Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 1

Recenze (620)

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jak zde každý druhý zmiňuje, tak je to opravdu kříženec a lehká vykrádačka True Blood a Stmívání. Ale vzhledem k tomu, že se mi Stmívání docela líbilo a True Blood považuji za nejlepší seriál současnosti, tak to jejich skřížení je pro mě spíš pozitivum. Děj je svižný, v každém díle se vyskytne nějaká nová postava, či záhada, takže moc prostoru pro nudu tu není. Zvlášť poslední díly byli opravdu napínavé, takže ač tento seriál žádné veledílo není, tak ty 4* dám. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediný skvěle upírsky zpracovaný seriál, který se ságou Stmívání nemá absolutně nic společného. U Vampire Diaries je jediný případ kdy jsem si předtím nepřečetla knihu, protože mi to příjde jako naprostá ztráta času o to víc jsem se pak bála do tohoto pustit ale opak se stal pravdou a podle mě je to jediný případ(o kterém vím), že kniha je mnohem horší než seriál(nebo film).Při každém díle jsem napnutá jako struna a pokaždé mě něčím překvapí.Nebudu tady nikomu vykládat jak mě štvou všechny tyhle upírský variace na cokoliv si vzpomenete ale tohle je jednička.Obsazení skvělé a hudba taktéž. ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Pro teenagery jak dělaný. Už dlouho jsem nezavadila o pořádnej upírskej horor, kde by se objevili konečně ti krvežízniví upíři v pravym slova smyslu. Samá láska láska láska, jo proč ne, ale nemusej to cpát i upírům. Aspoň že se tu netřpytěj, ty prsteny a kouzla jsou fajn upgrade, u klasiky jako česnek, zrcadla a svěcená voda ale mohli zůstat. Seriál mi nebude chybět, když ho nedokoukám, na druhou stranu ale má něco do sebe, pořád se tam objevuje někdo novej a nemusí se to točit pořád okolo jedněch postav. Když to srovnám třeba s True Blood, jednoznačně lepší už kvůli mnohem sympatičtějším hlavním hrdinům. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, potkala jsem nádherného kluka - je mladý, úžasný, galantní a je to mimozemšťan - teda vlastně upír. Snaží se být správným středoškolákem a zároveň zachraňuje svět před nadpřirozenými potvorami a svým démonickým bratrem s přilehavým jménem Damon, s bad-ass image a hříšnými myšlenkami. Zdá se mi, jako bych už tahle schémata někde viděla... Možná to bude Roswell? Nebo snad Supernatural? Buffy? Opravdu se snažím, aby mi na mysl nepřišel Edward, ale i sami upíři z tohoto příběhu se proti těm z vesmíru Meyerové vymezují. Mají recht, ještě by je někdo mohl považovat za vzdychající patetické emo-boye. Zvlášť, když si píšou deníček. Po čtyřech epizodách průměr s nadprůměrným vizuálem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Všetci vieme, pre koho je tento seriál určený. A tak k nemu aj pristupujem. Tam kde O. C. padá na držku pre svoju príbehovú prázdnotu, tu prichádzajú upíri a sú celkom drsní. Skvelo obsadené jednotlivé postavy... TRUE BLOOD je iný level, ale Denníky majú jasne vymedezné mantinely a sú mi v podstate sympatickejšie... ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (73)

  • Knižní předloha seriálu napsaná L. J. Smithovou byla dlouho považována za kopii Twilight ságy, avšak Upíří deníky vznikly už v roce 1991. (Mr.Hudson)
  • Na výročním večírku hraje zábavová kapela píseň „Hush“, kterou napsal americký zpěvák Joe South. Skladbu však nejvíce proslavila anglická rocková kapela Deep Purple, která ji nahrála na své první album „Shades of Deep Purple“ v roce 1968. (rublik05)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama