Reklama

Reklama

Zpátky do školy - Série 1

(série)
USA, (2009–2010), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Kamera:

James Hawkinson

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, John Oliver, Jim Rash, Patricia Belcher, Jerry Minor (více)
(další profese)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Když právníkovi Jeffu Wingerovi odeberou bakalářský diplom, musí se vrátit na veřejnou vysokou školu, kde spolu s dalšími outsidery založí studijní skupinu. (Netflix)

Recenze (15)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna trpěla velmi nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod. Má hodnocení se pohybovala po celé šíři spektra, s výjimkou odpadu, pro který jsem se zatím nerozhodl, ale minimálně v jednom případě to bylo o pověstný chlup. Pro mě bylo při hodnocení rozhodující, jak se tvůrci vypořádali v tom kterém dílu s humorem, a, bohužel, jsem byl až příliš často zklamán. / Poučení: U komedie kašlu na moralizování a chci se smát. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku ničím nevybočující sitcom, který to ke konci otočí k tomu nejlepšímu, co obrazovka snese. Všechna ta popkulturní omáčka kolem totiž chutná velmi dobře a jakmile i tvůrci přestanou kašlat na zábrany, vzniká z toho pamětihodné dílo, plné skvělých postav a pomrkávání na každého fanouška filmů. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně to má pomalý rozjezd. Těžko říct, čím to je, možná měl Dan Harmon trochu svázanější ruce, a proto první epizody vypadají jako jen o trochu bláznivější mainstream seriál jako Přátelé, Himym nebo Big Bang Theory. První série se zameřuje spíše na Jeffa a jeho vztahy. Postupně se ale posouvají hranice toho, co je dovoleno. Postavy jsou sympatické, rozmanité, mají třecí plochy a o konflikty není nouze, hlavně díky Piercovi, nejkonfliktnější postavě. ()

Ronniesmithx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bravurní začátek jednoho z nejlepších sitcomů, který jsem kdy viděla. Postavy jsou skvěle napsané a dobře zahrané. Díky jejich rozmanitým povahám se u seriálu nikdy nudit nebudete. Navíc každá epizoda má originální zápletku a zaručeně vás pobaví. Vrcholem celé série byla zaručeně epizoda Modern Warfare. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá bomba. Seriál má vynikající postavy, které jsou skvěle zahrané a je tam spousta sympaťáků, ale myslím si, že herci také za hodně vděčí promakanému scénáři. I vedlejší postavy jsou parádní, osobně třeba nemůžu z frenetického seňora Changa či britského losera Duncana (alias Johna Olivera). Community má hrozně příjemné prostředí. Sice hlavní hrdinové chodí na loserovskou vysokou školu s nekvalifikovanými profesory a do absurdity vyhnanou liberální agendou (radši neslaví Vánoce, jejich maskot je pro jistotu bezpohlavní bytost...), ale v tomhle seriálu je to zábavné a vlastně i vcelku barevné, pozitivní místo. Tenhle seriál není kdovíjaká satira, je to především skvělý sitcom zaměřený na postavy. První série má spoustu příběhově nabitých dílů. Některé vtípky jsou neskutečně promakaný, mají druhou, třetí vrstvu... jsou meta-meta-meta. Popkulturní odkazy jenom lítají vzduchem a když se v Community něco paroduje, tak je to pořádně důsledná, propracovaná parodie, žádný líný vtípek. Díly, které jsou ve stylu Scorseseho filmu či vysokoškolských komedií, jsou lahůdka. A samozřejmě je tu také kultovní paintballová epizoda, která má v sobě narvanou celou škálu akčních filmů (od Smrtonosné pasti po filmy Johna Wooa), a je tak dobře natočená, že bráchům Russoovým zajistila džob u Marvelu. Super. Super, super, super. (9/10) ()

Galerie (411)

Zajímavosti (52)

  • V 5. minutě zazní „Night Cap“ od Jacquese Slada. (SONY_)

Reklama

Reklama