Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

movie 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi cynický a zvrácený humor Dannyho McBridea (viz EASTBOUND AND DOWN), tak je YOUR HIGNESS film jako vyšitý pro vás. V ostatních případech pracky pryč aka hovno víte co je vtipný, suchaři. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To se dost těžko hodnotí... Hodně silný momenty (vtip, akce, brutalita, gore, ...) vs hodně špatné momenty (trapný vtip, film se bere občas podivně vážně apod. ). Ale jako celek slušná zábava a oddechovka ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Něco tak otřesně nudného a nevtipného jsem snad neviděl od doby, kdy jsem poprve zjistil, že to mezi nohama není jen na chcaní. Pokud film, který celou dobu sází na laciné sexuální narážky a 3x opakované vtipy ve stylu: "to není můj pták, ale nůž, s ním tě ale taky dokážu pořádně opíchat" a zároveň dokáže znudit takové perverzní prase jako jsem já, pak je něco špatně. Tenhle "hit" jsem si stáhnul do Chorvatska abych se po těch hnusných čtyřicítkách zchladil u příjemné komedie, ale abych u ní po 3 večery usnul a přesto nebyl schopný dokoukat konec, to bylo něco! Zasmál jsem se jenom jednou, když Franco (udatný středověký rytíř) pronesl: "FUCK YEAH!", no a to vypovídá asi vše o této "komedii", která nemá hlavu ani patu a příběh jak z "Ptáka ohniváka" (vlastně úplně stejnej), ale totálně zabitý tunou nelogických hovadin. To jsem se zase jednou královsky bavil! 20% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pohádky, tedy mimo vánoční čas, obvykle netvoří součást mého programu, ale pokud se tradičně prostý děj příliš neprosazuje a neruší tak nekonečné množství sexuálních narážek, hulení v mezích normy a absolutní zhovadilost nesympatického hrdiny, tak si to dám líbit. Ano, bavil jsem se pokleslým humorem. Nebylo to poprvé a určitě ne naposledy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Obhroublá pohádková parodie bez většího nápadu baví stejně, jak by s tímto záměrem, penězi, ratingem a obsazením bavil úplně každý. Ocenit tak můžu leda vůli něco takového natočit, ale to není dost na nadprůměr. To slovo "baví" jsem ale použil, proto dám 3 hvězdy. A 50%. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Solidní výprava do magického středověku a příběh, který nehraje úplně druhou kolej znamenají, že Your Highness nebude stát a padat pouze na pubertálních a sexuálních vtípcích, a tak možná v místech, kde se není čemu smát, nebude obecenstvo ještě odvracet zrak a sluch. Přesto bych to s tím chválením nepřeháněl, pořád jde o primitivní zvrhle-pohádkovou výpravu za odpaněním, která postrádá hlubší smysl. Mnohem horší však je, že film postrádá i pořádnou dávku humoru, aneb pokud jste viděli trailer, viděli jste skoro všechno. Film je sice ujetý, ale mrzí mě, že se scénářem si nehrál ještě někdo ujetější. protože tady toho šlo nacpat víc... 5/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi samoúčelná a hrubozrnná parafráze na hrdinské příběhy, která je v první polovině spíše trapná a nevkusná, v druhé polovině díky bohu docela zábavná. Jinak ale nic nejede na plno a neustálé fuckování se také velmi záhy omrzí. Funguje v podstatě jen minotauří penis a pak zvrhlé momenty typu "Nevinná Zooey Deschanel se natahuje po minotauřím penisu"... Naopak zhulený věštec je přešlap epických rozměrů a obecně platí, že David Gordon Green naprosto nezvládá kombinovat odlehčenost vyprávění s naprosto vážnými, seriózními a brutálními momenty, což byl zcela zásadní problém už v Pineapple Express... ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Čáry. Máry. Fuck...... Veľmi pohodová fantasy komédia. Uvažoval som dokonca o 4*, ale bráni mi v tom nevyrovnaná kadencia humoru. Takmer všetky scény, v ktorých vystupuje Danny R. McBride sú svetové! Nachádzajú sa tu však aj hluché a nevtipné minúty. Škoda komerčného neúspechu, lebo pokračovanie by som si pozrel veľmi rád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Cocksucker McBride a jeho výlet s hromadou šílených sprostých hlášek, jednim nutným kouřením kvůli informacím a záchranou Zooey Deshanel před slizounským čarodějem s ručně vyzkoušeným pérem. Tohle je prostě jízda. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Najväčším prekvapením v prípade Your Highness je, že dejová linka nie je len zlepencom scén ale plnohodnotným a kompaktným príbehom, ktorý by obstál aj v klasickom fantasy. To už ale neplatí o humore, ktorý občas funguje ale vzhľadom k tomu, že až príliš často mieri na najnižšie divácke pudy, je rovnako často mimo mísu. Vzhľadom k tomu aká zostava sa pred kamerou zišla je to trochu škoda ale ako večerná oddychovka to funguje aj tak. Mohlo to dopadnúť aj ďaleko horšie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdysi na táboře jsme sehráli "mírně" převyprávěnou pohádku o perníkové chaloupce, kterou jsme v rámci modernizace žánru (krom dalších úprav) přejmenovali na Hulichajdu. Tehdy jsme netušili, že termín "perníková chaloupka" by vlastně modernizovat nepotřeboval, ale to by zas byla jiná pohádka. Chci říct, že de facto podobným směrem se ubírá i toto vypráskané (v doslovném i přeneseném významu) dobrodružství, ovšem vzhledem k nepřítomnosti táborových vedoucích se může humor tohoto filmu podstatně větší měrou (asi tak 90%) odehrávat v oblastech od pasu (v případě dam od koz) dolů. Povětšinou jest to vtipné, leč místy již říkal jsem si méně těch přirození, hoši, méně těch přirození. Přitom jako parodie to vůbec není špatně vymyšlené, protože s řadou žánrových klišé tvůrci vtipně vymrdali a několik pěkných nápadů naopak přidali (úvodní animované titulky super) a herci se přišli celkem sympaticky vyblbnout (jistá držitelka oskara zjevně není leklá ryba). Asi nejvíc mě rozesmála ta píseň na svatbě. Osobně bych nejvíc uvítal fantasy obdobu Galaxy Questu, ale nešť, docela jsem se těmi vagínami, madrfakry a minotauřími trofejemi bavil. Dal bych tak 70 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, je to kravina od A do Z.Přesto jsem se docela dobře bavil. Časem už se sice to fuckování trochu omrzí, ale akce stíhá akci, a i když pár hluchých míst se najde, celkově to bylo víc než obstojné. Nejvíc jsem se pobavil u penisopřívěsku, ten je delikátní:D ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Your Highness naprosto nenásilně zparodovali všechna fantasy klišé a to navíc tak, že to potěší i toho nejzatvrzelejšího fanouška "vážných" fantasy. Rukopis Dannyho McBridea se holt nezapře ani ve fantasy. Nakonec to je ale prvek, který možná určil nový směr moderních fantasy. Dokonalá výprava a triky v nás evokují skutečně pohádkovou náladu a fuckování rytířů, sexismus a drogy coby jakýsi vylepšující prvek. No, líbilo se mi to moc, i když některé vtípky nebyly úplným tahem na bránici. Ale jak říkám, solidní úroveň fantasy prostředí a příběh to v podstatě zachraňují. Je to také další film, kdy si na konci zamnete ruce a řeknete si, že byste s chutí hned sledovali další pokračovaní. Dali si další nášup pohádkové scenérie, překrásných divoženek, dokonalých monster, dvou idiotských princů a jednoho pedofilního čaroděje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S šulínem na krku vysvobozovat princeznu jest vskutku velmi těžká řehole.. Za devatero kuřbami a stejným počtem honiteb vznikla zkazka, po níž se jde Barunka Panklová ječením zklidnit ke splavu a Hans Christian zatěžkán balvanem skáče z mostu přes Öresund. Your Highness je bídně zahraná, tématy legrace docela zastydlá a monumentální hudbou otravně opentlovaná originalita o horké kaši koitu v pohádkovém světě, nicméně přiznávám, že s blížícím se koncem jsem se na to společenství prstování přeci jen naladil. Teda, ne, že bych si ho oblíbil, spíše mě přestalo srát.. Možné pokračování ale určitě vynechám, protože vzhledem k povaze snímku, kdo ví, co Natálka schovává pod zámkem.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Okej, je to pohodová komédia, ktorá v celkovo zanecháva pozitívne dojmy. Miestami čitateľný štandardný teenage humor, inokedy nečakaný útok na bránicu, ... škoda, že tých silných pasáži nie je viacero. Je to vynikajúci pokus o divokú komédiu, ktorá má síce myšlienku, ... ale nie je to ešte ono, pretože nevyužíva svoj potenciál na plno. Obsahuje stále dosť veľa štandardných pasáži, ktoré tu už boli mnohokrát a ktoré už nemajú tu šťavu, na druhej strane vždy keď to už je nevyhnutné vypáli bombu, ktorá stojí za to a jednoznačne potiahne situáciu a film vždy o krok ďalej. Ako som už spomenul, celkovo tento film zanecháva pozitívne dojmy, čo je základ, ale mohli z toho vyťažiť aj podstatne viac a bola by to komédia hrubého zrna ako sa patrí. I shouldn't even be here! I will probably die on this quest, Courtney definitely will! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kvůli takovým filmům miluju Hollywood. Vždyť kde jinde odklepnou adaptaci mokrého snu zhuleného hráče Dračího doupěte, napumpujou do ní desítky miliony dolarů a se scénářem protkaným neodolatelnými vulgaritami nechají improvizovat první hollywoodskou ligu, reprezentovanou Jamesem Francem a Natalií Portman? Nikde. A nikde jinde si také nepohlídají, aby se z výsledného materiálu nestal sled obhroublých scének bez návaznosti a tempa. Princ a pruďas neztrácejí drajv ani na chvilku. Víc takových skopičin za 50 milionů dolarů! 85% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ku**vsky přesprostlá komedie o sexu bez sexu. Téměř nezastavitelná studnice nejrůznějších významů slov fuck, cock a shit v podání Danny McBridea, překrásná Natálka v tangách a vynikající hudební doprovod stále lepšího Steve Jablonskyho. To jsou tři největší klady a také tři věci, které si samy za sebe zaslouží hvězdičku. Na scénář si stěžovat nemůžu, protože vlastně žádný neexistoval, všechno je přiznaná improvizace. V tom případě je škoda, že v kadenci sexuálních narážek, nadávek a sprostých gest se nikdo Dannymu nemůže ani rovnat. Jako slovní onanie Dannyho McBridea, který si ke své hře se slovíčky přizval nejrůznější kamarády je výsledek průměrný. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Středověk byl tvrdá doba a to nejen v rámci chování, ale i mluvy, jak názorně ukazuje tento film. Ne, že bych se řechtal smíchy, ale báječně jsem se bavil nad vtipy, které byly promyšleny do detailů. I když byl místy humor poněkud černější, jako celek se mi to líbilo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

The fuckening has begun! A zbytek obrazu si udělejte sami. Věřím, že když přidáte postery, možná jeden necenzurovaný trailer, bude vám naprosto jasné, že tohle není další pohádka o Honzovi a jak ke štěstí a lásce přišel přes to, že měl jednoho retardovaného bratra, který jenom hulil a... No však víte, objektivně spíše na tři, ale za tu nekompromisní brutalitu, šíleně sprostý humor a dialogy a nadsázku musím dát výše. Přece jen, takovéto pohádky se nerodí často. A když ano, musí u toho být nějaký opravdu sexuální perverzák. Což Green očividně je, ale s kým ji měl, je mi záhadou a tak to asi i zůstane. Plus výborný epický soundtrack často se vůbec nehodící k ději a o to víc zajimavě kontrastující a lépe poslouchatelný. Divné, ale je to tak. Nicméně Let Us Quest při úvodním intru je už moc. Akce velmi zdařilá a velmi, velmi brutální často s nechutnými zakončeními (minotaur..) a příběh tak pohádkový, jak jen to jde (a nejen pohádkový, ale i překvapivě fungující :)). Ovšem tímhle filmem nabírá žánr úplně nový směr, který by se dětem asi moc nezamlouval. Doslova vás prosím, rodiče: At vás ani nenapadne na tohle vzít svoji omladinu, nemusela by to už nikdy rozdýchat!!!! Ale pro všechny starší, kteří mají dost podle šablony vyráběných romancí (světelkující bledí úchyli atd) či komiksových akčních rychlokvašek, chodte na to. Slabším jedincům ale tento film nedoporučuje 9 z 10 lékařů. I was just about to finish thinking of you. Závěrečná pointa pecka a Natálka zase velice sexy, tentokrát až nebezpečně.. Let's kill that bitch! PS: byl jsem velmi překvapen, jak dobře fungoval ten Thadeův proslov, hlavně v porovnání s tím vším, co tomu předcházelo. I tak se zrodí hrdina ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama