Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu možná chvílemi vtipné až parodující svou dobu, ale po chvilce sledování se nepopiratelná kvalita dostává na povrch a velmi příjemné sci-fi ožívá i po letech v plné síle. Speciální efekty i s nominací na oscara samozřejmě dnes nemohou být konkurence schopné, ale stále je to podívaná, která potěší a svůj silně béčkový vzhled jí je jenom k dobru. Postavy jsou zajímavé, herecké výkony také, i když scénář není z nejgeniálnější, ale snaží se o všechny potřebné sci-fi faktory a to se mu daří s přehledem. Řemeslně velmi dobře zpracovaný snímek, který se asi roku 2200 nestihne odehrát:). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Výborné a inteligentní sci-fi, které v záplavě šíleností své doby muselo působit jako zjevení. Škoda jen poměrně dlouhé "expozice" (s tím, že rozumím, že o žádnou expozici nešlo a ukazovalo gró filmu před lehce očekávatelnou pointou), byly tam krapet uspávající části, jež zmizely až prohlídkou krellských vynálezů. Kulisy jsou spíš roztomilé než hezké, zvlášť v doktorově rezidenci působí až kýčovitě, ale jednoduchost výpravy zase dala možnost soustředit se spíš na myšlenku než na vizuální či akční projevy. Freudovské finále nebylo nijak okázalé, ale vydrželo patřičně gradovat až do chytrého závěru. K tomu všechny scény s k zulíbání vybízející Anne Francisovou - místy jsou i opravdu vtipné, několikrát mě při sledování napadlo, jaké by bylo být Frankem Drebinem a tohle dlouhonohé koťátko zaučovat. A Robby měl potenciál stát se kultovní postavičkou. Možná poslední dobou plným počtem hvězd příliš plýtvám, ale když jsem volil, zda čtyři, anebo pět, za všechny klady prostě musím dát tu vyšší. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Téměř 60 let starý film o budoucnosti, kterou já už nezažiju :) Ano, jinak než s úsměvem se na to dívat opravdu nejde :) Film byl pro mě ale hodně teoretický, jelikož je tam plno scén, kdy se jen povídá a povídá a vypráví se historie a sem tam i poměrně složitá teorie :) Hodně technické, zajímavé efekty, slečna, která nosí nejkratší sukýnku jakou jde a trojice mužů, kteří šéfují téměř všemu :) Jde se na to dívat, to ano, není to nejhorší, ale pro mě spíš takový průměr :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,9miliónaTržby USA $3,000,000Tržby Celosvetovo $3,250,000║ 50roky minulého storočia sú veľmi bohaté na budovanie sci-fi žánru, je tu cítiť dosť veľká tvoriteľská základňa od ktorej sa rázne odvíjala budúcnosť tohto žánru a jeho samotné napredovanie, to bolo citeľné hlavne koncom 70.rokov vďaka režisérom ako Steven Spielberg a George Lucas. Tento film prináša dobrodružstvo záchrannej posádky na nevyspytateľnej planéte obývanej len vedcom a jeho dcérou. Toto sci-fi ma citeľné prvky horroru ale rovnako tak aj takého odľahčeného príbehu, kde je snaha o takú vtipnosť scén, hlavne vtedy keď sa na scéne objavuje robot Robby, toho si samozrejme musí každý obľúbiť a nielen pre to že dokáže vyrobiť z malej vzorky alkoholu až 60galonov Whisky. Po trikovej stránke sa jedná o dosť solídne zvládnutí projekt, nemá žiadnu výraznú rušivú stránku, k tomu je príbeh dosť zaujímavý, aj keď dej by potreboval trošku lepšie rozviesť, lebo ponúknutá téma s prvkami tajomna upútala. K tomto filmu by sa dalo ešte povedať, že v určitom hľadisku ide o predchodcu seriálu Star Trek. /75%/ ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Klasické sci-fi, ve kterém se Leslie Nielsen objevuje dlouho před tím, než se stal Bláznivou střelou, ohromuje na svou dobu vynikajícími speciálními efekty. I ty nejinovativnější ale dnes působí jako z filmu pro pamětníky, když ne rovnou trochu legračně. Děj po dramatickém začátku plynne pomalým konverzačním tempem. Na akci dojde až na úplném konci. Zakázaná planeta je svým způsobem zábavná. Ale taky zastaralá a naivní. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (26)

  • MGM mělo svoje vlastní animační studio, ale v době natáčení nebylo provozuschopné. Animované efekty, jako byly zbraně, Robbyho přetížení či monstrum, proto vytvářel Joshua Meador v Disney Studios. (Dreadd)
  • Scénáristé od počátku brali svůj projekt za béčkový a studio Allied Artists je odmítlo. Rozhodli se zkusit svoje štěstí u MGM, které nenatočilo sci-fi od roku 1929, jehož tehdejší šéf Dore Schary projekt odsouhlasil, čímž mu de facto udělil áčkový status. (Dreadd)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama