Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická ženská - a nepřišla mi ani moc sexy - a nějaký metrosexuál, který si hraje na drsného kluka z irské farmy. Od začátku je to celé nevtipné, práce bytové designérky a na mobilu ukázky operací jejího amerického partnera mi přišly zcela mimo mísu a nijak mne nebavily, a nakonec ani ten irský venkov není nasnímaný nijak zajímavě nebo objevně. Navíc to celé působí jako plakát irského venkova - asi jako kdyby Pražáci vyrazili do sklípku na Moravu, ožrali se jak prasata, a protože je to bavilo, natočili film o plakátové Moravě, jak ji poznali - třeba by se to mohlo jmenovat Přestupné bobule. A ani tady jsem ústředním postavám jejich vztah nijak nevěřil a když jí pak romanticky (dycky romanticky!) dává prstýnek, vůbec mu ten projev nevěřím a jí taky ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Duše irského samorosta se smyslem pro nevkus a americké trubky s úchylkou dávat jména kufrům k sobě míří tak nekompromisně, že jakékoli překvapení samo sebe vyloučilo již po úvodních titulcích. Sarkastické hlášky však málokde znějí tak dobře, jako v dešti na zeleném ostrově, takže já s tímto lehce průhledným snímkem nemám žádný problém. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem neměl nejmenší problém. Díky sympatickému páru, nádherným irským exteriérům a perfektně vybrané hudbě bylo stále co sledovat, příběh, který mi podle distributorského textu na obalu DVD zaváněl tuctovou romantikou, byl nakonec nečekaně vtipný, citlivý, poutavý a několikrát i překvapivě se vyvíjející (opravdu jsem si nebyl jistý, jak všechno může dopadnout, ačkoliv jsem to tušil). Prostě jeden z nejoddychovějších snímků poslední doby. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že príbeh je väčšinu zasadený do írskeho vidieka a je to práve príroda, ktorá dotvára romantický kolorit. Chémia medzi neokukanými hlavnými predstaviteľmi funguje tak akurát, humor je skôr roztomilý a príjemne hladí po srdci. Pochopiteľne, že v podobnom žánri je problémom vymyslieť niečo úplne nové, preto som vďačný za zopár scén, ktoré vybočujú zo série tých presladených. Hoci útrapy, ktoré Anna ( rozkošná Amy Adams ) musí prežívať na svojej ceste do Dublinu, sú nekorektne prehnané a zrejme mal scenárista ťažké srdce na ženy, práve tieto peripetie robia tento film tým, čím je. Ja som sa pobavil a určite sa s Priestupným rokom ešte stretnem. Nielen v kalendári. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hodnocením, zahodte předsudky a užijete si to. Nevadí, že je to do písmene splněná šablona, když je to místy opravdu roztomile zábavné - přičtěte k tomu prohlídku pohádkovým Irskem a rozhodně z toho nevychází nic podprůměrného. Jen šarm toho drzého Ira sahal do takových výšek, že já osobně bych jej nejspíš umlátila Vuittonem. Scenérie a krajina Irska tak nějak zastínily příběh, ale přesto, chemie mezi hlavními hrdiny fungovala a já se dobře bavila. Kdo hledá víc, nenajde. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)
  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)
  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama