Reklama

Reklama

VOD (1)

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

verbal 

všechny recenze uživatele

To je pre teba, Stano21! N-E-CH-U-T-N-É !!! Odporná, vulgární, trapná oplzlost, kterou snad tvůrci ani nemysleli vážně. Jako katolický fanoušek krásné a láskyplné fantasy, jako například Narnie nebo Bible, jsem do krajnosti pobouřen! Autor tohoto lascivního škváru je nepochybně posedlý satanem a shoří v pekle. Nedávno jsme to zrovna probírali na středečním srazu křesťanské mládeže a i ostatní hoši angažovaně souhlasili, že by se tato zvrácenost měla okamžitě přestat promítat! Vždyť dokážete si představit, že by něco takového mohly, nedejBože, třikrátZdrávas, vidět třeba vaše děti, kterým tak snaživě od malička vštěpujete víru a lásku a poté těm jejich nevinným, čistým duším nějaký ďáblův přisluhovač naservíruje takovouto nebetyčnou ohyzdnost??!! Už aby byla neděle a pan Farář jim na mši prakticky vysvětlil, jak správně držet Minotaurův roh! Musíme být silní, bratři v Kristu, a společnými silami odolávat nástrahám pekelným, které se snaží rozvracet naše semknuté šiky! ... A jedinečný zážitek mi kupodivu nezkurvila ani ta šeredná parodie na herečku - Natálka. Zajímavé komentáře: verbal ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přestože se film snaží nebrat se vážně, našla bych spoustu vážnějších děl, které se berou s mnohem větším a lepším nadhledem (Kouzelná romance), vtipy založené na sprostých slovech a sexu moc nefungují (hollywood asi zkusil přejít z teenagerských komedií na teenagerské fantasy) a paradoxně je snímek nejvtipnější v těch místech, kdy se o to nejméně snaží. Největší problém je asi právě v tom, že scénář, režisér i většina herců jsou v neustálé křeči a ta sranda prostě nepůsobí ani trochu přirozeně. Navíc James Franco mi nikdy nebyl moc sympatický, ale v téhle taškařici se mi stal skoro protivným (ano, vím, že schválně přehrává), Danny R. McBride byl o něco málo lepší a jediný, kdo herecky celý film zachraňuje je Natalie Portman, která ale bohužel zas tak velkou roli nemá. Méně řečí o kopulaci a víc nápadů a nemuselo by to bývalo s takovou krásnou výpravou dopadnout vůbec zle. Takhle to k tomu zlému nemá moc daleko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to fascinující, ale diskuze o českém distribučním názvu pro tento film (dohledatelná na fffilmu) mi přišla o několik řádů vtipnější než film samotný. Co je ještě víc fascinující, je fakt, že Princ A Pruďas fungují jako řádná hrdinská fantasy, a i když mají přestřelený příběh, a valná většina "humoru" spočívá v tom, že někdo prokládá středověce se tvářící dikci fuckováním a narážkami na něčí sexuální orientaci, celé to nějakou temnou magií drží pohromadě. Herecké výkony jsou vynikající - všichni si skvěle drží jim přiřazené šablony (James Franco samozřejmě dokonale ctný rytíř bez bázně a hany, Danny McBride kanálnický závistivý povaleč, který má ale v jádru dobré srdce, Tywin Lan.. pardon, Charles Dance zásadový a osvícený panovník, ...) a hraje jim k tomu frajerská epická hudba. Jediné, čeho tak u tohohle filmu opravdu lituji, je, že se ukázalo, že zde zobrazované pozadí Natalie Portman nepatří Natalii Portman:) Nemyslím, že bych se ještě někdy díval, ale neváhám tuhle zkušenost ostatním doporučovat. Do červeného pásma rozhodně patří. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žánrový experiment, který díky opakování se zůstává na půli cesty. Nejde o to, že by nebyly hlášky vtipné. Jen jsou přes kopírák, což začne po určité době vadit (naštěstí to vždy včas zachrání nějaká pořádná jobovka – Minotauři penis rulez!). Rozhodně nadprůměrná zábava, která je filmařským ekvivalentem „koulí“ – bez nich by něco takového nikdy nemohlo vzniknout. Jen je škoda, že ten šílený nápad nedotáhli tvůrci do lepšího celku. Takhle se podobným ujetým projektům (vzhledem k nízkým tržbám) zavřely vody stejně rychle, jako rozevřely. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Magic. Motherfucker!“ Svérázný přístup k fantasy žánru, kdy jsou situace známé z tohoto typu filmů ozvláštněné rozmanitými variacemi slova fuck, případně vtipy založenými poněkud pubertálně na vědomí pohlavní odlišnosti mužů a žen a možnosti kopulace jednoho pohlaví s druhým (jinými slovy: p..a semhle, č...k támhle a do toho spousta m....í). Je to přístup nepříliš pracný, těžit komično výhradně z pronášení slov jsoucích vzhledem ke kontextu slovy nevhodnými. S úspěšností na každý třetí až čtvrtý zásah ve filmu zůstává mnoho hluchých míst, nemluvě o těžce misogynnímu nahlížení na a zacházení s ženskými postavami. Místy jsem se bavil, během četných „money shots“ ocenil peníze do projektu vložené (ač větší lacinost a ochota k sebeshazování by vůbec nebyla na škodu), ale nešlo o nic, co by se mi líbilo, natož líbilo dost, abych to chtěl vidět znovu. 60% Zajímavé komentáře: Cervenak, Mr.Roman ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nepočítám mezi fanoušky pubertálního a samoúčelně vulgárního humoru, spíš právě naopak. Ale Your Highness mi nějakým zázračným způsobem docela sednul, přestože veškerý zdejší humor vyplývá ze sprostých slov, buranství, případně minotauřího penisu. Zkrátka sranda nižší jakkostní kategorie, ale pořád sranda. 7/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Feel good movie of the year. "Adios, motherfucker!!!" 90% vtipov o pohlavných orgánoch, 10% o ľahkých drogách. Vadí? Ak áno, prejdite ku ďalším dverám. Výborní herci a hlavne bezchybne fungujúca fantasy báchorka v štýle 80. rokov (kto vyrastal na Highlanderovi, Beastmasterovi a spol., musí toto milovať). "Stoj, zloduch! Ak ju chceš pojebať, najprv musíš pojebať mňa!" :-D A skvelý soundtrack. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, raději bych v roli prince Thadea viděl Setha Rogena, ale kašlat na to. Tohle je neskutečný náser toho nejsprostšího, nejlacinějšího a nejpokleslejšího humoru, který může z hollywoodské žumpy vytéct, takže ohrnování nosů od útlocitných kazatelů morálky, kterým tohle rozhodně vtipné nepřipadá, je určitě namístě. Já řval smíchy už od začátku, abych ve třetině seznal, že to má navíc parádně vystavěný regulérní fantasy příběh, který funguje především díky skvělé výpravě a dokonalé Jablonského hudbě. Ať už je ten film opravdu tak dokonalý, nebo se mi jenom strefil do nálady, neřeším a bez výhrad mu pálím plnou. [PS: Natálčina koupel je přesně ten moment, kdy se chlapovi zákonitě odkrvuje mozek, protože srdce zrovna pumpuje úplně jiným směrem. Ať si verbal myslí, co chce.] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úchylná, velkolepá, bláznivá, šílená, sprostá, chvílemi odpudivá, nekorektní, přehnaná, ale především...zábavná tahle fantasy komedie je. Člověk vidí ty nádherné, historické scenérie nebo úžasnou hudbu v pozadí a myslí si ,že se jedná o velice pěknou a milou fantasy komedii, která tady hodně dlouho nebyla. Jenže pak se objeví z jedné strany nadrženej princ, z druhé strany nadrženej čaroděj a Vy si okamžitě uvědomíte, že ačkoliv se tenhle film tváří hezky, bude prostě sprostej jako ta kráva na tý pastvě. Takže nebude pro každýho. A pokud je v tomhle ohledu jinej, určitě si zaslouží pozornost. Protože pokud Vás tenhle film ze začátku neodpudí, určitě si ho okamžitě zamilujete. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $49,9miliónaTržby USA $21,596,445Tržby Celosvetovo $26,121,638Tržby za predaj DVD v USA $4,618,764 //počet predaných kusov 268,700║ Suchopárna otravnosť, kde sa o dobrý gag ani len nepotknete a zatiaľ najhorší "kino film" film roka 2011(už sa nečudujem že to tak prepadlo). /10%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

To, že tam balo viac fórkov ako napr. v Pirátoch 4 som čakal. Bonbónikom bol ovšem fakt, že to má i dobre prestrelený, ovšem plne funkčný príbeh, akciu a fantasticky epickú hudbu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, ale ne tak třeskutě, jak jsem očekával. Nikdy bych nečekal, že si něco takového vůbec pomyslím, ale ono je to prostě zbytečně moc sprosté. Fakt kdyby tam mluvili míň sprostě tak je to vtipný, ale když je každý druhý slovo kurva a čurák, tak se to omrzí. Přesto je tam spousta fakt parádních fórů. Nejlepší byla meganadržená Zooey Deschanel dychtivá vyhulit minotauřího dicka. A Damian Lewis ač měl málo prostoru, tak skoro zastínil hlavní protagonisty. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Největší paradox Prince a pruďase je v tom, že přestože se po celý film mluví o sexu, na sex samotný nikdy nedojde. Neustále tomu něco brání – pás cudnosti (McBride), únos vyvolené (Franco), ošklivost (sluha Hardiker), život s maminkou (dokonce se třemi - čaroděj Theroux) atd. Proto je ten film přes svoji komediálnost tak traumatický, protože sice poskytuje postavám neustálé stimuly, ale neustále jim je odpírá. Trochu tím připomíná Viagru, která umožňuje dosáhnout mužům erekce, kdykoliv se jim zachce, tudíž už neexistuje žádná omluva proto, že nemají sex. Měli by souložit, kdykoliv můžou, a pokud tomu tak není, pokud nemají „pravidelný a kvalitní sex“, je to jejich vina. ____ To ale není všechno, protože fakt, že ten film mluví o něčem, co nikdy neukáže (sex), a že vypráví zcela seriózní fantasy příběh, aniž k tomu má coby low-budget prostředky (takže nejenže neukáže sex, ale ani žádné velkolepé bitvy či scenérie), posouvá Prince a pruďase trochu překvapivě mezi největší kanonická díla kinematografie. Konkrétně mezi filmy, které vypráví o něčem, co nikdy explicitně nezobrazují. Vezměme si třeba Tarantinovy Gaunery, což je násilnická komedie o loupeži bez loupeže, akční film, který se beznadějně utápí v lásce k dialogům. Nebo novovlný kousek U Konce s dechem – dekriminalizovaná kriminálka a love story bez lásky. Můžeme zmínit i krédo Allena, který říká, že v komedii se nemůžete dopustit větší chyby, než se snažit být mermomocí vtipný. A konečně sám velký Kubrick, kterému nadávali nejen diváci, ale dokonce i filmaři jako Rivette do stroje bez duše a bez citu, jenže právě z toho důvodu jsou jeho filmy tak silný, kupříkladu redukce slavné scény z 2001 na dva chladnokrevně jednající kosmonauty a počítač nevede ke ztrátě emocí, nýbrž naopak; ta scéna je tak emotivní právě proto, že Kubrick nechtěl být primárně emotivní. To třeba vůbec nepochopil Aronofsky, který bývá ke Kubrickovi často přirovnáván, ačkoliv ve svých filmech ždíme emoce od začátku do konce. Opakem k výše uvedenému jsou samozřejmě filmy, které se tak moc snaží něco sdělit, tak urputně, až skoční na smetišti dějin. To je také důvod, proč mám z trilogie Pán prstenů mnohem raději uměřenější jedničku pracující v náznacích než rozmáchle patetickou dvojku a trojku, která semele postavy ve víru událostí. Každopádně vidíme, že i když bychom měli sklony dívat se na Prince a pruďase pro jeho odlehčenost a frivolnost skrze prst, ten film je ve skutečnosti ve velice dobré společnosti kanonických filmových veleděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JDETE POZDĚ! ŠUKÁNÍ UŽ ZAPOČALO!“..... /// Jak by asi tak vypadala Arabela ,,řízlá“ Princeznou nevěstou se specifickými Shakespearovskými dialogy ,,apatowek“? Zeptejte se J.Franca, kterýmu už dorostla ruka (což vodsral mocný kyklop). Nebo jeho bráchy Thadeose, kterýho sprosťárny jen zakrývaj bolest. Nebo N.Portman, který zadeček je fakt výstavní.... Parodie na Disneyovky (ten zpěv je fakt brutální) a jiný dobrodružství, musí bejt plná zvrácených nápadů a ,,neslušného“ humoru. Co taky očekávat od výpravy, která je na hovno a všude kolem to je samej uchylák? Třeba oplzlej – občas trapnej humor a film, kterej se musí brát s ohromnou dávkou nadhledu! Tenhle fakt nezmění ani péro z Minotaura!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) TOHLE já můžu! 2.) Rád si v klidu leštím meč. 3.) Zjistím, proč je lepší si všechny přátele (i nepřátele) prohlédnout bez trenek. 4.) Nedokážu si představit, jaký tajemství může spojovat prince a kouzelníka. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vulgárna, veľmi vtipná a veľmi zábavná, taká je totiž Your Higness. Film má vysokú dávku fantasticky komických scén pri ktorých som smial až od ucha k uchu aj napriek veľkému dejovému klišé..................Soundtrack Steve Jablonsky: 1. Let Us Quest! [4:29] ,2. Isabel the Strong [4:30] ,3. Goodbye My Tinys [2:53] ,4. Best Man [1:26] ,5. The Greatest Most Beautifullest Love Song in All the Land [1:33] ,6. The Virgin Is Plucked [3:04] ,7. Not in My Castle [1:43] ,8. Leezar's Date, Belladonna's Hate [1:21] ,9. Playful Secrets! [1:52] ,10. Mean Knights and Horsies O' My! [3:16] ,11. Here Come the Marteetee [2:27] ,12. A Fistful of Snakes [1:47] ,13. Isabel Thrashes [2:36] ,14. Muldiss Darton, City of Lore [1:39] ,15. The Same Betrayal As Before [:59] ,16. Labyrinths and Humps [5:21] ,17. Kill-Trophy and the Warrior's Birth [1:45] ,18. The Effening [1:02] ,19. Tis I, Thadeous the Hero [1:57] ,20. Heroes Unite [1:05] ,21. Orgy of Violence [6:35] ,22. 'Til We Meet Again [1:50] ,23. Way of the Warriors [1:11] ,24. Thadeous [3:52], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

McBride si napsal scénář přímo na tělo, pozval pár kamarádů z Pineapple Express - a znovu to z větší části nevyšlo. Sice jsem tentokrát netrpěl, ale humor je mířený jen směrem sexuálních narážek, což se na stominutové ploše relativně rychle přejí. A té jednoduchosti je škoda o to víc, že výprava se povedla, Jablonsky tradičně válí a Natalie Portman si bez problémů krade každou scénu jen a pouze pro sebe. Smířlivých 50% a zbytečné zklamání. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No v podstate jsem necekal nic mensiho, nez komedii roku a kurevsky jsem se na film tesil. No a komedii roku jsem taky dostal. I kdyz je samozrejme jeste cerven, muze se to zmenit. Green totiz boduje na vsech frontach. Film funguje jako komedie o bande magoru, kde nikdo neni tak uplne normalni, mame tu stoprocentniho kladase Franca, drsnackou Portman, ktera by nejradsi vsechny rozsekala na sracky, hovado a dobytkare McBridea s jeho poskokem bejvalym sexualnim otrokem cikanu. Ani vedlejsi postavy nejsou zrovna normalni, zlej carodej starajici se jen o to, aby opichal princeznu, dobrej carodej, kterej pro zmenu pravdepodobne przni maly kluky a pak treba Minotaura, kterej dobrodruhy ve svym bludisti radsi znasilnuje. Dialogy jsou znacne dementni, mix mezi fuckovanim a takovejma vznesenejma kralovskejma dialogama, pricemz tu ale to nadavani neni jen tak bezucelny, ale skvele vzdy sedne a je presne davkovany. No a film taky funguje jako fantazy o zlym carodeji a ceste rytiru za zachranou princezny, spousta akce a souboju, kouzel, povedenejch trikovejch zaberu a perfektni epicky hudby. Takze ja si nemuzu absolutne na nic stezovat, od zacatku do konce jsem se skvele bavil a film ma zadelano na pokracovani, coz je jedine dobre. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If you want tu fuck her, you have to fuck me first ! Po delší době hlášky, které mi vykouzlily mnoho úsměvů na tváři ;) za mě 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina a pravděpodobně jediný film, kde se třeba nadržená kráska sápe vykouřit uřízlý minotauří pyj, nebo kde musí dva bratři v rámci hrdinného questu vyhonit zkouřenýho Yodovsky vypadajícího čaroděje. Jen to chce přetrpět McBridea v hlavní roli... ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama