Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Toto ma skutočne dostalo! Na tie roky ( ved to je 50 rokov stará záležitosť !!! ) by som povedal, že to bolo technicky veľmi, veľmi premakané. Samozrejme, škeril som sa od ucha k uchu napríklad, ked tam tými svetlometíkmi bojovali a na xichtoch ani brvou nemihli... hehe... Alebo samotné zbrane.. no dopopuku... Aj to sa mi napríklad páčilo, že po pristátí na planéte, bez akýchkoľvek okolkov zbalili dcéru vedca, ani okom nemihli. No,ale bombastické hlavne bolo, že v porovnaní so súčasnými sci fi filmami, ktoré sú nenormálne a zbytočne natiahnuté, toto bolo nadupané akciou od začiatku až do konca a bez zbytočnej sekundy naviac! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je pochopitelné, že sci-fi snímky stárnou nejrychleji. Technika jde neustále dopředu a tudíž sci-fi z 50. let již dnes působí prehistoricky. Nejvíce diváka zamrzí prostředí planety, které je lacině kulisové, malované. V čem je však obrovská síla Zakázané planety, je příběh. Snímek má opravdu velmi silný a poutavý vědecko-fantastický příběh, bez něhož by možná nikdy nevznikl Vetřelec a Prometheus. Můj úvodní blahosklonný úsměv nad snímkem se postupem času vytratil a já sledoval s patřičným zaujetím a napětím každou scénu a vychutnával si tajemnou atmosféru záhadné planety. Nejsem zastáncem remaků, ale dle mého názoru by si Zakázaná planeta zasloužila nový háv. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se řekne, že je to jen něco "Star Trek", jen je potřeba si uvědomit, že tenhle film tu byl ještě před "Star Trekem". Na svou dobu jsou tady neskutečně nádherné efekty a filmu samozřejmě pomáhá i to, že je barevný. Leslie Nielsen byl jako mladý poměrně fešák a jako velitel týmu je parádní. Skvělé sci-fi z doby, kdy by si člověk myslel, že něco tak vizuálně úchvatného ani není možné natočit. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, co o tom budou lidi psát za další polovinu století. Mně z těch šílených zvuků, které celý film doprovázejí, třeští hlava, a říkám si, jak jsou dnes tehdejší vize budoucnosti roztomile úsměvné. Ovšem abychom se jednou nedivili, až znovu objevíme Ameriku. Naši předkové se pak na nás budou ze záhrobí škodolibě šklebit a říkat: "My jsme to říkali!" ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na sci-fi nadstandardně propracovaný scénář. Nejde jen o to, že se někam letí, tam "něco" je, pár lidí to sežere a pár se hrdinně vrátí zpět. Z dnešního pohledu už vyprchala zvědavost na to, jak by to mohlo vypadat v roce 2200, a přesto má tento film co říci. V kontextu filmů, které však mají krom toho i co ukázat, musím dvě hvězdičky ubrat. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (26)

  • V traileru mluví Marvin Miller, který půjčil hlas robotovi Robbymu. (-bad-mad-wolf-)
  • Zakázaná planeta bývá označována jako první sci-fi film, který disponoval opravdu velkým rozpočtem. Filmy tohoto žánru nebyly do té doby brány příliš vážně ze strany velkých filmových studií, ale úspěch Zakázané planety ukázal, že velkoryse financovaný sci-fi film může být úspěšný. (Dreadd)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama