Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Když už film o osudové lásce, tak takhle. Robert Patizón sice pro mě asi navždy zůstane vrcholem nesympaťáka, ale role věčne vykuřujícího pobudy s krátkou rozbuškou mu tady jednoduše sedla. Žádná z postav není černobílá (možná jen Ally k tomu trochu inklinuje), zejména otec v podání Pierce Brosnana není vždy tím, čím na první pohled vypadá a příběh překvapí hlavně tím, že si na nic moc nehraje a prostě je přiznaným opusem o velké lásce, plný klišé, která ale díky jeho upřímnosti tentokrát ani trochu nevadí. Navíc velmi nečekaný a překvapivý závěr (takže pozor na spoilery), který si pro nás tvůrci připravili, těžko někoho nechá chladným a větší katarzi na závěr si jen ztěží dovedu představit. I když možná stálo za to to utnou o několik minut dřív (ale kdybych napsala kdy, tak prozradím pointu). Kéž by teenagerky slintaly nad tímhle Patizónem z "Remember Me" a ne nad tím vyšisovaným tupírem, to by bylo na světě krásně a kultura by ještě měla o něco větší šanci. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nahorázně intenzivní dílko, u kterého jsem, po opravdu hodně dlouhé době, vydržel v kině až do poslední řádky závěrečných titulků. Pattinson zahazuje vizáž impotentního upíra a energeticky se představuje jako normální člověk do pohody, který do sebe kopne panáka(y) whisky, denně dá krabku Marlborek a s týden neoholenou tváří naplno prožívá každý moment v prosluněné džungli velkoměsta. Sice to stále není to pravé ořechové, ale jakmile se skicou v ruce rozrazí dveře konferenční místnosti a vypustí své vnitřní démony, tak obdivně tleskám. Tentokrát nevolám s hlavním hrdinou o pomoc... Tentokrát na něj nezapomínám. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Stupidní film! A ausgerechnet já v tom viděl opak všeho sympatického. Mám-li dychtit po člověku, pak po jeho neutuchajícímu přístupu k životu. A tyhle dva to zlomili - div se u toho nepřizabili. Přisuzujte mou uštěpačnost třeba faktu, že jsem singl, leč Remember Me je látka, která sice nepostrádá apokalyptický finiš, ale když byste do ní praštili, vyletí tuna pěny. Holt každý den není posvícení, ovšem chleba jsem alespoň dostat mohl. Až se příště budu chtít podívat na tragéda, podívám se do zrcadla. P.S. Sigur Rós při milostné scéně nakrkli, neměli to zapotřebí :) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na herecké obsazení nemohu říct ani půl slova. To se mi totiž líbilo ze všeho nejvíce. Robert Pattinson se odpoutal od Twilight, Emilie de Ravin hrála lépe než ve Ztracených a Pierce Brosnan mi vůbec nepřipomínal Jamese Bonda. Trošku zklamaná jsem ale ze scénáře, od kterého jsem čekala mnoho. Za necelé dvě hodiny se vlastně nic velkého nestalo. Ano, konec byl velký, ale předešlých 100 minut nezachránil. Proto hodnotím jako mírně nadprůměrné drama (3,5*) a věřím, že příště si střihne Pattinson něco lepšího. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Není důvod být shovívavý, film nedisponuje vůbec ničím zajímavým a postavy jsou neskutečně zmatené až pomatené. Po většinu filmu jsem nechápavě kroutil hlavou nad jejich chováním a uvažováním. Robert Pattinson není a nebude nikdy žádný herec, pokud mě ve filmu někdo zajímal tak to byla role Pierce Brosnana, bohužel se jedná o velice okrajovou záležitost. Moc dobře si pamatuju když film začínal na csfd s hodnocením okolo 84%, trošku mě to zarazilo a myslel jsem si že asi film něco do sebe má. Bohužel musím konstatovat že vysoké hodnocení dle mého zřetelně ovlivnila účast vlkodlačího Pattinsona. Pokud se filmu něco povedlo tak to bylo asi závěrečných 10 minut, kdy se konečně něco začlo dít a divák tuší že film směřuje k nějakému vyústění. Jenže já tentokráte u této americké slaďárny nehodlám hýbat díky povedeným závěrečným scénam s hodnocením a tak se mi film uhnízdil na 40%. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Hawkinsovi se původně jmenovali Rothovi. (c.tucker)

Reklama

Reklama