticky neomezený počet hrdinů a zápletek, takže se seriál může rozjet.___ A to je právě problém. Autoři mají možná až moc velkou volnost a já se bojím, že jí buď naprosto nevyužijí, jako právě 4400, nebo k tomu přilepí nějaké tajné společenství a začnou plácat páté přes deváté, jako je to u novějších řad Heroes.___ Seriál se rozbíhá docela zajímavě, ale musím vytknout, že v desátém díle nejsme o moc dál než v prvním. To mohlo fungovat u Lost, kteří nabalovaly nové a nové záhady, takže absence odpovědí tolik nevadila. FlashForward ale řeší stále jednu věc, která se stala v prvním dílu a která se bohužel nijak zásadně nevyvíjí. Dobře se na to koukám, ale já bych rád, aby se to konečně rozjelo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma inšpirovaná knižným hitom, množstvo znamych tvárí, rozpočet ktorý je vidieť a aj tak Flashfoward u divákov ako avizovaná náhrada za končiaci Lost nezabral. Možno za to môže aj príliš ležérne tempo nastolené v začiatkoch a reklamou zhýčkaní diváci, očakávajúci jasný hit sezóny, to začali vzdávať veľmi skoro. A aj napriek príchodu nového show runnera a neskoršiemu razantnému zlepšeniu sa seriál záchrany nedočkal. ABC chcela hit a miesto toho sa dočkala nečakaného fiaska. A kvôli silnému našupu v druhej polovici sezóny a dokonale navnaďujúcemu záveru, vykazujúcemu stále obrovský potenciál to vôbec neteší. 85% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o jedno. Vytvořit "coolovost" a pak se jen tak doplácat k nějakému konci. Ta "coolovost" je v tomto případě výpadek, který zamotá osudy několika relativně sympatickým postavám. Nějaký konec znamená, že vlastně je jedno, jak to skončí, hlavně že se mají všichni rádi. Nebylo to špatný, ale mohlo to být lepší. Zatraceně lepší. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Skvělý rozjezd, hluchý prostředek, strhující závěr. Za slabinu seriálu považuji bohužel ústřední trojici (hlavní hrdina s manželkou a parťákem), kteří jsou co se týče sociální inteligence (mezilidské vztahy) na úrovni prvňáčků. Strašlivé natahování jejich vztahů a protivenství nejspíš seriál potopilo a zazdilo pokračování. Opravdoví herci ve vedlejších rolích na sebe strhávali pozornost, kdykoli dostali prostor, zejména J. Callis v závěru, průběžně slušný D. Monaghan -- tihle dva snad jako jediní dokázali i hrát tělem -- ale i další (Williams, Jay). Nebudu mít připomínky k nepravděpodobnému deus ex machina odhalení v úplném závěru... protože o to přece šlo, že. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

přeclifhangerováno, ale i tak je tahle stopka velká škoda. Patrně si tedy místo druhé sezóny zjistím, co se stalo v CERNu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách je celkem těžké tento seriál nějak kloudně ohodnotit, protože je jasné, že tvůrci pro nás mají přichystáno nejedno velké překvapení. Kvalita jednotlivých dílů zatím nicméně neklesá, bohužel se ani nijak výrazně nezlepšuje, spíše stagnuje. Nejlepší byl pochopitelně pilot: nápad, zpracování, režie a investované peníze. Konec třetího dílu mi pak připoměl skvělé cliffhangery, kterými jsou podobné seriály známé, a VELMI se těším na čtvrtý. LOSTům se to podobá opravdu hodně (viz billboard na společnost Oceanic v první epizodě), a to nejen po herecké stránce (Monaghan, Walger). Piloty obou seriálů jsou k nerozeznání co se týče originality, zpracování, a (ne)efektivních výbuchů bezprostředně po katastrofě :-). Jenže komu to vadí, není to spíše plus, než minus? Já jsem s něčím podobným zadobře, a jestliže se opravdu jedná o zástupce seriálu z tajuplného ostrova, který má za rok utrum (konečně), pak je to výborná volba. Po první sérii doplním, zatím jsem nadmíru spokojen, ale zároveň čekám více! Za Fiennese jako herce palec nahoru... PO NĚKOLIKA MĚSÍCÍCH OD KONCE:. FlashForward vyšuměl překvapivě rychle. VELMI rychle. V paměti mi zůstává zejména první epizoda (to jo!) a několik posledních dílů. Konec samotný - zklamání. Ukončení seriálu bohužel zdaleka nelituji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pár epizod v úvodu navnadilo, ústřední nápad stojí za to, ale po zhlédnutí celé první (a zřejmě poslední) série můžu říct dvě slova: promrhaný potanciál. To, co začne tak dobře, se postupem času změní v polonudnou nastavovanou kaši. Autoři pořádně neví co a jak, děj začíná čím dál tím víc nudit a přibývá momentů, za který bych autory nejradši odstřelil. Vlastně se sám sobě divím, že jsem to dokázal dokoukat. Čekal jsem aspoň obstojný zakončení, ale toho jsem se taky nedočkal. Konec je vlastně nekonec, pauza, nic... To mě teda dost naštvalo a díky tomu snižuju ještě o hvězdičku, ale co mě během celýho seriálu vytáčelo ještě víc byly ty neskutečně sračkoidní, po americku vyblitý, vedlejší příběhy, který tam byly jednak úplně k hovnu, ale hlavně byly neskutečně otravný (Aaron-Tracy, Bryce-Nicole-Keiko, těhotenství Janis,...). Celkově postavy nestojí za moc, Mark mi ke konci s těma jeho pohledama už lezl krkem (měl radši zůstat se Zajcevem v kašně ve Stalingradu :-)), zbytek osazenstva taky nic moc, nejoblíbenější byl asi "MCBP" Dementri a "Smíšek" Simon. V celkovým pohledu můžu říct, že se z toho nápadu dalo vytřískat mnohem víc, seriál za moc nestojí a nemůžu ho nikomu doporučit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľký potenciál, ktorý ani po 10 dieloch nevyprchal. Rozuzlenie deja prichádza v rozumných dávkach a dobre obsadené aj napísané postavy začínajú s nezadržateľným časom bojovať o svoju budúcnosť. Tento úžasný seriál zrejme nepokračuje z dôvodu zásahu vyššej moci. Skvelý sci-fi seriál je o tom, že všetci ľudia naraz upadnú do bezvedomia a za dve minúty a sedemnásť sekúnd sa im ukáže ich budúcnosť. Zaujímavé a technicky slušne natočené, ktorému by sa dalo odpustiť aj občas trochu hluché miesta. Tým, že však bola natočená len prvá séria vyznieva do prázdna. ()

Reklama

Reklama