Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (117)

Zpátky do školy (2009) 

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Série 1 (2009) (S01) 

První sezóna trpěla velmi nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod. Má hodnocení se pohybovala po celé šíři spektra, s výjimkou odpadu, pro který jsem se zatím nerozhodl, ale minimálně v jednom případě to bylo o pověstný chlup. Pro mě bylo při hodnocení rozhodující, jak se tvůrci vypořádali v tom kterém dílu s humorem, a, bohužel, jsem byl až příliš často zklamán. / Poučení: U komedie kašlu na moralizování a chci se smát. ()

První zvonění (2009) (S01E01) 

Hmmm, faktem je, že se mi před lety pilotní díl líbil podstatně více. Dnes jsem už z úvodní epizody první sezóny a vlastně celého seriálu tak dobrý dojem neměl. Nemůžu si pomoct, ale nějak mě celá tahle záležitost nechytla, protože tvůrci humorem zrovna nehýřili, takže to beru jako velmi pozvolný začátek, který mi představil postavy a prostředí. / Poučení: Netlač na pilu. ()

Španělština (2009) (S01E02) 

No já nevím. Už, už to vypadalo, že pro mě bude druhá epizoda příjemnějším zážitkem než předchozí díl, ale pak přišel monolog seňora Čenga, a mně se samovolně protočily oči, jak mě tenhle výstup otrávil. Zatím mi ten použitý humor přijde takový přibržděný (pardon, Abede), a tím pádem se příliš nebavím, ale protože si už na děj seriálu příliš nepamatuji, můžu věřit, že se to snad zlepší. / Poučení: Nesnaž se být empatickým, jen abys udělal dojem na své okolí. Odtrpíš si to. ()

Úvod do teorie filmu (2009) (S01E03) 

No, konečně se vynořil díl, u něhož jsem se nenudil. Třetí epizoda mě pobavila už předtitulkovým dějem, ale v podobném duchu to pokračovalo i později, takže jsem tentokrát ani nekontroloval časomíru, abych se přesvědčil, kolik času ještě zbývá do konce. Velmi mě pobavil kurz správného kýchání, a kdyby nebylo dramatické, morálně poučné vsuvky, asi bych i čtyřkoval. / Poučení: Užij si dne! ()

Sociální psychologie (2009) (S01E04) 

Ale jo, tentokrát to fungovalo a tento díl mě bavil. Všechny postavy přispěly svým dílem k tomu, aby všechny humory správně humorovaly, překvapivě mě oslovila i pasáž s pomluvami, ale nejlepším zápichem byl tentokrát sadistický experiment profesora Duncana. Ten byl pro mě opravdu velmi poučnou záležitostí, a to jsem si ani nedělal poznámky. / Poučení: Žádný skutečný experiment s dobrovolníky se neobejde bez anální sondy. ()

Trestní právo pro pokročilé (2009) (S01E05) 

Většině se to líbilo, takže chyba je evidentně ve mně, ale tento díl byl pro mě slabý. Tvůrci v páté epizodě nevyužili kompletní základní sestavu, humory nebyly na úrovni předchozího, vydařeného dílu a vlastně jedinou pasáží, která mě pobavila, byla ta, v níž si zablbli Abed a Troy. No, a to bylo na dvacet minut příliš málo. / Poučení: Dnes už u nás sice neexistuje základní vojenská služba, ale některé zkušenosti, které jsem tam nabyl, platí dodnes. Nikdy se nehlas jako dobrovolník. To je jedna z nich. ()

Fotbal, feminismus a ty (2009) (S01E06) 

Tentokrát nebyl děj tak nudně prázdný jako v předchozím případě, ale na odpalování ohňostrojů bych to taky zrovna neviděl. V šesté epizodě mě zaujalo hlavně vydírání, to se Mobymu povedlo, a ani tvorba maskota nebyla marná, to se Mobymu povedlo. No, ale to bylo asi tak všechno, protože mě zbytek epizody příliš neoslovil (málo vtipné, málo vtipné). / Poučení: Nenech se ovládat vyděrači. ()

Úvod do statistiky (2009) (S01E07) 

No, a pak že to nejde. Tento díl byl na mnohem lepší úrovni než oba předchozí. V sedmé epizodě mě sice pobavila snaha o sbalení profesorky, ale nebylo to zase až tak úžasné. To pravé ořechové ale přišlo až s večírkem k mexickému dni Dni mrtvých. Tady jsem se opravdu bavil, protože Piercův Pán šelem ale hlavně Abedův Batman byli skvělí. / Poučení: I pod maskou si udrž svou identitu. ()

Vedení domácnosti (2009) (S01E08) 

No, a zase rychlý sešup potom, co jsem pochválil předchozí díl. Jediným výrazným pozitivem osmé epizody bylo to, že její děj nebyl tak špatný, abych ji zodpadoval. To je ale, bohužel, všechno. Nemůžu říct, že jsem se bavil, protože bych lhal; tvůrci si tady připravili hned několik směrů, kterými poslali jednotlivé dějové linie, ale ani v jednom případě nedosáhli mnou požadovaného množství humoru, takže to byla docela nuda. / Poučení: Pomáhej bezdomovcům jen když jsi na to psychicky připravený. ()

Debata (2009) (S01E09) 

Předchozí díl byl jasným propadákem, plným nudného děje, který mě mocně nebavil, a hned nato přišli tvůrci s devátou epizodou, která mě, až na drobné detaily, bavila celá. A přitom v té nevyrovnanosti není žádná záhada, když si člověk uvědomí, že komediální seriál musí obsahovat humor. Vždy, když ho tvůrci použijí, můžu hodnotit vysoko, a tady fungovala debata, hypnóza i Abedovy filmy. / Poučení: Nenech si předpovídat budoucnost, jinak se připravíš o moment překvapení. ()

Ekologie (2009) (S01E10) 

Předchozí díl byl z mého pohledu jednoznačně lepší, ale i tak nebyla desátá epizoda žádnou katastrofou. Každopádně to bylo poprvé, co pro mě seňor Čeng nebyl jen neskutečně otravnou postavou. Uvítal bych mnohem větší porci humoru, mnohem menší dávku různých zpěvů, ale dost mě zaskočilo, jak dobře na mě tentokrát fungoval Pierce a jeho motivační koučování. / Poučení: Vždy si pečlivě vybírej židli, na kterou si sedneš. ()

Otázka lidské sexuality (2009) (S01E11) 

Bez toho, aby na mě muselo být pácháno násilí, přiznávám, že bych měl tento díl správně ohodnotit třemi hvězdičkami, ale Abedovo prohlášení do školního rozhlasu uzavřelo celou akci tak dokonale, že jsem tu čtvrtou pěticípou prostě musel přihodit. Jedenáctá epizoda sice nebyla nikterak úžasnou záležitostí, ale docela slušně mě pobavila. / Poučení: Čím víc se těšíš, nebo jsi zvědavý, tím větší může být následné zklamání. ()

Srovnávací religionistika (2009) (S01E12) 

Tento díl potřeboval jen správně vyladit, abych mohl jít s hodnocením výš. Je škoda, že si tvůrci ve dvanácté epizodě neodpustili pro mě úplně zbytečnou a nesmyslnou pasáž se rvačkou. Pokud by se raději soustředili na Vánoce ze sedmi úhlů pohledu, mohla z toho být setsakra zajímavá a zábavná záležitost. Takhle to ale všechno zbytečně naředili, a to je fakt k prdu. / Poučení: Pokud se ta banda pohanská odmítá vzdát svých tradic, musí být tyto zapracovány do církví schváleného příběhu. A je vyhráno. ()

Investigativní žurnalistika (2010) (S01E13) 

Po delší době jsem musel jít s hodnocením hodně dolů. Tvůrci totiž obsadili do třinácté epizody Jacka Blacka, a jelikož k němu chovám od chvíle, kdy jsem ho poprvé uviděl, bezdůvodný, leč vytrvalý odpor, dokázala mi jeho přítomnost pokazit dojem z celého dílu. No, ale nemohl za to jen Jack Black, protože kromě vtipných odkazů na MASH, mi toho epizoda mnoho nenabídla. / Poučení: Zmatený, aktivní jedinec dokáže i dobrou věc obrátit v pohromu. ()

Výrazový tanec (2010) (S01E14) 

Proti předchozímu dílu jsem musel ocenit nepřítomnost Jacka Blacka, jinak mě ale čtrnáctá epizoda ničím výrazně neoslovila. Tvůrci se pustili spíše do řešení vztahových otázek, přičemž o humor se měl zjevně postarat Moby, ale tato snaha vyšla naprázdno. I tentokrát se tak nejzábavnější částí tohoto dílu stalo závěrečné blbnutí Troye a Abeda. / Poučení: Před Twitterem se neschováš. ()

Milostný expresionismus (2010) (S01E15) 

No, nebyl to zrovna nejlepší díl, ale přesto šlo o další posun k lepšímu, protože oba předchozí zážitky byly o poznání horší. Patnáctá epizoda přišla, bohužel, i s dalším pokračováním Vaughnova příběhu, který mě od začátku neoslovoval, protože já tyhle typy, které vedou dlouhé filosofické debaty se zeleninou, moc nemusím. Na druhou stranu Kickpuncher vypadal na tak vymazlený film kategorie C až D, že bych se na něj rád podíval. Když jsem přežil Sharknado... / Poučení: Nebuď vlezlý. ()

Komunikační studia (2010) (S01E16) 

Tento díl byl pro mě zklamáním. Už jsem při různých příležitostech psal o tom, že od svátečních dílů sitcomů očekávám nadstandard, a tvůrci v tomto ohledu v šestnácté epizodě selhali. Na Valentýna byl děj fakt chabý, tady se přece dalo parádně humorovat, a místo toho přišel jakýsi vztahový šmodrchanec a opravdu divná travesti show. / Poučení: Když se jdeš zmrtvit, neber si telefon. ()

Tělesná výchova (2010) (S01E17) 

Po valentýnském propadáku přišlo přece jen zlepšení; sedmnáctá epizoda sice nepatřila k tomu nejlepšímu, co mi zatím tvůrci seriálu předvedli, ale kdybych předstíral, že jsem se nebavil, hanebně bych lhal, protože jsem se mohl zasmát u kulečníkového souboje, kde byly tága i koule v permanenci, a pobavil mě i Abedův vztah ke vztahům. / Poučení: Jdi do toho srdcem! ()

Základy genealogie (2010) (S01E18) 

Tento díl byl pro mě podobný jako ten minulý. Ani osmnáctá epizoda pro mě nebyla čirou, ničím nezkalenou radostí, protože si myslím, že tvůrci stále šetří s humorem jako Skot při placení. Zároveň nešlo o žádný průs...průšvih, protože jsem se při nejedné příležitosti docela dobře bavil. Bylo by fajn, kdyby se scénárista vykašlal na občasné moralizování a místo toho šel naplno do humoru. / Poučení: Velmi, velmi dobře si rozmysli, jestli stiskneš G13. ()

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama