Reklama

Reklama

Upíří deníky - Série 5

(série)
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2013–2014), 15 h 26 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hrají:

Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Claire Holt, Marguerite MacIntyre (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Elena nastupuje s Caroline na Whitmorskou vysokou po létě s Damonem. Netuší, že Bonnie obětovala svůj život, aby vzkřísila Jeremyho. Stefan se střetává se svým nesmrtelným dvojníkem Silasem. Katherine, která se nyní opět stala člověkem, se potýká se smrtelností a mateřstvím. Damonův vztah s Elenou je ohrožen, když se jeho starý upíří kamarád Enzo vrací s touhou po pomstě. Vztah Stefana a Caroline se prohlubuje, když čelí Poutníkům, čarodějnickému kmeni vedenému Markosem, který je odhodlán zbavit Mystic Falls magie a vyhnat jeho nadpřirozené obyvatele. Damon učiní velkou oběť, aby všechny přivedl zpět z rozpadající se druhé strany, což má katastrofální následky. (mikki089)

(více)

Recenze (1)

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.série byla v jistém smyslu rovna, či byla mírně lepší, nežli předchozí série. Jistě, Původní rodina odchází a ocitáme se v ještě zmatenějším světě, než kdy dříve, zato nastupují rovněž dost silní záporáci a romantika dostává mírně vedlejší roli. PRO TY, CO SÉRII NEVIDĚLI, DOPORUČUJI DÁLE NEČÍST! Silas se stává hlavním záporákem první půlky série. Spolu s ním odchází i poslední původní, jež tu už dostávají pouze krajní hostující roli. Vlivem nových nepřátelů, poutníků, umírá Silas, jenž našel svoji lásku, Amaru (tudíž trojrole Niny Dobrev), a její kouzlo kotvy se přenáší na Bonnie. Ty byla dosud mrtvá, a s pomocí svých nových schpoností je sice vidět, zato má novou roli přenášet mrtvé nadpřirozené na druhou stranu. Po velmi dlouhé době se Elena konečně (tedy, jak pro koho) zbavila katherinina upírství za pomocí léku proti němu, a jen s jeho pomocí nyní Katherine přežívá. Když ho však z ní vysaje Silas, aby spokojeně zemřel, Katherine začne velmi rychle stárnout. Než však zemře, přijde její znovu nalezená dcera Nadia, poutnice, na způsob, jak jí dát možnost opět žít. Elena a Damon si uvědomují vážnost svého vztahu a jeho následků, a proto se rozhodnou dát si pauzu. Když Katherine ovládne Elenino tělo a s pomocí poutníků zpečetí svoji moc nad ním, jako Katherine zlomí Damonovi srdce a začne si se Stephanem. Až později, když přijdou na fakt Katherine v Eleně, ji probodnou kouzelným nožem a ta odchází do pekla. Není však všemu konec. Vůdce potníků, markos, se objevuje na scéně a touží ze světa vymazat "špinavou" magii. Po určité době se mu povede ji odstranit z Mystic Falls, díky Damonovi a znovu "normální" Eleně s výpomocí Matta a Jeremyho je však zabijí. Obětují se ale ve prospěch druhé strany. O Damonovi se dozvídáme něco z 50. let 20. století, kdy byl pokusným upírem ve společnosti Augustiánů. Zde si našel přítele Enza, jehož však musel při úprku nechat údajně zemřít. Po šedesáti letech se však Enzo vrací a dává to Damonovi sežrat. Když však Damona opustí Elena/Katherine, přidá se na jeho stranu a jen těžko se vrací zpět. Až když tu doopravdy je možnost, že je s ní něco jinak. Enzo však umírá a Stephan to má na svědomí. Damona to však nerozhodí a navíc, vlivem Markosova průchodu druhou stranou se druhá strana hroutí, což poskytne Enzovi neobyčejné možnosti. Až teprve, když poutníci umírají a dostáváme se do posledního dílu, díky Silasovi na druhé straně se vrací zpět nejen Elena, Damon, Stephan, jenž byl zabit Lukem, jenž spolu s Liv tvoří dvojčata mocného čarodějnického dílu Gemini, ale i Alaric. Lexi nachází klid a Silase se zmocní peklo. Damon se včak nevrací, díky Lukovi, jenž s Liv přeorientovali strany, a svoji sestru zachrání před rizikem smrti. Elena je na tom však zle a Damon s Bonnie mizí se druhou stranou (SPOILER: údajně, kdo zná první dva díly 6.série a více) a tím zpečetí rovnováhu magie (konec série). 95 - 100 procent. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama