Reklama

Reklama

Zakázaná planeta

  • USA Forbidden Planet (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2200 přistávají astronauti ve vzdáleném planetárním sytému, kde mají pátrat po přeživších z předchozí kosmické expedice. Setkají se zde s vědcem ze Země (Walter Pidgeon), který se vyzbrojil poznatky již zaniklé civilizace. Žije tu se svojí krásnou dcerou (Anne Francis) a fenomenálním robotem. Planeta však skrývá i jedno strašné tajemství... (Pohrobek)

(více)

Recenze (149)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle film moc líbí. Krom toho naivního kouzla sci-fi filmů své doby má i docela pěkné triky, hlavně tu příšeru. Kulisy jsou sice papírové a je to hodně vidět, na druhou stranu jsou pěkně namalované. Herecké výkony trochu prkenné, ale ani po pětapadesáti letech nenudí. ()

smatana.sk 

všechny recenze uživatele

Je dobré si uvedomiť, že tento film je o 5 rokov starší ako Gagarinov prvý let do kozmu. Na svoju dobu - parádne sci-fi, ktoré akoby predznamenalo mnohé motívy zo Star Treku. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Tento film je zoufalý, když jej předčí dokonce i nudný sovětský film "Byl jsem družicí Slunce". Posádka vojenského vzezření v roce 2200 a mezi nimi běhá kuchtík s utěrkou kol pasu a s kastroly v rukou. Skafandry? nač? nepotřebují je.. Mlčící hvězda, nebo pozdější Ikarie XB1 nemají konkurenci ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Je až ťažko uveriteľné, že toto klasické sci-fi má už vyše 65 rokov. Najzaujímavejšie na tom je, že si stále drží svoju úroveň (či technickú alebo dejovú). Pri niektorých ťahoch síce privriete oči nad naivitou a obstarožnosťou (napríklad zápletka s Altou a jej hodiny biológie, ktorých sa chce zúčastniť každý člen posádky, alebo kuchár ako komediálny prvok) ale myslím si, že aj v dnešnej dobe tento film u diváka obstojí. Jeden z praotcov žánru, ktorý ho tvoril. Rozuzlenie je trochu očakávané, ale to ako dobre je spracovaná fantastická, futuristická myšlienka, je na tak starom filme obdivuhodné. ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Svět filmu je neuvěřitelně pestrý. Dlouho jsem nepatřil mezi fanoušky sci-fi žánru, a vlastně se to zas tak moc nezměnilo. Nicméně tyhle "dřevní" sci-fi filmy jsou rozhodně kvalitní podívaná. Kdo Vám tohle dneska natočí ? Úžasné kulisy, zajímavý příběh...ta naivita... Stojí za shlédnutí, stejně jako ostatní zástupci tohoto žánru. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Dnes již celkem komický kousek, který ale odpovídá pojetí sci-fi v 50. letech. Film si budu stejně pamatovat hlavně kvůli mladému Leslie Nielsenovi. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Hodně fousaté scifi. Na dnešní dobu se na to fakt nedá koukat jinak, než na retro. Dialogy jsou děsně nepřirozené, zápletka taková podivná. Co je ale docela fajn, jsou krátké sukně a dlouhé nohy jediné ženské představitelky. A pak taky kulisy. Takové futuretro. Jak si lidi představovali vzdálenou budoucnost před padesáti lety. Už po dvaceti letech stáří filmu to muselo vypadat tragikomicky. S odstupem se na to ale díváme jako na určitý druh pop artového umění. Suma sumárum, děj zdlouhavý, zápletka průměrná, provedení a kvalita obrazu na svou dobu výtečná a po letech určitým způsobem zajímavá. Kostýmy super. Podívám se na to znovu? Těžko... ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Podivně freudovská "pointa", oblečky a triky jak ze starýho Star Treku (Nielsen má chvílema pohybovou "choreografii" kpt Kirka v jeho nejlepších kreacích), komická figurka "lidovýho" opilce-kuchaře, kinklající se talíř při "přistání" před namalovanejma kulisama, krellskej doomsday button se při stisku z toho papundeklu málem vylomí... a tak dál, ale pak najednou vnitřek opravdu giga krellský energetický instalace, celý se to srovná a člověk je chycen. Prostě je to kultovka, od "komixovejch" titulků, přes Robbyho až po xichtík Anne Francis. Must see... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé. Mohu řící, že v dnešním přílivu, "pořád stejných filmů," jsem viděla, co jsem ještě neviděla :) Leslie zazářil. I když pocit s herectví postav, hlavně v něžných či dramatických scénách, působil občas, jak-si nepřesvědčivě. Měla jsem strach, že mi to přijde poněkud trapné, v době ani kdyby moje rodiče nebyli na světě, ale co. Myšlenka i příběh je zajímavý. A přecejenom je dnes člověk trochu zhýčkaný. A prostředí působí, jako pohádka. Oceňuji, jak se může zajímavý příběh natočit bez potoků krve, dnes tak bohužel, žádanému artiklu. A těch maket prostoru a přístrojů, to muselo být práce. Žádná grafika pomocí pc. Pořád jsem si říkala, že na padesátý rok to musela být bomba. Musím se na to zeptat babičky :) ()

svist10 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních klasických sci-fi, se kterými jsem měl tu čest. Výborný film, který nenudí a v každém okamžiku baví, ať už humorem, nebo napětím. Herci jsou až na pár výjimek dřeva a scéna Altaiřina údivu nad útočícím tygrem mě skoro svou vtipností poslala do kolen. Nicméně všechno ostatní je tam kde má být, napětí, romantika i úžas nad mimozemskými technologiemi, takže je to za velmi dobré čtyři a půl, vzhledem ke stáří snímku a k tomu, že za ta léta neztratil hodnotu zaokrouhluji nahoru. ()

charlieux

všechny recenze uživatele

Klasika, která má i dnes atmosféru, kterou by mohlo leckteré moderní sci-fi závidět. Navíc neotřelá zápletka, která nedovolí odejít od (dnes už bohužel pouze) televize. ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Veľký zlom pre filmovú sci-fi. Tu už nejde o brakovú zábavu. Tu už sa začína formovať žáner tak ako ho poznáme dnes. A áno tento film by kľudne mohol slúžiť ako prequel ku Star Treku. Jedine čo mi vadilo bola hudba. ()

Dandirion 

všechny recenze uživatele

Dobrej sci-fi film dělájí především lidi a až pak technologie. Tahle bezmála 70 let stará pecka si dá k snídani vše, co vyprodukoval například Marvel. Inspirace pro Star Trek a jiný veledíla je tu více než zjevná a nezbejvá než uznale pokynout tomuto sci-fi dědečkovi. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Na tú dobu celkom vydarené sci-fi. Dejovo, obsadením, atmosférou. Dnes už len pre fanúšikov starých filmov a sci-fi. Po tomto mi je už jasné, čím sa nechal inšpirovať Gene Roddenberry pri tvorbe Star Treku. Trochu vybledlo, ale ja som sa bavil. ()

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama