Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 11
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Recenze (620)

Kuzco 

všechny recenze uživatele

Ian od dob Ztracených vyrostl a dlouho (rozuměj skoro celou sérii) mě držela naděje, že jeho sexy tělo budou ukazovat často... Bohužel je celý příběh, postavy a všechno prostě stupidní. Nejlíp to asi vystihuje video na youtube, kde jsou sestříhaný hlášky, typický pro jednotlivý postavy. A když Elena v každým díle 100x řekne I don´t know a všichni neustále řeší trust issues, tak to zkrátka ani Ianův sex-appeal nezachrání. Jedna hvězda je za to, že jsem místo čumění do zdi ve zkouškovým čuměla na obrazovku a nevypadala tak jako blázen. ()

sara93 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležitost ♥ Nejlepší série jsou 3 a 4 . Nevím co psát , nechci to skazit . Prostě úžasnej seriál . Vždycky jsem si myslela , že bude ukončen šťastným koncem Eleny a Damona , ale teď po odchodu Niny se toho docela začínám obávat . Doufám , že seriál neskončí s nedořešeným koncem jako spouta jiných seriálů . Nejlepší záporáci ze všech seriálů co jsem viděla . A že se jich v TVD vystřídalo :) . ()

Aerilynn 

všechny recenze uživatele

Seriál, založený na knižní předloze která je ještě starší než Twilight a překvapivě z které Twilight vykrádá... Ale abych tu nenadávala na "konkurenci" - seriál měl ze začátku velký potenciál a byl daleko lepší jak knížky (kdo četl tak ví), bohužel s postupem řad se kvalita vytrácela a tvůrci už jen vaří z vody. Škoda ()

Ryorka 

všechny recenze uživatele

První série byla pro mě poměrně o ničem ( asi jako Twilight ), no asi proto že hodňoučký a nudný Stefan mi prostě nesedl. druhá a třetí se dala ohodnotit i čtyřkou. Tahouni byli samozřejmě Damon a Klaus. Ale pak ouha.....z Eleny je upírka, Damon se zabouchl a v ten moment polovina jeho charisma zmizela ( nevím asi u Eleny v kalhotkách ) a po serii o bandě poutníků už to za moc nestálo. Malé pozdvižení přišlo v podobě Kaie ale to co tvůrci předvedli ve finále šesté řady zabilo i tu trochu, co ještě zbyla. Sledovala jsem to od prvního dílu až k poslednímu a musím prostě dát jen dvě hvězdy, protože tvůrci ve snaze po komerci a zisku to neuměli včas utnout. Poslední série byla pro mne opravdu skoro utrpení. A sedmou snad už ani nezapnu......i když možná bez ufňukané Eleny a s vyšinutou máti Salvatorovou to může být i něci jiného. No, uvidíme.....snad.... ()

Maky18 

všechny recenze uživatele

Přesto, že občas se nám může zdát, že seriál začíná být stereotypní, se najednou děj obrátí v nečekaný. A vy se nemůžete od seriálu odtrhnout. Což mě opravdu vždy strašně potěší. Čtvrtou hvězdu dávám z jednoho prostého důvodu. I když běží právě 7 série, přibyli noví herci, nepřestává mě bavit. Naopak! Občas mi přišlo, že novější díly jsou zajímavější a napínavější, než díly z prvních řad. ()

vera.nemcova 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v současnosti, studentům středí školy přijde nový spolužák, Stefan Salvatore, který je od prvního okamžiku zakoukaný do Eleny Gilbert. Brzo se ve městě objeví ještě jeho starší bratr Damon. Jak se ukáže, oba jsou upíři a tak může začít příběh, kdy se z obyčejných studentů stávají upíři, ale také čarodějky, lovci upírů, vlkodlaci a kdo ví co ještě. Ukazují se různé souvislosti s jejich předky a rodovými tajemstvími a vše je tak nějak propleteno a spojeno se vším. Hlavní dějovou linkou zůstává komplikovaný vztah mezi bratry Salvatore a postupně také jejich vztah k Eleně, která nejprve chodí se Stefanem aby jí po několika sériích došlo, že vlastně chce Damona a dalších plno dílů trvalo, než se konečně odhodlá Stefana kvůli němu opustit. Umírají zde zásadně jen vedlejší postavy a pokud umře některá z hlavních, můžete se spolehnout, že ne na dlouho. Buď z ní bude upír, nebo ji někdo, nejčastěji "všemocná" čarodějka Bonnie oživí, nebo ho nějak postupně navrátí z "druhé strany" a to i když už se v seriálu jeho reálné tělo stihlo rozložit v zemi. Příběh je taková novodobá verze Beverly Hills, kde tak nějak chodil už každý s každým, kde si upíři přes veškeré své schopnosti radši textují a volají chytrými mobily a kde ani mystickým postavám, které se proberou po sto letech zpátky nedělá problém řídit auto a ovládat moderní technologie. Občas je nějaký školní ples, či něčí oslava narozenin, kde se vždy něco zvrtne někdo umře atd. Zápletky se postupně stávají čím dál nesmyslnějšími a děj tak nějak předvídatelnějším, přesto můžu říct, že se na to kouká docela dobře, pokud to celé člověk bere s naprostým nadhledem jako oddychovku a nic od toho nečeká. ()

Akinaz 

všechny recenze uživatele

Upíří deníky si mě získaly od prvního dílu a to nejen milostným trojúhelníkem, který je mnohými považován za hlavní motor seriálu. Líbí se mi na něm atmosféra, napětí a v posledních dvou řadách vztah dvou bratrů, který nabírá spád. Zkrátka se ho nemůžu nabažit a díkybohu se nijak výrazně neshoduje s knižní předlohou... A Ian Somerhalder je pro mě naprostý TOP. Kdyby na nic jiného, na něj bych se vydržela dívat v jakémkoli provedení. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepších z celého seriálu je 1 série. Efekty, kterým tento seriál oplývá jsou tragické. Příběh z pera Julie Plec je směšný. Mnohdy to nedává smysl, nebo to je přitažené za vlasy. Většinou je to slaďárna, taková telenovela ze světa upírů. Koukal jsem především kvůli Nině Dobrev. Dokázala vytvořit postavu (Elena Gilbert), která byla postupem času nudná a otravná. No, ale zároveň vytvořila postavu (Katherine Pierce), která svými gesty ovládla každý záběr, v němž figurovala. Hrála největších mrchu a zároveň hodnou a nevinnou dívku. Herečka tedy skvělá, a navíc hezká. Patřil jsem do týmu Delena. Konec seriálu sem si představoval jinak. Spoiler: Damon & Elena prožijí krásný život. V Nebi se pak Damon shledá se svým bratrem, a Elena se svojí rodinou. - 40%. ()

simkorka00 

všechny recenze uživatele

Před skoro 6 roky mě tento seriál dokopal k tomu, abych začala koukat na filmy a seriály v angličtině. A tím mi se mi velice zlepšila, proto nemůžu uvěřit, že tento báječný, úžasný a EPICKÝ seriál končí. Bude mi moc chybět. Ten konec byl tak..tak aaa úžasnej. Určitě doporučuju, jestli milujete upíry, vlkodlaky, čarodějky a další. Za mě určitě 100%. <3 ()

bubakkk 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak to někdo může srovnávat s twilight ságou.. Takových let mě tenhle seriál bavil, že bych nemohla nedat 5*. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Upíry a vlkodlaky se prostě českému publiku nezavděčíte. První série měla parádní hlavní zápletku, zajímavé charaktery. Já jsem si prostě nemohl stěžovat, protože mě to bavilo. Neříkám, že to bylo perfektní, někdy to bylo až moc zbytečně přeslazené. Ian Somerhalder je jako ve většině svých rolích parádní a i když ho nesnášíte, tak na něj ve skutečnosti nedáte dopustit. Jako další oblíbená postava je u mě Jeremy (Elenin bratr). S otevřením hrobky se seriál zajímavě rozběhl a finále bylo ještě zajímavější. 1. série 85% ()

hannahmontan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na konci a musím to zhodnotit. Tento seriál je prostě naprosto bombastický a teď to nehodnotím jako mokrá 14. Herci odvedli úžasnou práci, vše jsem hltala do posledního detailu. Jak to vše bylo krásně propojené, záhady 1000 let objasněné, kostýmy boží. Prostě jsem to prožívala a to od prvního dílu do posledního. Jediné, co se mi nelíbilo, že v 6. sérii opustila Nina seriál a od té doby mi přišlo, že to ztratilo jiskru, ale bylo mi to vynahrazeno romancí mezi Enzem a Bonnie. Takže to hodnotím moc kladně a všem vřele doporučuji.! I love IT FOREVER ()

Beau 

všechny recenze uživatele

První díl je přesně tak blbej, jak byste čekali - do města přijíždí pohledný mladý upír a nezletilá dylina si na hřbitově u hrobu svých rodičů (!) píše deník. Klidně ho vynechte. Ovšem od druhého dílu se to rozjelo a nebylo úniku. Po několika dnech v režimu binge watchingu jsem to ve čtyři ráno zapíchla v půlce páté série. Už jsem nestíhala, kdo je zrovna živej, kdo je zrovna mrtvej, kdo se do koho převtělil, o co komu jde, kdo koho miluje nebo proč se tam Nina Dobrev vyskytuje ve třech postavách současně. A hlavně mi to bylo nějak šumák. Nejoblíbenější postavy - Damon, Alaric, Caroline. Nejotravnější - Stefan, Elena, Stefan a Elena dohromady. Tip - pokud ve společné scéně jeden z nich začne konverzaci uspávací formulkou: "musíme si promluvit", je to ta pravá chvíle si jít uvařit kafe, nic zajímavého se dít nebude. ()

nelousek 

všechny recenze uživatele

Za mě jeden z nejlepších seriálů na světě, který jsem zatím viděla... Mnoho lidí tvrdí, že je to vlastně "kopírování" série Twilight, ale podle mě to tak vůbec není. Celý seriál má úplně jiný děj, jediné co je stejné je, že se zde vyskytují upíři a vlkodlaci, ale v úplně jiném podání a s mnoha jinými nadpřirozenými bytostmi. Možná vás může odlákat to, že má seriál až příliš mnoho dílů a sérií, a že to dopadne jako u všech jiných dlouhotrvajících seriálů - první série bude úžasná, ale další budou stát za starou belu, ale u Upířích deníků to tak není, a tím jsem byla celkem překvapena. Všechny série mají nápad, mají děj, který vás do sebe vtáhne a zajímavé zápletky a nové postavy téměř v každé sérii. Takže seriál fakt doporučuji:-)  (Pro lidi, kteří už tento seriál shlédli, a stejně jako já se zamiloval do The Originals - rodiny původních, doporučuji se podívat na seriál The Originals, ve kterém se popisuje život Původních v New Orleans. Zatím jsem jen u první série, ale také úžasný seriál) ()

-marti- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje guilty pleasure, asi to budu muset probrat se svou terapeutkou ;-) HBO tomu age rating 13+, což mě trochu překvapuje, vzhledem k tomu, že se vše točí kolem násilí a sexu. ()

kristynkaaz 

všechny recenze uživatele

Tento seriál patří k mým nejoblíbenějším. Hraje v něm roli klasicky milostný trojúhelník, nadpřirozeno a středoškolské prostředí. V tomto seriálu se vyzdvihuje pravá láska, přátelství a rodina. Mnoho lidí tvrdí, že se jedná o kopii podobnou Stmívání, protože upíři byli od vzniku Twilight sagy populární. S tímto názorem se ale vůbec neztotožňuji. Pro mě je děj mnohem zajímavější, není nudný a už vůbec ne ohraný. Objevují se v něm zajímavější a mocnější nadpřirozené bytosti a záporáci, kteří Vás svým vzhledem a charismatem dostanou do kolen a budete dumat nad tím, zda se opravdu jedná o záporáka. Ale abych TVD pořád jen nechválila, musím uznat, že hlavní hrdinka, Elena, mě bohužel občas úplně vytáčí, ale odstranit jí posledních pár sérií mi připadá zbytečné a úplně jako by seriál ztratil směr. ()

LaVolpe 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som bol skeptický, že ďalšia upírska cliché zlátanina, ale keď som tomu dal šancu, tak sa ukázalo, že lore tohto seriálu je celkom komplexný a vyobrazenie upírov je celkom realistické v tom zmysle, že do domu nemôže vstúpiť bez toho, aby ho majiteľ pozval, a tak podobne. To sa mi páči. A aj celkový príbeh, zápletky, neočakávané situácie a skrátka pohltilo ma to, každým ďalším dopozeraním dielu som si chcel pustiť nasledujúci. Za mňa asi najlepší seriál s upírskou tématikou, ktorý dlho nič neprekoná. ()

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama