Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Až do chvíle, kdy došlo na Paintball, jsem chtěl dát 4 hvězdy za moc příjemnou oddechovku, ale tenhle díl to zlomil. Nejlepší seriálová epizoda roku 2010! A Halloweenský speciál v druhé řadě je těsně za ním. ABBA už nikdy nebude znít stejně :-). EDIT: Po druhé sérii na svém hodnocení nebudu měnit nic ani o píď! EDIT2: Nejde mi do hlavy jediná věc. Jak tento geniální seriál mohl nedostat ani jedinou (JEDINOU!!!) nominaci televizních cen EMMY? A to ani za první, ani za druhou sérii? Jediné rozumné vysvětlení, které mě napadá, je, že Dan Harmon musel předsedovi poroty přefiknout manželku... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, NE-chci spadnout do dalšího úžasného komediálního seriálu! Jako by už tak těch filmů, Dexterů, Fringeů a Doktorů Housů nebylo dost! A dál? V dubnu tu máme Hru o trůny, v červenci další řadu Breaking Bad... Co se dá dělat: spalte knihy, prodejte herní PC a zatáhněte žaluzie (venku je dneska fakt hezky) - Amerika se nás rozhodla zabít papučovou kulturou. Čekal jsem odvar Big Bang Theory, místo toho jsem dostal něco jako Takovou moderní rodinku na škole prodchnutou pop-kulturními hláškami a odkazy. I´m in. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Povedené dvacetiminutovky se zvláštním typem humoru, který vypadá místy až naivně dětsky. Pak ale najednou přijde Chevy Case nebo Chang a práskne do toho takovou neskutečnou černou bombu... Záleží ale díl od dílu - někdy se jedná o nadprůměrné až geniální náměty (kuřecí mafie), jindy je to takové nicneříkající proplouvání. Každopádně skvěle namixované charaktery. Ooh, that's nice. ()

MiiRA 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem odkládal Community, ale nakonec po delším přemlouvání jsem to hecl a hned první díl mně velice zaujal a každým dílem jsem to žral více a více! Všechny postavy geniální - Jeff - Britta - Abed - Annie - Pierce - Troy a Shirley tvoří vynikající skupinu a každý má něco do sebe! K tomu ještě seňor Chang a děkan. Každý díl, co jsem zatím viděl, tak mě docela rozsekával. Mezi zatím úplné top epizody: batman, paintball, mafia chicken. První série: 100% Druhá série: 95% Třetí série: 85% (Bohužel druhá půlka série už mi připadala hodně přehnaná oproti prvním dvou řadách, takže doufám, že 4. série bude spíše ve znamení prvních dvou) Ale stále je to jeden z nej. seriálů, co jsem sledoval. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Donald Glover prohlásil, že inspiraci pro svou roli Troye čerpal z postavy fotbalového hráče Briana "Smashe" Williamse, kterého v seriálu Friday Night Lights (od r. 2006) ztvárnil Gaius Charles. (Pajky3)
  • Dan Harmon chcel pôvodne pre rolu Annie nejakú ázijskú alebo latino herečku, no nakoniec obsadil do tejto role Alison Brie. Neskôr však vytvoril postavu Annie Kim (aziatka Annie), ktorú hrala Irene Choi, aby sa aspoň sčasti priklonil k jeho pôvodnej myšlienke. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama