Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 4
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 4

Recenze (619)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mi stalo, že jsem dorazil z knajpy ve zdeformovaném stavu s mozkem nasáklým ředidlem a ulehl do zcepenělých zvratek z minulé noci. V telce potom běží tento demencí infikovaný opus a já, ač mysle na šedesátiletá povislá prsa paní barmanky která je zároveň moji babičkou, stejně tuto do obrazu přenesenou tupost vnímám všemi smysly a dálkáč je tak ukrutně daleko. Filmy¨a seriály s upíří tématikou už nejsou to co bývaly (dřív stály za výměšek střev mého trávícího traktu, nyní stojí za nikdy neholený ženský genitál). Teď je to tam samý testosteronem čpící metrosexuál, samá naivní modelka s hnusnýma kozama a nechybí puberťačky zvlhčující zápletka, za kterou by se nemusel stydět ani scénárista českého kultu Ulice. Než vidět další díl, raději se budu mydlit česnekem, sprchovat svěcenou vodou a nakonec se posypu stříbrnýma třpytkama. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl dvě série, tak jsem se neodvážil hodnotit. Nejprve ze strachu před sestrou a potom, když se to zlepšilo, tak protože jsem prostě nevěděl, co si o tom mám myslet. Ono to celé létá tak nějak velmi nahoru a dolů, podle toho, co zrovna napadne scénáristy udělat, protože děj rozhodně není nijak promyšlenej na víc jak tři díly dopředu. Účelem je nenudit a tomu se vše podřizuje... bohužel i psychologie postav a reálie světa. Potom je to zábava ale pro mě jen v době sledování. Nějaká touha po povídání o postavách a ději mě v tomto případě dost obchází. Nicméně je docela sranda vidět, jak každý díl dělají studenti plesy, dobročinné akce, objevují se nové postavy, které rychle umírají a po čase se zase vracejí na další a další úrovni bytí. Jen by to chtělo víc sympatických postav, než jen jednoho lehce vyšinutého arogantního super upíra. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

První tři řady jsou bezesporu nejlepší a rád na ně vzpomínám. Od čtvrté šla kvalita seriálu, ale hodně dolů i přesto tento seriál stále obsahuje moje oblíbené postavy a některé dějové linky stále mají co nabídnout. Na straně druhé si již moc přeji, aby Upíří deníky dospěly do svého zaslouženého finále, které nás čeká na konci osmé série, a pevně doufám, že bude stát zato. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa nekonečne tiahla. Trúfam si povedať, že ani nemusela byť. Tým, že romantická línia k smrti nudí, tak každou epizódou na scénu pribúdajú nový upíri, niektorí z nich ešte v tej istej epizóde zomrú a veľa miestnych ľudí chce byť alebo je premenených. Chýba ustálená, alebo inak povedané, lepšia pointa. Taktiež zväčša absencia cliffhangrových endingov. Lepší spád udalosti nastal až príchodom Katherine, čo je pre mňa ďalšia vrcholná neoriginalita, že 2 rozdielne charaktéry príbehu majú rovnakú fyzickú podobu. Jediné pozitívum - Mia Kirshner, vrytá do mojej pamäte v role Jenny Schecter, ako upírka. Ďalej vykreslenie upírov sa mi vôbec nepáčilo. Vyškrtli všetku zábavu z upírskej mytológie a upírom dali moderný (nudný) spin  - že nespia v rakve, neživia sa len krvou a nevyhýbajú sa slnku, ale normálne fungujú ako ľudia, spia v posteli, pijú alkohol, jedia jedlo a dokonca vďaka prsteňu ani slnečný svit nie je prekážkou a chyba - keď drevený kôl niektorých upírov zabije hneď ale niektorých vôbec. Ich výhovorka je tá, že vďaka veku/skúsenosťami a "zázračnému nápoju" klesá účinnosť dreveného kôlu zapichnutého do srdca upíra. (wtf!). Kameň úrazu tvorí aj herecké obsadenie až príliš, svojou vizážou, perfektní herci a ich (ne)herecké hranie. Postavy boli tiež také nijaké, žiadnu som si neobľúbila. Akurát Damon, Katherine a Klaus mali nejakú osobnosť, a vďaka nim sa tam aspoň niečo dialo, inak by to bola uspávanka na dobrú noc pre malé deti, pretože z upírov nešiel strach (to True Blood predviedla upírov, z ktorých ide strach, boli tam aj krásavci aj starší/škaredší upíri, z ktorých išiel strach). Tie divné ksichty Iana Somerhaldera, ktorý sa nimi snaží o arogantného týpka, ma nebrali. Ja som nikdy k stredoškolsko-klišoidným výplodom neinklinovala, nehovoriac o Twilight ságe. V druhej sérií moja frustrácia zo seriálu ubúdala až do únosného bodu sledovania. 1.séria 1/5, 2.séria 3/5, 3.séria 2/5, 4.séria 3.5/5, videla som aj ďalšie série no už si nepamätám ako by som ich hodnotila. Série mi prišli na jedno kopyto, nepamätám si o čom jednotlivé série boli. Pamätám si akurát milostný trojuholník, doppelgänger a Klaus, o ktorom rozprávali ako o bubákovi a pritom nebol taký strašidelný. Oproti True Blood ma Upírske denníky nudili a iritovali ma. Akonáhle Elena začala svoj voice-over "dear diary…" už ma seriál iritoval. Pozerané za účelom toho, aby som bola "v obraze", keďže bol hitom medzi babami. No bolo to pre mňa ukrutné utrpenie sledovať tento nekonečný príbeh a už neviem pri ktorej sérií som to už nevydržala a skončila s TVD. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Ano, je to slátanina, ale byla bych pokrytec kdybych tomu dala 2 hvězdičky když žeru každý díl. Jakýmsi záhadným způsobem mě to pořád baví. I když to je už jak Beverly Hills (každý s každým), s každou sérií přijde ještě větší hajzl, kterého musí přemoct a aby toho nebylo málo, tak se hlavní protagonisté střídají v tom, kdo je zrovna zlý a kdo ne. Ale stejně to budu sledovat dál. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Na výročním večírku hraje kapela píseň „Hush“, kterou napsal americký zpěvák Joe South. Skladbu však nejvíce proslavila anglická rocková kapela Deep Purple, která ji nahrála na své první album „Shades of Deep Purple“ v roce 1968. (rublik05)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama