Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Recenze (620)

phoebess 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem si seriál v druhé polovině první série hodně oblíbila, třetí série mi ho (s výjimkou pár dílů) opět znechutila. Ani by mi nevadily ty přihlouplé dialogy a rádoby napínavé scény, nějak jsem se s nimi smířila, ale... scénáristické kličky (čachry machry s původními i novými postavama apod.) mi doslova pily krev. Čtvrtou sérii nevítám s otevřenou náručí, spíš jen s velkým otazníkem, zda bude premiérový díl 4. řady opravdu tak dechberoucí, aby mě přiměl sledovat dál. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

No, jelikož mám upíry celkem rád, tak musim dát jen 1 hvězdu, proč? Protože se jedná o další zamilovanou kravinu jak se nána zamilovala do upírka a ten měl soka.. Dokola a dokola a pořád dokola. Stmívání nastavilo laďku, tak si producenti řekli, že natočí seriál mapující "každodenní život vampírka" Brrr :D ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediný skvěle upírsky zpracovaný seriál, který se ságou Stmívání nemá absolutně nic společného. U Vampire Diaries je jediný případ kdy jsem si předtím nepřečetla knihu, protože mi to příjde jako naprostá ztráta času o to víc jsem se pak bála do tohoto pustit ale opak se stal pravdou a podle mě je to jediný případ(o kterém vím), že kniha je mnohem horší než seriál(nebo film).Při každém díle jsem napnutá jako struna a pokaždé mě něčím překvapí.Nebudu tady nikomu vykládat jak mě štvou všechny tyhle upírský variace na cokoliv si vzpomenete ale tohle je jednička.Obsazení skvělé a hudba taktéž. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jak zde každý druhý zmiňuje, tak je to opravdu kříženec a lehká vykrádačka True Blood a Stmívání. Ale vzhledem k tomu, že se mi Stmívání docela líbilo a True Blood považuji za nejlepší seriál současnosti, tak to jejich skřížení je pro mě spíš pozitivum. Děj je svižný, v každém díle se vyskytne nějaká nová postava, či záhada, takže moc prostoru pro nudu tu není. Zvlášť poslední díly byli opravdu napínavé, takže ač tento seriál žádné veledílo není, tak ty 4* dám. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl dvě série, tak jsem se neodvážil hodnotit. Nejprve ze strachu před sestrou a potom, když se to zlepšilo, tak protože jsem prostě nevěděl, co si o tom mám myslet. Ono to celé létá tak nějak velmi nahoru a dolů, podle toho, co zrovna napadne scénáristy udělat, protože děj rozhodně není nijak promyšlenej na víc jak tři díly dopředu. Účelem je nenudit a tomu se vše podřizuje... bohužel i psychologie postav a reálie světa. Potom je to zábava ale pro mě jen v době sledování. Nějaká touha po povídání o postavách a ději mě v tomto případě dost obchází. Nicméně je docela sranda vidět, jak každý díl dělají studenti plesy, dobročinné akce, objevují se nové postavy, které rychle umírají a po čase se zase vracejí na další a další úrovni bytí. Jen by to chtělo víc sympatických postav, než jen jednoho lehce vyšinutého arogantního super upíra. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivim, že to má takovej úspěch, fakt moc hezky udělanej seriál:) a to že to vykrádá Stmívání, je blbost, páč základ je podle knížky, která vyšla už v roce 1991:) ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

1.série:**(13.12.2010) Tenhle upíří seriál je absolutně bez originality. Ploché postavy sice pěkně vypadají, ale slova "miluju tě" věřím maximálně psychopatickému Damonovi, jehož postava má jediná nějakou dynamiku a vývoj. Stefanova postava začala být zajímavá teprve při svém "feťáckém" problému. Celý seriál se rozjede až tak u 10tého dílu, ale pořád se nemůžete zbavit pocitu, že to píše nějaký amatér, který absolutně neumí vybudovat napětí a nechápe, že zápletka by měla nějak gradovat. Mám z toho všeho pocit, že se tak nějak nic neděje a pak si najednou scénarista vzpomene: "Tohle bych měl zmínit, tohle bych sem mohl šoupnout, jo a s touhle postavou už nevím, co dál, tak ji odkrouhnu?" Z první série mě z letargie dostal až 18tý díl, kdy jsem zaslechla oblíbené Brick By Boring Brick (Paramore). Celkový příběh ale není špatný a Damon dokáže utáhnout celý seriál, takže se stejně vždy najde důvod, proč sledovat dál, a poslední díl série konečně pochopil, že pro netrpělivé vyhlížení dalšího dílu je potřeba trochu víc. Takže jo, konečně (po 22 dílech) se i na další díl docela těším. ** hvězdičky, asi tak 45% 2.série: Konečně zápletka, která udrží vaši pozornost každý díl! Neuvěřitelné. V seriálu nastal obrat o 180 stupňů a najednou má skoro vše, co má mít. Ale jen opravdový milovník žánru přetrpí 1.sérii, aby se dopracoval k následující. Po povedeném 12tém dílu zvyšuji hodnocení a uznávám, že se tenhle seriál umí dostat pod kůži. Vše nedrží nad vodou jen Damon, ale víc prostoru dostali i zajímavé postavy Caroline a Tyler. Jo, tohle tempo a zápletka druhé série funguje a doufám, že vše bude už jen lepší. Baví mě to. Typ guilty pleasure "pomalu, ale jistě". *** hvězdičky-65% EDIT po konci 2.série:*** Teda, páni. Tak něco jsem čekala a něco jen čumim. :D Po odchodu Tylera se vytratil vtip a tápali nejen postavy, ale i scénáristé. Přesto se docela zajímavě spělo k velkému finále a k velkému odhalení. Pár vtipných kousků ale definitivně zabil poslední díl. I to odfláklé rituálové finále bych tak nějak přešla, ale ten poslední díl? Kdo se objeví příště, aby oživil ducha seriálu? Vlk s Červenou karkulkou? No, přesto tleskám, ptž tolik WTF momentů jsem už v dlouho v žádném dílku neviděla. A tak s úsměvem na tváři netrpělivě vyhlížím další série, ptž tohle bude ještě zajímavé.3.série:****Zatím výborné 4díly. Tenhle seriál začíná být konečně trochu zajímavý. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No pravidelně seriál sleduju. Konec 3. řady byl velmi zajímavý a konečně se tam stalo něco pořádného, takže jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Každopádně mám tendenci snížit počáteční hodnocení 5* na 4, jelikož se z toho pomalu začíná stávat nekonečný seriál, ale kvůli Damonovi nemůžu :P Sice je pravda, že v každém díle mě něco překvapí, ale už nemám takové nutkání některé díly vidět víckrát než jednou, což značí, že je to méně záživné a možná 4. řada a měl by být konec, ať se toho nepřejím a abych na něj mohla vzpomínat v dobrém:) 24. 5. 2013 - konec 4. řady: No tak je to tu, ač vše, co říkám výše a seriál stále sleduji a baví mě, už je to prostě o ničem a hlavně člověka vůbec neláká vidět některý díl víc jak jednou, jako třeba u Tbbt. Mohla bych tu vypsat vše, co se na seriálu pokazilo, co bylo ze začatku skvělé, ale naprosto výstižně to shrnuje komentář .maggie. Takže snižuju na 3,5*. Konec 5. série: No to si ze mě děláte ..... ??? Ne to prostě ne.... jako to mám čekat až do podzimu, abych se dozvěděla, jestli teda umřel nebo ho zase nějakým záhadným způsobem dostanou zpět jako postavy, se kterými jsme mysleli, že už se nikdy neuvidíme - viz. teď nám obživnul Alaric.. hmm super.. radši bych Damona teda... jako ty poslední dva díly byly fakt drsné.. nejprve umře Stefan - brečíte, pak se ho teda podaří obživnout tím, že chcípne většina z nich včetně Eleny a Damona - to nebrečíte, bo se přece mají dostat zpět, ale pak se všichni až na Damona a Bonnie dostanou zpět ze druhé strany a ti dva co jako??? Ruku v ruce šli bílé záři? - to už zase gebíte jak malí. WTF?? zase stoupá na 4,5* jak na houpačce fakt :D ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slátanina, ale byla bych pokrytec kdybych tomu dala 2 hvězdičky když žeru každý díl. Jakýmsi záhadným způsobem mě to pořád baví. I když to je už jak Beverly Hills (každý s každým), s každou sérií přijde ještě větší hajzl, kterého musí přemoct a aby toho nebylo málo, tak se hlavní protagonisté střídají v tom, kdo je zrovna zlý a kdo ne. Ale stejně to budu sledovat dál. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, hodnotím po třech dílech. Tak za prvé, oceňuji, že obsah jedné knížky je narván do jednoho dílu. Výborně, zbytečně to neprodlužují. Za druhé, máme tu upíry. Zase a zase. Jen čekám, kdy přestane upíří mánie a budeme moci v klidu vyjít do ulic (fandím duchům..). Za třetí, proč je všechno do černa? On je taky někdy den víte?! A když už má ten rádoby fešák Stefan (ach Stefane, ach Eleno!) prsten (od Arabely, chichi) tak slunce svítit může. Nebo bychom to pojali jako u Stmívání, kdy stále pršelo? Jak praktické! Za čtvrté, některé grimasy herců mi začínají lézti krkem. Hlavně mi vadí, jak starostlivě se Elena dívá na svého bratra. Takhle se sourozenci nedívají! A za páté (pokud ještě nevymyslím za šesté) nekazte si život čtením podprůměrnými knížkami upířích deníků! ()

marleyy odpad!

všechny recenze uživatele

5% Neskutečná sračka. Viděl jsem pár dílů díky své přítelkyni a musím uznat, že málo co bolí tak hodně jako tyhle debilní dialogy a naprosto stupidní příběh. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tupý a naivní seriál o high school se studenty hranými 30letými lidmi a upírskou zápletkou. Jakoby z Twillight udělali seriál... ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem si nenechala ujít žádný díl a udělala jsem dobře, že jsem na Deníky začala koukat. Nemůžu se dočkat 3. série, až se dozvím, jak si vede Elena, Damon a "nový" Stefan. Dějově si mě seriál opravdu získal a nečekané zvraty a vývoj děje mě jen utvrzuje, že TVD je jeden z nejlepších amerických seriálů poslední doby. Uvidíme, co bude dál... EDIT: Škoda, vážně veeelká škoda, že si laťku neudržel.. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy jsou jako na houpačce, chvílemi jsem dole, díly mi přijdou absurdní a směju se nad tím, jak se to celé vyvíjí. Po druhé jsem nahoře, to jsem zažraná do děje a musím hned kouknout na další díl, kde jsem opět dole. Postavy jsou primitivní, je to jen povrchový a jediný, kdo mi přijde zajímavý, je Damon v podání Iana. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Naštěstí mi tyhle teenage blbosti nevadí, takže já jsem si ty první 4 série fakt užívala, pak jsem už na to koukala jen tak ze zvědavosti, co se tam zase stane za kravinky, ale potom mě to strašně rychle přestalo bavit. Nevím jestli se ještě někdy zmůžu na to, abych to dokoukala úplně do konce. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Upíří tématiku žeru od dob přemožitelky Buffy a jejího nejvíc sexy upírského přítele Angela. Holt na čem sme vyrůstali nám asi zůstane napořád. Proto i když mám kolikrát na sebe vztek, že se na něco tak hloupoučkého dívám, stejně se dívám dál. Vampire Diaries stojí na tom, že celý náctiletý svět si momentálně frčí na sexy upírech, a těch, přiznejme si, tam není zrovna málo. Tak proč bych se nedívala. Příběh, točící se okolo milostného trojúhelníku "obyčejné" středoškolačky Eleny a dvou upířích bratrů Stefana a Damona byl ze začátku dost napínavý, bavilo mě poznávat jejich charaktery a hlavně pohnutou minulost bratrů. Elena už mě ale poslední dobou dost sere. Jako nepoučitelná hrdinka ochraňujíc každého kromě sebe se vždycky postaví všem druhům zla, nikdy neposlechne dobré rady a nikdy to nedopadne dobře. Beztak má sebedestrukční sklony, už měla být nejmíň 10x mrtvá. Celkem to zachraňuje její zlá "sestřička" Catherine, díky za ni. Na seriálu je dobré, že i když se dá předvídat, tak umí i překvapit. Nevím, na kolik to natáhnou sérií, ale myslím, že ta nynější třetí by mohla stačit. ()

Petrasuvicka odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem pár dílů a to se podle mě ani moc nedá. Naprostá vymejvárna mozku. Upír není ta krvelačná svině, ale sexy hošánek ze střední školy. Je to tak sladce naivní, pubertální jako Highschool Musical. Hrůza. Zlatá Pravá krev. Netvrdím, že je to kdo ví jakej výtvor, ale je tam aspon detektivní zápletka a je to pojato naturalisticky. Krev, mrtvoly, vraždy, sex. Tady k važdění div nehrajou Celine Dion. Tohle fakt ne. ()

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama