Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 7
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 7

Recenze (619)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když mi někdo tento seriál doporučil, tak jsem s mu vysmála, protože jsem očekávala twilight ságu v serialovém provedení. Není to ani tak hloupé a ani tak nekvalitní jak jsem očekávala. Dobrý seriál :-) 4* EDIT/ Už delší dobu ztrácí na kvalitě. Odchod hlavní postavy v nové sérii mi vůbec nevadí. Možná ho to pozvedne zpět na svou původní úroveň, ovšem to by nesměli scénaristé a tvůrci obecně vymýšlet stupidní zápletky... 3* ()

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Ja narozdiel od väčšiny ľudí tu, som nevidel žiaden moderný film o upíroch, dokonca ani Twilight, možno keď sa medzi to dá počítať Van Helsing alebo podobné filmy, kde sa upíri mihli, ako filmy s Lesliem Nielsenom, ale ten je skôr taký starší. Musím uznať, že to bolo naozaj veľké klišé, tak by sa dal zhodnotiť celý seriál. Toľko emocionality, naivný a hlúpy dej, dialógy a dokonca mi vadili aj postavy, aj keď som zvyčajne rád za mladých a pekných ľudí, tu som to vnútorne vnímal ako neprirodzené, venované len mladistvým, keď v hlavných rolách sú nabúchaní americkí svalnáči a medzi nimi naivná a krehká dievčina. Prišlo mi to dosť infantilné a dosť neaktuálne, keď som mal pocit, že polovicu vecí som už videl v iných veciach. Nič moc veru. 06.08.2013 - Neviem, prečo som tomu dal v minulosti jednu hviezdu, lebo si to nezaslúži ani tú. Je to nepozerateľné, také moderné Beverly Hills 90210, akurát, že doba pokročila a tento nerozumný konverzačný blud len ucpáva program na komerčných televíziách a zapadá medzi iné zvratky, ktoré tam vysielajú. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

O.C. meets True Blood. Po sedmi dopsavaď viděných dílech slabší průměr. Epizody jsou otřesně nevyvážené a chybí zde jakýkoliv náznak inovace ve věci upírské mytologie či příběhu samotného (černoška s „vidinami" je k smíchu). Hlavní hrdinka nijak nevybočuje z řady, to samé platí pro jejího miláčka. Ze všech postav tak (jak jinak) vede zlý bratr Damon, který i přesto nesahá, co se týče do stylovosti, frajerskému Spikeovi ani po kotníky. Snad první řadu někdy dokoukám... pokud toho budu schopen. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pilot teda za moc nestál... kéž by alespoň vypadali jako středoškolští studenti, kéž by to nevykrádalo Twilight a pila se krev všem, kéž by ten začátek nebyl tak nudnej... no, uvidíme, co se bude dít dál. Tak jsem teda pokračovala. Stálo to za to jen v jednom ohledu - neposedný, zlobivý bratříček Damon. Zbytek je jinak šíleně křečovitý, patetický až hrůza. Ach Eleno, já tě tááák milujůůů; ach, Stefane, já tě taky děěěěsně milujůůů, ale protože se živíš krví, tak mi nech chvilku držet si odstup, pak ti dám,ok? Vykrádají True Blood, Stmívání a Draculu. Kdyby to aspoň dělali líp. Slabé 3*. A 3 proto že jsem zvědavá, jak to bude dál s kamarádkou ze Salemu ;-) Vypadala, že ji oheň fascinuje... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (90%): Kdybyste mi před pár měsíci řekli, že dám Upířím deníkům plné hodnocení, tak bych Vám řekl, že jste se asi úplně zbláznili. Upírská tématika a celkově nadpřirozeno mi není vůbec blízké a do toho ještě Twilight mánie, že jsem se tomuhle seriálu snažil vyhýbat obloukem. Jenže se to začalo chválit ze všech stran a tak jsem si prostě řekl, že tomu dám šanci (ovšem se škodolibým doměním, že tu sem pak napíšu kritiku o tom, že je to jako "seriálový Twilight"). Ale skutek utek. Seriál totiž umí navodit dobrou atmosféru, přináší překvapivé zvraty a v každém díle se něco děje (o kolika seriálech toto můžete říct?). Scénaristé jsou opravdu nápadití, což je vůbec asi největší plus seriálu. Potěší i sympatický casting. Přesto to pro mě není nic víc než "jen" výborná zábava, nikoli nějaká "srdcovka" nebo "nejoblíbenější seriál" (právě kvůli tomu, že Fantasy pro mě nemůže být nikdy na "stejné úrovni" jako třeba Drama nebo Komedie). Každopádně i tak musím dát 5*, protože by mi přišlo hloupé snižovat hodnocení jen kvůli tomuhle... A vlastně to dělám i moc rád, protože se ve svém žánru jedná opravdu o povedený seriál. A finále je pecka! 2. SÉRIE (95%): Druhá řada neztrácí dech a v několika ohledech je i lepší než ta první. Člověk by řekl, že se ze scénáře může lehce stát přeplácaná slátanina, ale celé si to udrželo úroveň. Také jsme se dočkali nových zajímavých postav a celkově to prostě tvůrcům žeru i s navijákem. Upřímně se ale třetí řady trochu bojím, finále ve mně zanechalo trochu rozporuplný dojem. Ovšem tato řada byla vynikající a ukázalo se, že seriál umí být žánrově čímkoli, když chce. A taky jsem si ujasnil, že moje oblíbená postava nebude Elena, Stefan ani Damon, ale Caroline, která prošla (se srovnání s minulou sérií) bezesporu největší změnou. A krom toho - je to hrozně návykový, když to skončí vždycky naprosto jinak, než předpokládáte! No, vážně palec nahoru. Nečekal bych, že se zrovna Upíří deníky někdy dostanou do mé TOPky, no a koukejte sami... :) ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama