Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 3
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 3

Recenze (619)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"For over a century, I've lived in secret, until now. I know the risk, but I have to know her." Seriál, u kterého mi trvalo jen pár dílů, abych se do něj zamilovala. První řada se mi neskutečně líbila, každý díl byl ukončený tak, že jsem se okamžitě chtěla dívat na další. A co víc, v každém díle bylo tolik zvratů, že jsme se až divila jak to všechno můžou scénáristi vymyslet, aby to do sebe tak skvěle zapadlo. Bohužel, jak to bývá, od druhé řady začala kvalita seriálu klesat dolů. Myslela jsem, že to ten seriál ustojí, ale kvalita klesá s každou sérií a seriál, který jsem hrozně milovala mi už spíš pšíjde k smíchu. No, ale svým způsobem ho mám pořád ráda. Co musím ale vytknout je, že tak otravnou postavu, jako je Elena svět ještě neviděl. A Damon už taky není ten Damon, do kterého jsem se v první řadě zamilovala. 4* ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl dvě série, tak jsem se neodvážil hodnotit. Nejprve ze strachu před sestrou a potom, když se to zlepšilo, tak protože jsem prostě nevěděl, co si o tom mám myslet. Ono to celé létá tak nějak velmi nahoru a dolů, podle toho, co zrovna napadne scénáristy udělat, protože děj rozhodně není nijak promyšlenej na víc jak tři díly dopředu. Účelem je nenudit a tomu se vše podřizuje... bohužel i psychologie postav a reálie světa. Potom je to zábava ale pro mě jen v době sledování. Nějaká touha po povídání o postavách a ději mě v tomto případě dost obchází. Nicméně je docela sranda vidět, jak každý díl dělají studenti plesy, dobročinné akce, objevují se nové postavy, které rychle umírají a po čase se zase vracejí na další a další úrovni bytí. Jen by to chtělo víc sympatických postav, než jen jednoho lehce vyšinutého arogantního super upíra. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Všetci vieme, pre koho je tento seriál určený. A tak k nemu aj pristupujem. Tam kde O. C. padá na držku pre svoju príbehovú prázdnotu, tu prichádzajú upíri a sú celkom drsní. Skvelo obsadené jednotlivé postavy... TRUE BLOOD je iný level, ale Denníky majú jasne vymedezné mantinely a sú mi v podstate sympatickejšie... ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude další děs na způsob Twilightu. Ale mýlil jsem se. Seriál je zajímavější a má opravdové upíry. Po rozjezdové první sérii, druhá přitvrdila a přivedla Původní. Pak přišla třetí série, byl nám představen zbytek Mikaelson Family a Klaus konečně dostal prostor. Bohužel na konci jsme se museli rozloučit s Alaricem. Čtvrtá série byla o ždíbíček horší, ale pořád skvělá, znamenala ale konečnou pro Původní, kteří dostaly vlastní seriál. EDIT. Pátá série se bohužel moc nepovedla. Obsahovala sice skvělou epizodu číslo 100. – 500 Years of Solitude, ale jinak nic moc. Na začátku to vypadalo na Binary Diaries, pak přišla naprostá blbost s kanibalskými upíry. Poutníci sice mnoha lidem nesedli, ale pořád byli nejzajímavější kapitolou. Přesto slabota. Alespoň, že to finále bylo super a Alaric je zpět. Edit: Pátá série začíná strašně, jelikož Elena se chová tak, že to musí vadit i lidem, kteří ji jinak měli rádi. Naštěstí se zbytek série o něco zlepšil. Na první série to stále nemá, ale po zavrženíhodné páté řadě jde rozhodně o zlepšení. Bohužel ne na takové, abych nechal hodnocení na 5*. Ale přesto jsem zvědavý na poslední sérii. Edit V sedmé sérii nám poněkud prořídlo osazenstvo, ale není to vůbec na škodu. Odchod hlavní postavy (no, její jméno zazní skoro ve všech epizodách) seriálu možná pomohl. Soustředění se na bratry Salvatory není vůbec špatné. U TVD ale pokračuje problém v tom, že zde chybí linka, která by vydržela celou sezónu (což velmi pomáhá Originals). Pak ještě moc nechápu představení spousty nových vedlejších postav, přičemž je skoro všechny zase hned zabijeme (alespoň, že Valerie přežila). Poslední díl pak dává naději na zajímavou osmou (patrně poslední) sérii. Série 1 - 85%, Série 2 - 90%, Série 3 - 100%, Série 4 - 95%, Série 5 - 60%, Série 6 - 70 % Série 7 - 77 % ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, potkala jsem nádherného kluka - je mladý, úžasný, galantní a je to mimozemšťan - teda vlastně upír. Snaží se být správným středoškolákem a zároveň zachraňuje svět před nadpřirozenými potvorami a svým démonickým bratrem s přilehavým jménem Damon, s bad-ass image a hříšnými myšlenkami. Zdá se mi, jako bych už tahle schémata někde viděla... Možná to bude Roswell? Nebo snad Supernatural? Buffy? Opravdu se snažím, aby mi na mysl nepřišel Edward, ale i sami upíři z tohoto příběhu se proti těm z vesmíru Meyerové vymezují. Mají recht, ještě by je někdo mohl považovat za vzdychající patetické emo-boye. Zvlášť, když si píšou deníček. Po čtyřech epizodách průměr s nadprůměrným vizuálem. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Nina Dobrev (Elena) spolu s dalšími pěti kolegy odcestovala do Afriky, aby v Keni mohla založit školu pro malé děti. (Mr.Hudson)
  • Záujem nadšených čitateľov, ktorí si knižnú predlohu Lisy Jane Smithovej prečítali prvýkrát začiatkom 90. rokov, si vyžiadal dve dotlače a neskoršie pokračovanie trilógie. Dnes má možnosť začítať sa do štvordielnej ságy celá nová generácia čitateľov. (ČSFD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama