Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 020)

xxlch 

všechny recenze uživatele

Něco mi na tomdle filmíku hrozně připomnělo náš "Kameňák".Taky taková střelená parodie-ale na co vlastně?U "Kameňáku to bylo na všemožné fórky a vtípky a tady zřejmě na všechny historické fantasy.Ale to co je v jiných parodiích směšné,je v tomdle filmíku nechutnou trapností,včetně N.Portman.(A kde se tady k tomuto přichomýtnul Ch.Dance?)Ale každému podle jeho chuti-komu nevadí vulgarismy v každé větě-směle do skoukání.Pro mé já ,už nikdy více ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně skvělá fantasy movie. Ještě se nikdy výpravy na záchranu princezny neúčastnilo tolik vyšinutců, od hlavní hrdiny, jehož slovník se smrskl pouze na fuck a shit, pedofilního mudrce, hlavního padoucha co je ve čtyřiceti stále panic až po panoše Courtneyho, který byl před kdysi sexuální otrok cikánů. Krom toho Mcbridovi role evidentně sedí a ostatní ho skvěle doplňují. Na druhou stranu si dokážu živě představit, že se to většině nebude líbit, ale přestože respektuji všechny názory, vzkazuju po vzoru filmu, když se Vám to nelíbí tak Adios motherfuckers!!! ()

Maw 

všechny recenze uživatele

Sice nemusím Dannyho McBride, ale tady mi tedy vůbec nevadil, možná naopak, a můj oblíbený James Franco byl excelentní a díky těmto dvěma je tato lehce zvrhlá fantasy komedie naprosto perfektní oddechovkou po náročném dni. Bál jsem se že to bude přeplácané nesmyslnými dialogy snažícími se pobavit diváka sprostými výrazy. A taky že prvních 20minut filmu jsem se bál že to tak bude, ale poté se začal příběh rozjíždět a vtipné dialogy začaly fungovat. Velká spokojenost. ()

.Zmolda. 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle nebyl zrovna můj šálek kávy. Nebudu se tady rozepisovat, jak je to trapný a nechutný film, páč to že mě to zrovna nebere neznamená, že to nemůže nikoho bavit, ale nebejt Natálky a Zooey tak to snad ani nedokoukám :D ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Co slovo to pořádná perla, s Danny McBridem v životní formě a 100% úchyláctivím na každém kroku, ale stejnak to nestačí na kvalitní zážitek. Připadá mi, že David Gordon Green značně selhává natočit cokoli, co dává v konečně formě smysl a je aspoň trochu kompaktní. Kadence vtipů je bezkonkurenční, ale komerční snaha se zalíbit všemi těmi digitálními triky (50 milionu rozpočet) je v rozporu s Francovým postavením a politicky nekorektními dialogy. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že u filmu jsem se celkem bavil. Výborný je Danny R. McBride a i Natalie Portman je vynikající. Dávám 70% a můžu jen doporučit. ()

L3G1ON4R 

všechny recenze uživatele

Oddychová chvílemi zábavná sprosťárna. Člověk nesmí u týhle paro-komedie moc přemýšlet. Trochu je zarážející obsazení, ale co by člověk čekal od nesmyslné slátaniny snad na všechno co bylo a možná bude natočeno... ()

george82 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fucking zábavný a jako parodie na filmy s tématikou rytířu ze středověku parádní. McBride nemá chybu s tím, jak je mu vše u zadku....dokonce i narozeniny jeho sluhy. Tohle vše protknuté touhou po sexu všech zúčastněných jen dodává úsměvnou atmosféru. :) ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Bylo tam několik okamžiků, kdy jsem myslel, že se uchechtám :) Celkově film splnil moje očekávání. Po celou dobu jsem se výborně bavil. Miluju fantasy a komedie a tohle je obojí dohromady, takže paráda a ode mě plnej počet. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé plná píchání, sprosťáren a nechutností. Ač to nemám ráda, tady to na mě fungovalo a každá nechutnost měla své opodstatnění. Moc jsem od toho neočekávala a byla jsem mile překvapena. Dialogy jsem už zmiňovala - pod úrovní, ale většinu času vtipné, skvělý děj i hudba. Možná bych vynechala parodie např. na Pána prstenů, bez nich by byl tento film svůj a třeba by to u mě dotáhl i na pět hvězd. "Ne, tohle péro nekuř!" ()

JardaBauer 

všechny recenze uživatele

Svérázná komedie, která si střílí ze všech žánrových klišé fantasy žánru. Najdete zde vše, co byste čekali od fantasy filmu z osmdesátých let, ale všechno je tak nějak lehce "twisted", včetně postav. Ty totiž jakoby utekli i se svými dialogy, hereckými výkony a kousky scénáře z laciného porno filmu. Na mě však tato kombinace fantasy, porna a vtípků (které byly sice téměř všechny na stejné, ale i tak pobavily) fungovala. U první poloviny filmu jsem přemýšlel o dvou hvězdičkách a u druhé a čtyřech, ale jelikož mám z filmu vesměs dobrý pocit, nedojdu průměrem ke třem hvězdičkám, ale nechám čtyři. Oni totiž ty stejnorodé vtípky stále baví a ty vážně míněné scény a vztah mězi dvěma rozdílnými bratry (kteří zas tak rozdílní nejsou) dobře fungují. A klasické scény, ve kterých se družina připravuje na výpravu, přelety kamerou nad její cestou a třeba získávání legendárního meče, jsou prostě dobře natočené a z větší části vypadají, jako by vypadli z nějakého fantasy velkofilmu. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Začátek byl příšerný, ale ke konci se to trochu zvedlo ode dna. Každopádně puberťáci budou hýkat blahem, což se v komentářích jasně projevuje. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Mučte mě, lynčujte, oběste mě, ale já jsem učůrával smíchy jako starý prostatik. Jednoduchý pohádkový příběh o statečném princi, krásné nevinné princezně a opravdu velice lehce napraveném mladším bratrovi je nastaven výbornými fantasy scénami a hlavně humorem. Je to hrubozrnné, je to ulítlé a sprosté, ale opravdu vtipné. Plná palba. PS: Jo a je tam Natálka. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Ač jsem zatvrzelý odpůrce amerických komedií, nakonec to nebylo ani tak špatné, jak se ze začátku zdálo. Možná ještě o trochu více švandy mohlo být, ale vcelku jsem se bavil. Natalie jako vždy absolutně k sežrání :-) 75% ()

Nessos 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat. Je to vulgární megahovadina. Která ale, až na pár opravdu slabších míst, zatraceně dobře baví. A to složení - debilní naivka Franco, ultimátní vražedkyně Portman a totální hovado McBride. Scéna s minotaurem mě naprosto odrovnala - fuj :). Pro mě komediální překvapení roku. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Pár zabijáckých vs. hromada slabých fórů - no nevím, uvítal bych lepší poměr (a hlavně větší rozmanitost:)). Představa fantasy parodie byla hodně lákavá, ale moc se tedy nezadařilo. Tomu se říká (abych dodržel rétoriku filmu) prom*dání potenciálu. P.S.: Je dobrý vědět, že Natalie Portman není tak úplně normální:). ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Natalie Portman - jako "Xena" byla úžasná, krásná, no prostě.... Jinak, tento druh humoru přímo nesnáším. ()

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Vtipné? Možná tak, kdyby mi bylo mezi 10-15 lety. Nechutné? Určitě! Jednu hvězdičku dávám snad jen za herecké obsazení. I když nechápu, kdo na to mohl dobrovolně kývnout. Ze začátku jsem si říkal: "Cha cha, jak to schválně přehánějí a přehrávají, aby jsme si mysleli, že to bude blbost." Jenže s tím nepřestali až do titulků. Teda aspoň si to myslím, protože jsem to ani nedokoukal. ()

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama