Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 7
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Recenze (619)

teuwik 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se začala koukat po první přečtené knížce. Musím říct že první série byla úžasná, a tak i druhá a třetí. Čtvrtá a pátá už je moc komplikovaná. Když tam byly čarodějky a upíři..budiž. ALE! Vlkodlaci, Hybridi, Kotvy, Dvojníci, původní..už mi to přišlo přehnané. ()

AmonGoeth 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v TVD nehrají nějací herci, bylo by to daleko koukatelnější. PS: Sérii od serie se to trošičku zlepšuje, někteří i začínají hrát (opakuji: někteří) ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Stále strměji upadající úroveň tohoto emocionálního blábolu mě nutí měnit hodnocení. Vztahy jsou už tak propletené, postavy tak protikladného jednání, zmrtvýchvstání tak časté, až k nevydržení. Méně by bylo více. ()

Amynka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si, že by někdy nějaký seriál mohl předčit nejoblíbenějšího Dextera a už vůbec néé, že bych mohla milovat nějakou jinou upířinu víc než Twillight!!!Ale stalo se a já jsem tomuhle seriálu naprosto podlehla...:-)Hlavně super ironickému a sarkastickému Damonovi a ten jeho úsměv...áách, jsem zamilovaná:-)). ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem to sledovala, protože upíří mánie se táhla ve všech okruzích mých přátel a i mě to bavilo. Zpětně pořád musím uznat, že to není taková tragédie jak někteří tvrdí. Pamatuju si, že v páté sérii jsem už opravdu myslela, že větší slátaninu žádnej scénárista snad vymyslet nemohl, jenže na naléhání známých jsem to přetrpěla až po šestou sérii a tam se to zase trochu spravilo. To věčný přetahování dvou bratrů o jednu blbou holku mi tehdy imponovalo, taky sem byla náctiletá. Ale jejich spin off The Originals se povedl stejně mnohem víc, hlavně pokud šlo o kvalitu. ()

wesi96 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Nejlepší série z TVD, podle mě, je 6,3 a 8 série. 6.série hlavně kvůli Kaiovy, vězeňským světům, Jolaric, Stefan a Caroline bez emoci a úžasné finále (kde se konečně zbavili Eleny). U 3.série myslím, že nemusím ani vysvětlovat proč, páč Původní FTW! Hlavně Elijah! A 8.série.. poslední série to mají takhle: buď je fakt dobrá nebo je fakt špatná. TVD má poslední sérii úžasnou! Ať už to je Benzo, Peklo a síreny, Návrat Kaie, UŽ DRUHÁ SERIE BEZ ELENY a to, že to má svižnější tempo tomu jen pomáhá! ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

výborný seriál, hned prvních 5 minut mi bylo jysný, že to bude stát za to, rohodně bych dala tomuto seriálu víc jak 70 procent, zaslouží si to, ale hodnotím zatím po prvním dílu, tak snad nebudu zklamaná ()

Wovo 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, čtyři hvězdičky jsou docela dost, ale dávám to natruc těm, kteří šli pod tři hvězdičky, aniž by viděli víc než tři díly. Tento seriál je totiž přesně ten, u kterého s kvantitou roste i kvalita. Stmívání a všechen povyk kolem něj mě osobně vůbec nezasáhly, ale tohle je něco úplně jiného. I přes všechna klišé je to temnější, vtipnější a promyšlenější, a kdyby tam nebyly romatické rozhovory mezi Elenou a Stefanem, byl by to vrchol současné seriálové tvorby. Asi trošku přeháním, ale každý přeci máme nárok na nějaké to guilty pleasure. ()

Xeany 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě opravdu baví, když to srovnám s Twilight, tohle je víc skutečné, řeší se tu i věci, které tam jsou tabu, např. sex, drogy a alkohol. Některé díly jsou opravdu napínavé. Akorát je úsměvné, jak ve všech upířích dílech současnoti je hlavnímu upírskému hrdinovi 17 a ztvárňuje ho mužný průměrně 25 letý herec. :-) ()

LukKon 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som dufal, ze sa to aspon priblizi True Blood, ale stupidita konania niektorych postav ma donutila prestat to pozerat. Navyse Paul Wesley svojim hereckym "umenim" nevie nic ine ako napodobnovat vecne utrapeneho na grcanie pripraveneho Edwarda z Twilight 2. ()

Eilem 

všechny recenze uživatele

Čítal som aj knihy a musím povedať, že seriál nejde presne podľa dejovej predlohy čo sa však javí ako plus. S dejom tvorci pracujú oveľa dramatickejšie tajuplnejšie a celková atmosféra je skvelá.Herecké výkony sú dobré na čele s Ianom Somerhalderom ktorí hrá rolu Damon (upíra) úžasne , čo ocení hlavne ženské publikum.Neodporúčam pozerať so slovenským dabingom ,ktorý je priam katastrofálny. ()

KateW 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem mi to stále připomíná stmívání, ale oproti němu je v mnohém promyšlenější a i romantičtější. A vůbec stmívání je kýč, s tímhle strávíte příjemných pár minut. Dále je to neznámé a neslyšíte o tom absolutně všude. ( přísahám, že jestli uslyším cokoli o stmívání v nejbližších stech letech, najdu tu slepici i kdyby byla už mrtvá a udělám z ní hot wings). V mnoha věcech je vampire diaries originální a v jiných se drží zažitých tradic. Oproti nesmělým začátkům,které jsem s tímhle seriálem měla, a kdy se mi skutečně nelíbil, se mi teď celkem zamlouvá a z rozmrzelých 2* to měním na příjemných 3,5* ()

Astinas 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem 1 serii a docela mě to bavilo,ale pak od 2 serie mi přišlo všechno stejný,jako kdyby na každý díl používali matematický vzorec,přelomovější inovace není vidno.Jasně nemůžu očekávat nějakou šílenost to ani nechci,ale příjemnou změnu,skoro každý druhý díl se objeví nová postava a od diváků se nejspíš,čeká jak budou z toho vypleskaní.Z počátku to šlo,ale pak v polovině 2 serie jsem přestal mít chuť se dívat dál.Jedna hvězda za oba bratry,protože jsou charismatičtí,jak by úpíři měli být a další za prostředí a kameru. ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem znechucena zfilmovanými knihami, ale musím říct, že Upíří deníky jsou pravděpodobně takzvanou „výjimkou potvrzující pravidlo“. Když jsem si pustila první díl, neodtrhla jsem se od toho do tří do rána. Pak totiž došly díly. A od té doby se nic nezměnilo – na každý nový díl čekám jak na spasení. Je téměř nemožné odolat šarmu Stefana nebo ironickému úsměvu Damona. Hrdě oznamuji že Upíří deníky jsou mým nejoblíbenějším seriálem, nikdy mě nenudí a téměř každý díl něčím překvapí. EDIT: hm :D tak občas nudí....ale musím říct, že Elena mě pak už začínala tak štvát, že její odchod byl pro TVD spíš spasení než dýka do zad...teda srdce. Za pár nudných dílů stahuju hodnocení o hvězdičku. A ještě doporučím seriál The Originals. Je v něm víc akce a je perfektní. ()

Wecfarien 

všechny recenze uživatele

Dobrý bratr, zlý bratr... no, oba vypadají čtyřprocentně. Dívka, jíž zemřeli rodiče při havárii a jevelmi podobná staré lásce hodného bratra a píše si deníček a... jedno klišé za druhým, přesně tak. Odpad nedám proto, že existují horší telenovely... ()

BeeEsh 

všechny recenze uživatele

Jednoho večera se zřejmě sešlo pár zkrachovalých scénáristů a zapřemýšlelo, kde by se dalo nejvíc nahrabat. Podle vzoru mrs. Hardwicke drapsli po nikterak originálním (a až přehnaně primitivním) díle mrs. L. J. Smith... Ale co z toho stvořit? Je éra upírů! A tak vytvořili cosi mezi uslintaným Stmíváním a sexistickou Pravou krví - zlatá střední cesta. Toď jsou naše slavné Upíří deníky. Dějově nepřekvapující, ale neurazí. Do hlavních rolí se nasadí nějací krasavci ( hlavně silné lícní kosti - to teď letí) a samozřejmě outsiderismus, který se postupem času odsune do povzdálí! Bad guy se samozřejmě také změní v miliuse... a Ten kladný by mohl sát veverky nebo hraboše - lidi né! To není morální.. První série: 80-85% : Vampire Diaries se drží, díly jsou sice někdy až dojemně překvapivé, ale na druhou stranu ten Somerhalder : woáááá... Světlým bodem jsou flashbacky, seriál postavený pouze na nich by byl perfektní (ale to milé scénáristy nenapadlo, že?!) Druhá série: 65-70% : Nina Dobrev je už od prvního dílu ve stejné poloze - dokáže někdy zahrát i jinou grimasu? Ohledně seriálu však musím zmínit, že velkou posilou je Katherine, opět flashbacky a Dejmón...Ta jejich čarodějka Bonnie (W.I.T.C.H) je trapná jako sáňky v létě - huhlá si pod nosem abraka dabra a výslednkem jsou zapálení svíce - BRAVO... A proč si nikdo nepíše deník? Třetí série: 50-70 %: Díly tři čtvrtě série jsou velice nudné - ve stylu baf-lek, nejlepší je pouze vyvrcholení série... A kde se podělo psaní deníků, upíří? K celému seriálu lze říct snad ještě to, že nesedne každému...Ve většině případech je určitě koukatelný.. no a... je vhodný i jako zvuková kulisa. ()

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama