Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že je nejšťastnější věc u výroby jasně žánrového filmu být inovativní pouze při výběru lokace. Protože ono Irsko je suverénně nejzajímavějším prvkem Přestupného roku a všechno ostatní, co má zapadat do škatulky romantická komedie, je stokrát omleté klišé bez špetky nápadu. Ústřední dvojici to docela sekne a i premisa "ona panička" "on buran" jde docela do sebe, ale proti nim je scénář ruku v ruce s dějem. To byl taky jeden z důvodů proč jsem měl dlouho pocit, že ten film by klidně mohl být delší. Jenže ono šlo o to, že začátek je zbytečně protahovaný, v části (která má být stěžějní) a kdy si k sobě mají hledat cestu je strašně suchá (ovšem jako záběry z cestopisu nádherný) a ten zmar totálně podkopne wtf závěr, kde se jedna scéna předbíhá s druhou o pozici nejzbytečnějšího záběru filmu. Na 3 hvězdy se to u mě přehouplo tak, tak. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Nic objevnýho a originálního, ale hlavně ve druhé polovině film docela pobaví. Humor i romantika trochu skřípou, ale zato se mi líbila sympatická dvojice Amy Adams a M. Goode, kteří by si ale zasloužili lepší scénář. Poslední hvězdička je za Irsko a jeho krajinu. Takže celkově takových 55% - prostě film, který nenadchne ale ani neurazí. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

2Bobule po Irsku... neboli další americký pokus dělat si legraci z cizí kultury, aniž by měl kdokoliv páru, o čem mluví, píše, točí... a vlastně i hraje. Nízkotučný příběh by nevadil, pokud by dával trochu smysl a neobsahoval nulový (nada, nic!) počet vtipných situací a měl alespoň trochu tempo. Přestupný rok je nuda k zbláznění, v jejíž polovině jsem si představoval, že se za jednou z chaloupek vyloupne Jay a Tichej Bob a všechny (kromě ústředního páru) během půlminutového slow-motionu vystřílí. Jediným záchranným lanem je fakt, že se Přestupný rok na rozdíl od českého folklórního sequelo-shitu může spolehnout na obří kukadla nejroztomilejší herečky Hollywoodu a nečekaně zmužnělého Watchmena. Jinak by to bylo na kinedryl. 3/10 ()

rockstorm 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie pro chvilku odpočinku, kdy chce člověk vypnout a trochu nenáročně se pobavit. Končí to samozřejmě happyendem jako všechny tyhle romantiky, liší se to vždy akorát v cestě, kterou se ti dva k tomu doberou. Někdy ta cesta pobaví víc, někdy méně. Tohle bylo celkem fajn a plus tam byly krásné záběry Irska. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tohle je taková pohádka.. připište k tomu ještě to fantasy, aby ženy zbytečně nehledaly podobnou romantiku, která je asi tak reálná jako, že NASA objeví inteligentní formu života na Marsu. Ale co naplat, já mám pohádky ráda :), takže se mi to celkem líbilo, jen kdyby to nedokonili tím koncem.. Ti z vás, kteří nechtějí znát žádné spoilery, tak přestaňte číst, ale to jako po pár hodinách a po jedné puse věděli, že se chtějí vzít? To mě přijde dost ujetý, ne romantický... brrr. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objeví 44letá láhev whisky Jameson. Problém je, že má na obalu čárový kód, který se v té době ještě nepoužíval. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama