Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po 3 častiach zatiaľ vlažných 50%. Vyslovene pruseroidne to nieje, ale kvalitného humoru pramálo. UPDATE (ďalšie 3 časti): Zdvíham o hviezdu, ale na skutočný rozbeh čakám. Stále to je len panické znásilňovanie popkultúry, pri ktorom sa sem-tam zadarí. Typov postavičky pozbierali hádam všetky charakterové klišé aké existujú. 60% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nakonec nechám stopu na těch zlých třech hvězdách, ačkoliv to trochu bolí. Community jsou dost možná nejodvážnějším sitcomem a stejně si stojí i v šuplíku nejoriginálnějších. Tam září. Problém je, že ohromně válí i v oboru "absolutně nevyvážené". Tam bych řekl, že rovnou vedou. Jsou tam díly, kterým se jiné seriály nedokáží přiblížit ani v té nejlepší formě, ale když na takové díly čekáte přes 3-4 extrémně připitoměle nudné části, kdy je problém epizodu dokoukat, tak to bolí. Perfektní momenty, perfektní postavy atd..to vše platí. Ale povětšinou v blátě. Ačkoliv byl nášlap druhé řady neuvěřitelný a celkově měla určitě silnější kusy než první, výsledný dojem je stále rozplizlý. Žeru odvahu tvůrců, ale nějak to nestačilo. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

První řada - po cca desátém dílu následuje několik slabších dílů ze kterých se zdá jako by postavy ztrácely šťávu a břitkost... ale to je jen opatrný nádech před smrští geniálního humoru který přesně navazuje na to čím seriál začal. Brilantním vysokoškolským humorem, satirou korektního chování, dokonalých popkulturních narážek a sem tam i tak trochu pošahaným úletem do vesmíru čiré absurdity. Druhá řada - vrcholy už nejsou tak vysoké, ale celá sezona v průměru pořád cloumá bránicí dost silně na to, abych ji s chutí sjel během dvou dnů. Třetí řada - po prvních dílech se zdá že postavy autorům umírají pod rukama, zábavný nadhled a dělání si srandy z hyperkorektnosti se kamsi vytratil, a popkulturní parodie se také vyskytují jen ve stopovém množství. Čtvrtá řada je na tom místy už docela slušně, a v páté jde dokonce doslova o návrat na vrchol. Six seasons and a movie! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně všestranné. Někdy jsou jak nerozlučná rodina, jindy se ničí desítkami ironických průpovídek. Jednou mají sílu v dialozích a podruhé v nepřeberném množství popkulturních odkazů, protože Abed velmi pravděpodobně viděl všechno. Ale ať už na to jdou vážně nebo mnohem častěji s humorem nejtěžšího kalibru, funguje to na výbornou. Onen dodatečný punc jedinečnosti totiž dodává fakt, že díky děkanovi, rok od roku vtipnější Brittě i mému oblíbenci Jeffovi dostává seriál excelentní říz díky necenzurovaným a přitom zcela nenásilným narážkám na úplně všechny sociální skupiny, vyznání či orientace. V téhle studentské všehochuti jsou právě takové nečekané vtípky přesně odměřeným ostrým kořením. A nejde než žasnout nad tím, že ani po zombies, dokumentu, mafiánech, animáku, muzikálu, loutkách či paintballu tvůrcům nedošly nápady. Jenže jedna věc je inspirace, druhá věc pak celkový dojem. V posledních dvou sezónách totiž i vzhledem ke stoupajícímu počtu odchodů stálých tváří šlape parta z Greendale až překvapivě často vedle a stálý úsměv proto mění téměř do nenápadné křeče. Díky definitivnímu finále, které zcela v duchu oněch šesti let boří vyprávěcí hranice, přesto mávám Community s plnou spokojeností. Konečně mám pocit, že právě tuhle epizodu psal Dan Harmon pro ty fanoušky, jejichž šeptanda dotáhla seriál z nenápadných vod až na pozici dlouholetého nerdovského kultu. ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Všimli ste si Abedovu absenciu v tretej epizóde druhej série? Ak nie, pozrite si toto video. (Pato8)
  • V štvrtej sérii (bez účasti Dana Harmona) bola hlavnému obsadeniu daná väčšia voľnosť improvizácie. (David_SVK)
  • Seriál inspector Spacetime, který bezmezně zbožňují Troy (Donald Glover) a Abed (Danny Pudi), má předobraz v britském seriálu Pán času (od r. 2005). (Tom_Lachtan)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama