Reklama

Reklama

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Recenze (300)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ďalšia romantická šablóna bez jediného nápadu, navyše s príliš light chémiou medzi ústrednou dvojicou. Amy Adams je možno roztomilá, ale to nestačí. Pekné írske exteriéry a jedna jediná scéna (odchod autobusu), ktorá mnou pohla. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Anand Tucker možná je multižánrový režisér, ale tady se pořádně seknul - pokud tedy neměl v úmyslu natočit jaksi civilní cestopis o neokázalých krásách irského venkova, kde opravdu nežijí jenom usměvaví sympatičtí lidičkové. Obvykle vyfešákovaný Matthew Goode tu nemá být ani trochu za gaye ani hezouna z první stránky módních žurnálů, ale má být více chlapský - to se ovšem projevuje jen tím, že v jedné scéně jí "hamburger" a přitom vyloudí hlasitého krkavce (veskrze průměrného;)). Amy Adams je vždycky za roztomilou fešandu, takovou přátelštější a o špetičku sošnější verzi Nicole Kidman, takže tady je alespoň lehce upjatá, sucharská a přesvědčená o důležitosti svého mrzkého života, aby se jakože mělo co obrušovat, než se dostaneme k závěru, o kterém snad nikdo soudný nemůže pochybovat. Bohužel právě ta cesta (doslova), která vyplňuje asi devadesát minut filmu, má zásadní problém v tom, že jsem neviděl ani necítil vůbec žádnou chemii - a to je u romantické komedie narozdíl od kuchyňských zážitků zásadně na závadu. Sem tam se sice objevila špetička "toho něčeho", ale bohužel vzápětí zmizela v rámci převracení niter hlavních hrdinů naruby (podruhé doslova) a vystavování komických staříků nebo vilných italských manželských párů v letech. Zkrátka a dobře ano, dalo se na to dívat, ne neurazilo to, a ne, není důvod se na to dívat podruhé, pokud nemáte fetiš na někoho z ústřední dvojice. A upřímně řečeno ani napoprvé se nemusíte obtěžovat, protože šance, že v rámci žánru natrefíte na něco lepšího, je díky výběru poměrně slušná. A dokonce se může velmi lehce stát, že se to bude taky odehrávat v Irsku:) Přestupný Rok je sice příjemně neokázalý a neuřvaný, ale nefunguje tak jak by měl a mohl, a postrádá originalitu nebo cokoliv jiného, čím by v řadě obdobných filmů vynikl. 50% a absolutně nechápu, jak by hlavní postava dokázala přešmajdat půlku Irska (do třetice doslova) na těch podpatcích co měla - to je ovšem vzhledem k tomu, co už jsem stihl napsat, ten nejmenší problém;) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $25,918,920Tržby Celosvetovo $32,607,316Tržby za predaj DVD v USA $10,883,919 //počet predaných kusov 646,235 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za zoufale nevtipnou a nudnou první polovinu bych vraždil. Ta druhá totiž na humor kašle a hraje na emoce, v čemž je kupodivu docela fajn. Rozpačitý dojem z filmu to už ale nezachrání a zbyde jen pocit, že kdyby se Amy s Matthewem ocitli v něčem lepším, nemuseli svůj párový potenciál takhle propálit. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Přestupný rok je z rodu oněch sadistických turistických romantik, ve kterých se na ploše 99 minut odehraje intelektuální genocida všech postav, několika národů (zde irské násosky z mokré čtvrti a američtí suchaři) a drtivé části diváků. Odstup, přestupný Satane. 30% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Matthew nepatří mezi mé oblíbence, ale ta irská krev mu strašně seděla a jeho role "hrubiána" byla sexy. Přála bych si být na místě Amy, která mimo jiné hrála perfektně jak to nazvat, prdlou? ženskou a spolu jim to pořádně ladilo. Bavila jsem se od začátku do konce a to od podobných romantických komedií ani nevyžaduji. Každopádně příjemná oddychovka, při které jsem nepotřebovala ani jednou kouknout po hodnikách a necítila se trapně, že se mi to líbí :o) Jo, kdyby byli ty Irové takový všichni, jedu se tam podívat, ale já je všechny vidím jako malé, zrzavé skřítky. Mimo jiné to je už další "Ir", který se mi dostal pod kůži. Kdo uhádne, kdo byl první? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno se zdá být v naprostém pořádku. Irsko je prototyp krajiny snů, Matthew Goode dává na odiv samotářské charisma a Amy Adams - je Amy Adams. Ale ve chvíli, kdy se spustí titulky, přichází neodvratná pravda. Leap Year není ničím jiným než naplněnou mikroškatulkou. Sice naplněnou přesně do puntíku, ale se zoufale předvídatelným vzorcem, kde je jasné všechno, včetně plánovaných dějových překvapení. Proto musí být předem jasné i konečné hodnocení. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a milý filmek u kterého nemusíte přemýšlet, jak to dopadne s Annou Bradyovou, kterou hrála Amy Adams a Declanem zahraným charamantním Matthewem Goodem. Navíc je to z Irska, které je taky mojí slabostí. Amicis napsal: "Láska je jen to, co nás přitahuje proti naší vlastní vůli.". ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Duše irského samorosta se smyslem pro nevkus a americké trubky s úchylkou dávat jména kufrům k sobě míří tak nekompromisně, že jakékoli překvapení samo sebe vyloučilo již po úvodních titulcích. Sarkastické hlášky však málokde znějí tak dobře, jako v dešti na zeleném ostrově, takže já s tímto lehce průhledným snímkem nemám žádný problém. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moje obrovská slabost pro filmy z Irska se opět prohloubila. A pak to může být třeba to největší klišé, ale padaj stromy a nebe se usmívá, ikdyž prší. V mých očích láska jako trám. Minimálně tři scény, kdy mi slzely oči a minimálně dvě scény, kdy jsem se nemohla přestat chechtat. Znám jen málo romantických filmů, kdy nastane taková atmosféra. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já se u toho náhodou slušne pobavil, prostě jsme od toho nečekal nic zázračnýho, jen jsem si chtěl odpočinout a kouknout na něco nenáročnýho, co nabídne trochu dobrodružství a zábavu a to mi Leap Year dopřál. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

2Bobule po Irsku... neboli další americký pokus dělat si legraci z cizí kultury, aniž by měl kdokoliv páru, o čem mluví, píše, točí... a vlastně i hraje. Nízkotučný příběh by nevadil, pokud by dával trochu smysl a neobsahoval nulový (nada, nic!) počet vtipných situací a měl alespoň trochu tempo. Přestupný rok je nuda k zbláznění, v jejíž polovině jsem si představoval, že se za jednou z chaloupek vyloupne Jay a Tichej Bob a všechny (kromě ústředního páru) během půlminutového slow-motionu vystřílí. Jediným záchranným lanem je fakt, že se Přestupný rok na rozdíl od českého folklórního sequelo-shitu může spolehnout na obří kukadla nejroztomilejší herečky Hollywoodu a nečekaně zmužnělého Watchmena. Jinak by to bylo na kinedryl. 3/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující z řady. Romance tu moc nehledejte, mezi ústřední dvojicí to vůbec nejiskří, Amy Adams je strašně prkenná (Matthew Goode se taky moc nepředvedl) a navíc je jen v jedné scéně ve spodním prádle. Samotná premisa už je sama o sobě dost přitažená za vlasy, nezbývá tak nic jiného, než koukat na nádhernou irskou krajnu (sem tam zpestřenou nevkusnými vizuálními doplňky (digitální hrad). Sice tam pořád prší, pořád je zataženo a vlastně se tam toho moc neděje, ale přesně takové počasí já rád a tak bych neváhal a do Irska na dovolenou odletěl. Stejně jako Přestupný rok okamžitě po zhlédnutí odletěl, ale do koše. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příště až si pustím nějaký takový film tak mi někdo připomeňte vzít si s sebou balíček kapesníčků. Nebojím se tomuhle filmu dát pět hvězd, protože mě dostal tím, kde se to odehrávalo. Miluji Irsko, nádherná příroda, nádherní lidé, nádherná hudba. Možná jsem dětinská, ale ten romantický koktejl toho všeho na mě zapůsobil. Já vím, já vím ... téma ohrané na sto jeden způsob, přesto mě dokázal rozesmát i dojmout. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hodnocením, zahodte předsudky a užijete si to. Nevadí, že je to do písmene splněná šablona, když je to místy opravdu roztomile zábavné - přičtěte k tomu prohlídku pohádkovým Irskem a rozhodně z toho nevychází nic podprůměrného. Jen šarm toho drzého Ira sahal do takových výšek, že já osobně bych jej nejspíš umlátila Vuittonem. Scenérie a krajina Irska tak nějak zastínily příběh, ale přesto, chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a já se dobře bavila. Kdo hledá víc, nenajde. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem neměl nejmenší problém. Díky sympatickému páru, nádherným irským exteriérům a perfektně vybrané hudbě bylo stále co sledovat, příběh, který mi podle distributorského textu na obalu DVD zaváněl tuctovou romantikou, byl nakonec nečekaně vtipný, citlivý, poutavý a několikrát i překvapivě se vyvíjející (opravdu jsem si nebyl jistý, jak všechno může dopadnout, ačkoliv jsem to tušil). Prostě jeden z nejoddychovějších snímků poslední doby. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a plytká romance plná klišé, kterou nedokáže zachránit ani sympatická dvojice Amy Adams a Matthew Goode. Mezi nimi to docela funguje, ale to je tak všechno co v tomhle filmu vychází. Pokusy o vtipné scény se absolutně míjí účinkem stejně jako pokusy o emotivní scény v závěru. Irská příroda ještě nikdy nebyla natočena tak nudně a bez nápadu.30% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem se přesvědčil, že čas od času i nenáročný film potěší. A musím říct, že jsem se bavil. Nemluvě o tom, že občas tak píše život, zvlášť když se člověk zamiluje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne môj najobľúbenejší romantický film. Žiadna prehnaná dráma, pekná šablóna o tom, ako pekná žena ku šťastiu prišla, krásne prostredie Írska, fešácka hlavná hrdinka. Rola Anny bola pre Amy Adams ako stvorená. Neskutočne sympatická dvojica, krásne Írsko, pomalé zbližovanie hlavných postáv ma jednoducho dostalo. Od prvej chvíle ma film upútal a udržal na stoličke až do konca. Severská krajina robí z tejto komédie niečo viac, oproti iným podobne ladeným snímkam, odohrávajúcich sa prevažne v interiéroch Amerických budov, kancelárií, alebo mrakodrapov. A preto sa na tento film môžem pozerať koľkokrát chcem a nikdy sa mi nezovšednie. Rozprávkový príbeh o tom, ako sa človek veľakrát zle rozhodne, pretože nežil naplno a o tom, že na každého niekde čaká láska. ()

Reklama

Reklama