Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 7
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Recenze (620)

SheenaStaley 

všechny recenze uživatele

Tak jo, toto je momentálne moja najväčšia závislosť.... keď som to začala pozerať, chcela som to po dvadsiatich minutach vypnúť, bolo mi z toho normalne zle.... ale potom tam prišiel Damon a ostala som pozerať... a som za to rada..... Momentálne beží štvrtá seria a zabudnite na to že je to romanticky pribeh o milostnom trojuholniku medzi dvoma upirmi a nevinným dievčaťom.... Napriek tomu aký neuveriteľný odpad sú knihy(na to sa fakt ani Twilight nechytá) tak tuto scenáristi robia fakt kvalitnu robotu .... Jasné romantika tu nechýba ale tú máme všade a aj keď možno by sa dalo povedať že zo začiatku seriál ťažil z momentalneho upírieho boomu, ale dnes už žije vlastným životom (btw upíri boli in vždy, len neboli zameraní na teenagerov:D) a fakt by som bola rada keby sa ludia vyhli porovnavaniu s twilightom..... Nechýba tu ani akcia a hlavne sa prelieva krv a to ja môžem:)) Špeciálne dvihla morálku seriálu postava dvojníčky Katherine ale potom hlavne príchod Klausa a celej jeho rodiny a rozhodne patrím medzi tých, ktorí si želajú ich vlastný spin off..... Zatial to šlape stále viac a viac, tak dufam, že si to tuto tendenciu aj udrží :) ()

terin.manka 

všechny recenze uživatele

Nevěděla jsem že mě to tak chytne. Seriály či filmy o upírech moc nemusim ale sakra,na tohle musim furt koukat. Ať už kvůli Ianu Somerhalderovi nebo tomu překvapivě dobrýmu ději. Elena mi někdy přijde trošku naivní že si může vybrat s kterym klukem vymrdá teď a s kterým potom ale co,k seriálu to sedne. Jsem u třetí série sledování a zatím se mi líbí nejvíc. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dospelejšia verzia teen grcu Twilight. Potešil slušný aj herecky aj vizuálne casting, ale časom sa z toho tiež stala len naťahovaná kaša. ()

miksacka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál - kladné i záporné postavy, které mají taky hodně co do sebe, velice zajímavý, napínavý děj. Ani chvíli se nenudím. První řada mě dostala a jsem zvědavá, jak dopadne ta druhá. ()

Frakira 

všechny recenze uživatele

Jo jasně, zase upíři, jsou teď všude...:O)) na druhou stranu, oproti sračkóznímu Twilightu je tohle v pohodě, a taky původně Deníky byly napsány v 90. letech, což nám taky jaksi o originalitě Meyerové a spol. něco napoví...ale abych to zkrátila, týpci ve stylu Briana Kinneyho / Damona, ti mě zkrátka berou a nestydím se za to ani v nejmenším...takže tak ;- / ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Johohoooo, upíří tématika vládne světu! :-) Ne fakt, na tento seriál sem se začala dívat úplně čirou náhodou a část mě se za to pořádně stydí! Nicméně příběh, ač přímo neskutečně kýčovitý, má svůj spád a člověk se prostě na ty další díly musí kouknout! Jenom mi ale vysvětlete, proč se v KAŽDÉM DÍLE objevuje záběr na probouzející se Elenu?! :-D ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Miluju upíří filmy a seriály a tenhle mě hned u první řady ohromil. Televizní zpracování je podle mě naprosto skvělé. Obsazení seriálu je taky velice povedené. Ian Somerhalder se podle mě na roli zlého Damona neskutečně hodí, tak jako Paul Wesley. Sice True Blood to nikdy nepřekona, ale stejně to hodnotím plným počtem hvězd !! ()

Nerhinn 

všechny recenze uživatele

Rozkoukala jsem to třikrát! Naštěstí po prvních deseti dílech jako by scénáristé odhodili masku ("Tak, sledovanost už máme, pojďme dělat něco zajímavého.") a začne masakr. První tak tři? sezóny jsou výborná zábava. Čtvrtá a pátá... mno, už je to hodně nastavované a víceméně mě nezajímá, co se komu stane. Chtělo by to zase začít vybíjet postavy. Na druhou stranu mi přijde, že se někteří z herců trochu zlepšili ve svém řemesle. Príma! ()

beba789 

všechny recenze uživatele

Takže, po hrozné 3. sérii tu je série další. Konečně se zase seriál vrátil do normálních kolejích. Opět mě to baví, příběh čtvrté série je skvělý a doufám že to tak bude i v páté sérii. Soundtrack taky povedený o proti předchozí sérii. Proti knížkám je tento seriál opravdu na 1* (knihy jsou jedno z nejhorších co znám). 100%. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj taková sračka a skoro 70% tu má :) Seriál řešící jen píčoviny co jako by vypadly z Beverly Hills ovšem to vše je zabalený do upířího kabátku dají-li se upírama ty teplouškové nazvat. Je docela smutný kam to s upírama došlo protože od dob Buffy jsou to buď podrážděný emobuzny nebo namrdaný psycho mutanti a jak by řekl George Clooney KVALITNÍ UPÍŘINU ABYS POHLEDAL :)) Ovšem je mi jasný že 90% fanoušků tohohle humusu neviděla Drákulu ani oknem vesmírný družice. ()

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečného množství světa upírů. První série se mi celkem zamlouvala, poté se ovšem příběh stále stupňoval do absurdna a dnes už je v takových výšinách, že by lidé, kteří mají za sebou prvních pár dílů první série jen s otevřenou pusou zírali, o co tam vlastně jde. Z počátku jsem to brala jako promakanější Stmívání, ovšem zklamalo mě, že si autorka tohoto fantasy polovinu informací "vypůjčila" z jiné ne tolik známé knihy o upírech. ()

Prcek008 odpad!

všechny recenze uživatele

Díky TV Nova se mi poštěstilo vidět asi 3 díly tohoto stmívání na pokračování. Nyní velice lituji těch několik desítek ztracených minut. ()

papushka 

všechny recenze uživatele

Další názorná ukázka toho, že v nejlepším se má přestat. Smířila jsem se i s tím, že hlavní hrdinka je a navždy bude jedna z největších slepic seriálového světa, ale buď je to mnou, že jsem na upíry asi už stará, nebo se z toho fakticky stala taková slátanina, že se po bolestivě přetrpěné čtvrté a páté sérii a prvním díle šesté vzdávám a snad ani nechci vědět, co a kdy (podle mě velmi špatným matrošem sjetí) tvůrci vymyslí za finále. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Twilight sága je lepší a to nejsem jejich fanoušek. Možná svoje hodnocení ještě změním, protože jsem viděl jen pár dílů. Je to strašná kopie další kopie, která je kopií jiné. Těžko se mě na to kouká. Pro náctileté asi top seriál, pro mě je to na hranici s odpadem. ()

Bety88 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu zatím dávám tři hvězdičky, možná časem hodnocení zvednu. Zdá se mi to vcelku zajímavé, postavy jsou taky vcelku sympatické a myslím, že mezeru mezi další sérií true blood to skvěle vyplní. ()

jasiska

všechny recenze uživatele

Čítala som knižky a ak je seriál rovnako zlý, tak nechápem, ako to ľudia môže pozerať. To je však jedno veľké AK. Už som o tomto seriáli počula aj pozitívne reakcie, takže ho niekedy v blízkej dobe asi očekujem. ()

rostlinka 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na 4*, ale za Damona a Stefana tu pátou prostě dát musím. Ti dva vedle sebe mi způsobují srdeční dysrytmie! :)) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

|||| po zhlédnutí 1. dílu |||| True blood se mi teda líbí víc. Je vidět, že vampirismus se po lehkém úspěchu Twilight nějak rozjel. Tento seriál ale špatně nevypadá. Sympatické postavy a troufám si říct, že i kvalitní mladí herci. Ještě pár dílů musím vidět, abych si udělal pořádný obrázek. Jsem zvědavý. Zatím ale pro mě nadprůměr. Asi to bude tou hodně dobrou hudbou! ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě žádný seriál takhle nechytl. Všechny tři série jsem měla zlédnutné během ani ne týdne. Upíři jsou teď díky Stmívání vážně skoro všude, ale u tohoto seriálu mně to ani nějak nevadilo. Knižní předloha i tato filmová verze se vesměs drží tradičního pojetí upírů a když ne, tak mají vše celkem logicky podložené a vysvětlené, což je třeba oproti Stmívání vážně velké plus (alespoň pro mě). Líbí se mi, že se v každém díle něco dělo, nikde nebyla hodně vleklá nebo nudná část. Romantika byla dobře vyvážena akcí a trochou toho napětí. Děj dokázal hodněkrát opravdu překvapit a člověk tak mohl pořád přemýšlet o tom, co tedy jak bude, kdo je kdo, co se stane dál. Jediné, co mě trochu začalo v průběhu druhé série rozčilovat, bylo neustále umírání a následné zázračné z mrtvýchvstání hned několika postav a neustálé americké prostředí nekončících party, večírků, plesů a podobných kýčovitostí. ()

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama