Reklama

Reklama

VOD (1)

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Danny McBride, Ben Best | Hudba: Steve Jablonsky | Produkcia: Scott Stuber, Jon Mone, Danny McBride, Mark Huffam, Andrew Z. Davis | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Stuber Productions | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 26,121,638 $ || Veľmi by ma zaujímalo, čo s tým chcel autor povedať :) Zdá sa mi totiž, že napriek nekonečnej sprostosti a bezhraničnej blbosti bol pôvodný zámer aj niečo zdeliť. Očividne sa to (apoň u mňa) nepodarilo, a mal som ten zúfalý pocit, že mojí obľúbený herci zo seba robia beznádejných idiotov, čakajúc, že keĎ už do toho išli, privalý sa ako taký úspech polotrháku. Teraz doma Franco a Portmanka zúfalo plačú, prečo počúvali svojho manažera, veriac v úspechu kasového trháku. Opak sa stal pravdou, Your Highness je vlasne jedným z najväčších prepadákov tohoto ročníku, a ja sa tomu vôbec nedivím: Mohlo to byť ako koľvek zábavné, týmto tváram sprostoť proste nesedí. (...) Okrem toho je samozrejme film dosť podarený, človek by ani nečakal toľko akcie, prekvapí tiež slušný scenár plný nových sprosto-gagov a fantasy úchilok. Baviť som sa začal až v druhej polovici, je asi ľahké uhádnuť, prečo :) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po delší době komedie, u které jsem se od srdce zasmál. Je to oplzlá, buranská a neinteligentní podívaná - takovou kombinaci bych většinou odstřelil, ale zde je to tak namixováno, že to opravdu komediálně funguje... mé hodnocení 3,5 hvězdičky... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že som sa pár krát dosť dobre zasmial, hlavne na absurdných dialógoch. Trochu nechápem ako sa do takého filmu dostala Natalie Portman, ktorá tam hrá jednu z mála normálnych, neúchylných postáv. Vadil mi homosexuálny humor na štýl Meet the Spartans, nesympatický Justin Theroux a priveľa trápnych scén. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Akci, sex, vtip, zajímavého hlavního hrdinu. To vše tato fantasy,, pohádka" má. Pravděpodobně jsem si to užil víc než bych čekal. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a virgin Zooey aneb nejlepší fantasy koktejl poslední doby, jehož jemně kořeněná chuť se příjemně razvaluje na patře. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohádka střihlá huličskou komedií, s pompézním Jablonského hudebním doprovodem a úchvatnou, dechberoucí, nádhernou a obdivuhodnou Portmanovic Natálkou, která skvěle odsýpá (ta pohádka ne Natálka) a nabídne věci o kterých se vám ani nezdálo. Nebo zdálo, ale nevěřili jste, že by někdo měl koule a dokázal tohle narvat do filmu na který jen hloupý a nezodpovědný rodič vezme sedmileté dítě. P.S: Franco zpívá strašně falešně. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Budem za suchara, ale môj penis si získalo tak posledných cca 20 minút. Dovtedy som preklínal trailer a premýšlal čo za nevtipného trolla je ten McBride a prečo mu ešte nikto nezasóloval sekerou po hrdle (ideálne už v Pineapple Express). Adios fokers. 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavě obsazená hovadina. Je to celkem povedená parodie s až nechutně přepáleným černým humorem, čekal jsem ale, že se zasměju víc. Danny McBride a James Franco tvoří perfektní bratrské duo, ale kromě nich a jejich holek celkem slabota. Pár legendárních scén se ale přesto najde. EDIT : Napodruhé dojmy o něco lepší...60% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

'' Quick ! We must hurry... No no no, don't suck that, it's dead ! '' :-D Totální výsměch všem hrdinským eposům, aneb absurdní pohádka pro dospělé ozdobená nádhernou Natálkou - 75%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Your Highness aneb připravte se na dost možná tu nejstřelenější výpravu všech dob. Ano, prakticky všechny fóry jsou na téma "kluci mají penis a holky vagínu", ale to mi nevadilo, když mnohdy to bylo opravdu vtipné. K tomu to obsazení! Kde jinde uvidíte spolu Jamese, Natálku a Zooey pohromadě? Jediná má výtka směrem k filmu je ta, kterou jsem už několikrát použil, naposledy to myslím bylo u komedie Red - bohužel ty nejlepší vtipy jsou natřískány v traileru, takže opravdu jsem zasmál jen ve scéně, kdy Franco zpívá… :-) Zbytek filmu jsem se jen tak lehce usmíval. Že by mě tahle praštěná středověká komedie vyloženě zklamala, se říct nedá, ale měl jsem pocit, že v některých místech mohlo být více vtipů či nadhledu. 80 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější na tom celém je fakt, že jsem se, když už smál, tak v místech, kde se tvůrci moc o vtipné momenty nesnažili. Vůbec mi přitom nevadí, že se v tomhle žánrovém experimentu mluví totálně nekorektně a že tu Danny R. McBride nosí penis z minotaura na krku.. Leccos zachraňuje Natalie Portman nebo skladatel Jablonsky.. Holt, takový černý kůň turnaje, který přesto vypadl v základní skupině.. Škoda!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdi... No, dobře... Hlavní postava Prince a pruďase = o něco méně podlý Edmund Blackadder. Sluha / společník hlavní postavy = o něco méně blbý Baldrick, sluha / společník Edmunda Blackaddera. Myslíte si, že mě toto "okopírování" postav z mnou milované Černé zmije natolik pobouřilo, že jsem filmu dal dvě hvězdy? Omyl. Bylo to právě to nejlepší, co mi Princ a pruďas nabídl.____Tři největší bolesti: 1) Že postavy po celý film soupeří v užívání (kromě několika výjimek) prvoplánových vulgarismů všeho druhu, mi k žádném komediálnímu uspokojení nepomohlo. Scénáristé se na tento nápad až nezdravě příliš upnuli, a tak, po nějakých dvaceti minutách, místo aby všechno to "jakoby nevhodné" fuckování diváka šokovalo a nutilo ho se smát, otravuje. 2) Klišé, klišé, klišé. Pitomý příběh, který se scénáristé pokusili maskovat tím jediným nápadem (viz bod 1)), je neskutečně neoriginální, ačkoliv snaha o parodii v něm vidět je. Bohužel malá a málokdy. 3) Odbytá režie zejména akčních scén. Ani to, na čem se daly nasbírat body za originalitu, originální není. Natož zábavné. Úvod s popravou připomene Piráty z Karibiku, scéna s kočárem Wild Wild West, souboj s netvorem zase libovolný souboj s netvorem z televizní Xeny. Bohužel všechno jen připomene - nic objevného se nekoná. Zkrátka nuda. Pokud mají akční scény nějakou dynamiku (závěr především), vděčí za to jen a jedině Jablonského povedené (ze Zimmerových Pirátů vycházející, ale povedené) hudbě.____Klady: Pochválen buď skvělý Danny R. McBride, díky Zooey Deschanel, která naivní, ničeho neznalou princeznu zahrála velice roztomile, rád jsem opět viděl Damiana Lewise, ačkoliv jeho role... No... Škoda písmen, a potěšil i zmíněný Steve Jablonsky, jehož soundtrack by byl ovšem mnohem, mnohem lepší, kdyby jej hrál opravdový velký orchestr a ne jakási jeho elektronicky vytvořená nápodoba, jejíž zvuk místy opravdu tahal za uši. Dvě hvězdy a buďte rádi. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Princ a prdel na potulce za prcinou slečny Bešamel. Oujez, prdel, jinak herecké umění i výzor Mr. Mekbrajda pojmenovat nelze. Snesitelná taškařice, netlačící množstvím požíraných defekátů zbytečně na pilu. Castingový fórek s obsazením Lannistera vyšel dříve, než mohl komukoliv dojít. Patamůšto nět. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu rozhodnutí tvůrců zobrazit tento příběh s tolika vulgarismy a místy až s nevkusným humorem. Celý film jsem se ptala, skutečně by nefungoval příběh i bez toho? Pod tím vším se totiž opravdu skrývá pěkný dobrodružný příběh. Vím, měla to být parodie a bez toho vulgárního humoru, by asi vznikl film plný klišé, který převzal všechny věci z různých pohádek a dobrodružných filmů široko daleko. Jako parodie film může fungovat, ale musí se brát s velkým nadhledem a to já nedokázala. Z hereckého obsazení rozhodě nejlepší Natalie Portman, James Franco silně nepřirozený. Nemyslím si, že bych se na film podívala někdy znovu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která funguje překvapivě hodně dobře i ve své fantasy části. Pravda, humor někdy až příliš balancuje na hranici trapnosti a někdy už prostě tu pomyslnou hranici vkusu překročí. Naštěstí se zde ale přepne do oné fantasy roviny, která celkem funguje a to hlavně díky epické hudbě a výborným akčním scénám. No a pak je tu samozřejmě ještě výborný Danny McBride, který utáhne film i v těch problemačtějších chvílích. Jeho postava prince Thadeouse je totiž ten správně sympatickej debil, který si ze všech těch fantasy klišé dělá srandu a nejradši by doma spal s trpaslicema. Tomu prostě nejde nefandit ;) 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nápad se cení. Když mě po projekci několikrát za den trkne do čela, že žádný podobný projekt zatím vlastně ještě nevznikl, je to ohromné plus. Navíc perverzní a sexuální vtípky (jakkoliv extrémně hrubé a trapné) fungují na jedničku: já s humorem problém neměl. To vše, navíc v kombinaci s působivým fantasy prostředím, výtečnou hudbou a akčními scénami... no prostě líbilo! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa do tohto filmu pustili s veľkou chuťou a na výsledku je to vidieť. Humor je miestami výborný, niekedy iba fajn, ale pri tej spŕške vtipov sa pár krát prestrelilo. Najviac pobaví dvojica lenivý Thadeous a jeho verný spoločník. V akčných scénach sa nešetrí ani nasadením ani krvou, preto vyslovene sklamaný by nemal byť nikto. Jediný problém som mal s tým, že už keď sa naladíte na tento druh humoru, začne byť predvídateľný a menej vtipný. Film nie je bez chýb, ale zabavíte sa, preto mu toho veľa dokážete odpustiť. Privítal by som , ešte viac humoru, pretože niektoré scény si o to doslova pýtali. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To byla teda blbost! Ale tentokráte myšleno jako pochvala. Skvěle jsem se bavil, prožil dobrodružnou šílenou cestu ve filmu, který by směle mohl být parodií třeba na Souboj Titánů. Souvislost s plechovým ptákem čistě náhodná. Zpočátku mě vulgarismus tvůrců kdy se mluví dost sprostě vadil, pak již mě tento fakt vůbec nevadil. Stejně jako když Danny McBride nosí na krku penis minotaura. V Your Highness je dovoleno naprosto vše. James Franco se ukazuje v čím dál lepším světle. Natalie Portman je nekrásnější bytostí na světě. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tolko k manipulaci soundtracky ve filmech přemnohých. Štyry hvězdy za odvahu, má lady, protože penis. __ Taky jste si nemohli skoro žádnou postavu pořádně prohlédnout? Všechno bylo nějak z dálky. Zadky, boobs a tak.. ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama